چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
غذای جالینوسی
جالینوس و پیروانش نه تنها آنچه را كه ما گیاهان داروئی مینامیم، بلكه غذاها را هم به سرد و گرم، خشك و مرطوب تقسیمبندی میكردند. در نظام طب جالینوسی گوشت قرمز گرم بود، ماهی مرطوب، لوبیای تازه و سیب سرد و مرطوب، گندم عموما گرم و مرطوب، و...بود تلقی آن بود كه مصرف غذاها اثر مستقیمی روی اخلاط چهارگانه: خون، بلغم، صفرا، و سودا، میگذارد.
مثلا، خوردن مقدار زیادی غذاهای سرد و مرطوب باعث برانگیخته شدن بلغم و در نتیجه آبریزش میشود. از سوی دیگر، خوردن زیاد غذاهای گرم و خشك برانگیزنده صفراست و موجب بیماریهای كبدی و پوستی میشود. كدبانوی قرون وسطائی به صورت خودكار ماهیت اجزای مختلف غذا را با هم متعادل میكرد. ماهی را با رازیانه «گرم و خشك» میپخت، یا به لوبیای «سرد و مرطوب» فلفل اضافه میكرد و فكر استفاده از توتفرنگی در میانه فصل زمستان، كاری كه ما امروزه میتوانیم بكنیم، برای او وحشت آور بود؛ زیرا چنین میوه سردی اگردر چنان زمانی خورده شود قطعا باعث سرماخوردن معده میشود. ما امروزه این حس تعادل را از دست دادهایم و بدون توجه به آب و هوا هر غذائی را میخوریم.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت دولت سیزدهم آمریکا رافائل گروسی رئیس جمهور رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی محمد اسلامی انتخابات شورای نگهبان مجلس
سلامت هواشناسی قتل تهران شهرداری تهران بارش باران حجاب سیل پلیس آموزش و پرورش فضای مجازی شهرداری
خودرو مسکن حقوق بازنشستگان مالیات سایپا قیمت طلا قیمت دلار ایران خودرو قیمت خودرو بازار خودرو بانک مرکزی بورس
نمایشگاه کتاب تلویزیون سینما تئاتر دفاع مقدس سریال سینمای ایران موسیقی کتاب
اینوتکس دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه فلسطین رفح حماس روسیه چین نوار غزه ترکیه اوکراین طوفان الاقصی
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر ذوب آهن لیگ قهرمانان اروپا نساجی لیگ برتر فوتبال ایران بازی لیگ برتر ایران سپاهان جواد نکونام
هوش مصنوعی اپل سامسونگ آیفون مایکروسافت گوگل باتری ناسا فضاپیما
سازمان غذا و دارو بیماران خاص استرس کاهش وزن بیمه زیبایی دندانپزشکی فشار خون