پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
آشنایی با اریتره
![آشنایی با اریتره](/web/imgs/16/96/ag4p51.jpeg)
اریتره کشوری در شرق آفریقا است که پس از استقلال در سال ۱۹۹۳ تاکنون یک بار با یمن درگیر جنگ شده و یک بار با اتیوپی.
این کشور از غرب با سودان، از جنوب با اتیوپی و از جنوب شرقی با جیبوتی همسایه است. اریتره از شرق و شمال شرق در کنار دریای سرخ قرار گرفته است.
این کشور در اوایل قرن بیستم جزو مستعمرات ایتالیا بود. اریتره که به صورت پایگاهی برای تسخیر اتیوپی در سالهای ۱۹۳۵ و ۱۹۳۶ درآمده بود، در سال ۱۹۴۱، زمانی که ایتالیاییها از شرق آفریقا اخراج شدند، تحت حکومت بریتانیا درآمد.
در سال ۱۹۵۲ این سرزمین به صورت ایالتی خودمختار با اتیوپی تشکیل فدراسیون داد. در سال ۱۹۷۷ چریکهای اریترهای این سرزمین را تقریبا به طور کامل از وجود نیروهای اتیوپی پاکسازی کردند، ولی دولت اتیوپی به رهبری سرهنگ منگستو به جنگ پرداخت و در سال بعد وضعیت را بر عکس کرد.
در سال ۱۹۹۱ سرانجام جبهه آزادیبخش اریتره موفق شد استقلال را برای این کشور به دست آورد. همه پرسی در اریتره در آوریل ۱۹۹۳ با اکثریتی جامع استقلال را مورد تائید قرار داد و طبق برنامه، این سرزمین در ۲۴ مه ۱۹۹۳ به استقلال کامل رسید.
سیاست در اریتره
رئیس جمهور در این کشور با رای اعضای مجلس ملی برای دورهای پنج ساله انتخاب شد که این دوره از زمان استقلال تاکنون (۲۰۰۸) ادامه یافته است.
در اریتره حزب حاکم، جبهه مردم برای آزادی و عدالت است که تنها حزب سیاسی این کشور محسوب میشود.
در نوزدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ یازده نفر از اعضای برجسته حزب حاکم و از رهبران جبهه آزادیبخش به جرم توطئه علیه دولت بازداشت شدند که از آن زمان تاکنون در مکان نامعلومی زندانی هستند و تا به حال هیچ یک از اعضای خانوادهشان را ملاقات نکردهاند.
آنان که به "گروه یازده نفر" معروف شدهاند، قبل از دستگیری در نامهای سر گشاده به رئیس جمهور خواهان اجرای مفاد قانون اساسی و دادن آزادیهای سیاسی و اجتماعی به مردم شده بودند.
اقتصاد در اریتره
تولید ناخالص داخلی این کشور ۴.۷۵۱ میلیارد دلار است که در سال ۲۰۰۷ میلادی دو درصد رشد داشت.
۸۰ درصد از نیروی کار این کشور در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. نیمی از مردم آن زیر خط فقر زندگی میکنند. نرخ تورم در سال ۲۰۰۷ میلادی ۱۵.۵ درصد بود.
محصولات صادراتی این کشور شامل حیوانات زنده، ذرت، منسوجات، مواد غذایی و تولیدات کوچک کارخانهای است که به کشورهای ایتالیا (۲۶.۷ درصد)، فرانسه (۱۳.۸ درصد)، استرالیا (۸.۲ درصد)، سودان (۷.۹ درصد)، آمریکا (۷.۸ درصد)، چین (۶.۲ درصد)، عربستان سعودی (۵.۵ درصد) و اردن (۵.۲ درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل ماشینآلات، محصولات نفتی، مواد غذایی و کالاهای کارخانهای است که از کشورهای ایتالیا (۱۵.۸ درصد)، عربستان سعودی (۱۵.۷ درصد)، چین (۱۵.۶ درصد)، هلند (۶.۷ درصد)، ترکیه (۶.۲ درصد)، آلمان (۵.۳ درصد) و برزیل (۴.۳ درصد) وارد میشود.
مردم اریتره
جمعیت این کشور چهار میلیون و ۹۰۶ هزار و ۵۸۵ نفر است که میانگین سنی آنها ۱۷.۹ سال است. امید به زندگی برای زنان ۶۱.۲۸ و برای مردان ۵۷.۸۸ سال است.
بر اساس آمارهای سال ۲۰۰۳ میلادی ۲.۷ درصد از مردم آن به بیماری ایدز مبتلا هستند. اسلام و مسیحیت دو دین اصلی در این کشور هستند.
در این کشور زبان رسمی وجود ندارد اما دولتمردان دو زبان را به عنوان زبان کاری و اداری استفاده میکنند: عربی و تیگرینیا.
ارتباطات در اریتره
در این کشور ۳۷ هزار و ۷۰۰ خط تلفن ثابت و ۶۲ هزار خط تلفن همراه وجود دارد.
اریتره هزار و ۴۴۶ میزبان اینترنتی و ۱۰۰ هزار کاربر دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست