یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
رقابت برای خدمت
۱) این روزها و به فاصله سه ماه مانده به انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی (۲۴ اسفند ۸۶) شاهد هستیم که فعالیت های احزاب و گروه های سیاسی کشور دراین باره از وضعیت پشت پرده و محرمانه بودن خارج و رفته رفته شکل علنی و آشکار به خود می گیرد. در نشست های مطبوعاتی و بیانیه های رسمی نتایج رایزنی ها و تلاش ها برای شکل دادن به ائتلاف ها و تعیین لیست نامزدها و ساماندهی تبلیغات و راه های تامین بودجه آن، کم و بیش برای مردم و رسانه ها از سوی احزاب و جناح ها مطرح می شود.
به طور طبیعی انتظار می رود که هرچه به زمان انتخابات نزدیکتر می شویم، فعالیت احزاب و گروه های سیاسی روی موضوع انتخابات تمرکز بیشتری پیدا کند و اخبار روشن و شفاف تری درباره مواضع و کاندیداها و... از سوی آنها به بیرون درز کند.
آنچه که درباره انتخابات مجلس و هر انتخابات دیگری بیش از هرچیز اهمیت دارد، اصل «حضور مردم» در صحنه است. اصل مهمی که تاکنون به لطف خدا و هشیاری و حس مسئولیت شناسی مردم فهیم و انقلابی ایران پیش از این رعایت شده و انتظار می رود در انتخابات آتی نیز رعایت شود خوشبختانه با وجود گذشت حدود سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم ایران همچنان به انقلاب خود وفادار و پایبند هستند و آنچه را که برای تداوم و تحقق آرمان های متعالی و بزرگ آن لازم بوده، در کمال اخلاص و وظیفه شناسی انجام داده و می دهند. و این نعمت بزرگی است که باید شکر آن را نه فقط در حرف و بر زبان بلکه در عمل به جای آورد و بهترین شیوه شکرگزاری دراین باره، رعایت حرمت رای مردم و امانتداری آن از طریق خدمت خالصانه است.
۲) رقابت در پدیده ای مثل انتخابات امری طبیعی و جزو اجتناب ناپذیر آن است. احزاب و گروه های سیاسی با سلیقه های متفاوت و گرایش ها و شعارهای گوناگون وارد صحنه می شوند تا ضمن گرم کردن بازار انتخابات و به خرج دادن ابتکار برای ایجاد انگیزه در نزد مردم جهت مشارکت فعال و پرشور در آن، گوی رقابت را از دیگران بربایند و برنده از میدان خارج شوند. بنابراین هرگروه سعی می کند چهره هایی را به عنوان کاندیدا معرفی کند که برای رای آوردن از شانس بیشتری برخوردار باشند. اما در این میان باید نکاتی رعایت شود تا «رقابت»، کارکرد مثبت خود را بروز دهد و از مسیر طبیعی و سالم خود خارج نشود. رقابت اگر با نیت و هدف کسب کرسی های قدرت در جهت خدمت به ملک و ملت باشد، امری با برکت و لازم است و باید به پیامدهای مثبت آن امیدوار بود و اطمینان داشت. اما اگر هدف رقابت صرفاً رسیدن به کرسی های قدرت برای تامین منافع فردی و باندی آن هم با دور شدن از ارزش های اخلاقی و دست زدن به هر ترفند و وسیله ای برای فریب مردم و جمع کردن رای بیشتر، باشد، دیگر از مسیر سالم خود خارج شده و نه تنها نتیجه مثبتی در پی نخواهد داشت سهل است آب به آسیاب دشمنان هم بریزد.
۳) مجلس، آن هم مجلس شورای اسلامی، به عنوان نهادی تعیین کننده و سرنوشت ساز، مانند هرقوه و نهاد و دستگاه دیگری در کشور انقلابی ما، بیش از هر چیز جایگاه خدمت به مردم و سنگر پاسداری از آزادی و استقلال این سرزمین است. بنابراین باید یکسره در خدمت مردم و حل مشکلات مملکت باشد و هرگز نباید به وسیله ای برای خدمت به احزاب و تحقق اهداف آنان تبدیل شود. نقش مهم مجلس حمایت دلسوزانه از دولت و نظارت دقیق و منصفانه بر کار و بار و عملکرد آن است و نباید خدای ناکرده به محلی تبدیل شود برای باج گیری از دولت و دستگاه های ذیربط و انجام بده بستان های این چنینی که فارغ از کارکردهای اصلی این نهاد مقدس و مسئولیت سنگینی که قوه مقننه بر عهده دارد، صرفاً تأمین کننده منافع اشخاص و گروه هایی باشد که با رأی اعتماد مردم به آن راه پیدا کرده اند. با این وصف مجلس باید جای عناصر خدمتگزار و کاردانی باشد که یکسره دغدغه تأمین منافع مردم و رعایت مصالح ملی را دارند. ملاک اصلی مردم ما نیز به عنوان مردمی ارزشگرا برای رأی دادن و انتخاب افراد، پایبندی به اصول اسلام و ارزش های انقلاب است که عمل به آن منافع ملی ما را نیز تأمین می کنند. به قول امام راحل: «این مجلس... با رأی ملت تشکیل شده است و همه می دانید که این ملت جز اسلام انگیزه ای نداشت... ما باید به فکر این معنا باشیم. این معنا که رضای خداست و آرمان اسلام است، این معنا را به تمام معنا در صدد باشیم که محقق کنیم.»
بنابراین در این روزها که گروهها و احزاب تصمیم های تعیین کننده ای درباره چگونگی حضور در انتخابات و تعیین نامزدهای خود اتخاذ می کنند، باید فارغ از گرایش ها و با هر موضع و سلیقه ای که دارند با دقت و تعهد بیشتری به این مسائل توجه کنند و افرادی را در لیست انتخاباتی خود بگنجانند که حضور احتمالی شان در مجلس، تضادی با شأن این نهاد مهم و مقدس نداشته باشد و با مشخصاتی که یک نماینده مردمی و «مدرس گونه» باید از آن برخوردار باشد، مطابقت هر چه بیشتر داشته باشد. کسانی که با پرهیز از تندروی و افراط و تفریط، اعتدال و منطق را در سرلوحه گفتار و اعمال خود دارند و به فکر انجام صحیح وظیفه و ادای امانتی هستند که از طرف مردم به آنها محول شده است، چه خوب است در این مقطع که جناح ها و احزاب در حال سر و شکل دادن به لیست نامزدهای خود هستند، از توصیه های حضرت امام(ره) و رهبر انقلاب هم در این باره غافل نباشند. توصیه هایی مثل این که امام(ره) سال ها پیش فرموده اند اما هنوز هم در صورت رعایت آن می تواند بسیار کارساز و مؤثر باشد:
«... مجلس اشخاص سیاسی لازم دارد، اشخاص اقتصاددان لازم دارد، اشخاص سیاستمدار لازم دارد، اشخاص مطلع به اوضاع جهان لازم دارد، باید تعهد به اسلام داشته باشد و موافقت با جمهوری اسلامی باشد...»
۴) تأمین مخارج تبلیغاتی و هزینه های انتخاباتی نیز از مسائلی است که این روزها برای گروه ها و افرادی که قصد حضور در انتخابات را دارند، مطرح است و این مسأله بسیار مهمی است که در سلامت عملکرد انتخاباتی و دوران مسئولیت ایشان در مجلس شورای اسلامی تأثیری بسزا دارد. در این باره به همین اشاره اکتفا می کنیم که تبلیغاتی که از راه حرام و طمع صاحبان سرمایه ها و ثروت های نامشروع هزینه آن تامین شود، حتی اگر کارساز هم از کار درآید و منجر به ورود فردی به مجلس و یا پیروزی گروه و حزبی در انتخابات شود نمی تواند نتایج مثبتی برای مردم و حفظ جایگاه مجلس در بر داشته باشد و در این باره مردم نیز باید حساس باشند و علاوه بر توجه به شعارها و مطالعه مواضع و سابقه داوطلبان حتی الامکان به دنبال یافتن پاسخ این سؤال باشند که خرج انتخابات فلان فرد یا گروه از کجا رسیده و تأمین شده و...؟
۵) فراموش نکنیم که انتخابات مجلس، عرصه رقابت درون جبهه انقلاب است. فرض اصلی این است که دغدغه خدمت برای مردم و کار کردن برای کشور، انگیزه اصلی شرکت همه گروه ها و جناح ها در انتخابات است. با این حال باید مراقب باشیم که چنان در این رقابت غرق نشویم و چنان مشغولیت ها ما را از مسئولیت ها باز ندارد که دشمن کمین کرده و طمع ورز از غفلت ما به نفع اهداف خودش استفاده کند. قدر فضای به وجود آمده برای شرکت در انتخاباتی آزاد که به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و ایثارگری این مردم به دست آمده را بدانیم و... تا می توانیم از فرصت های موجود در جهت آبادی این سرزمین انقلابی که الهام بخش ملت های در بند و انسان های تحت ستم عالم است، استفاده نماییم و مبادا که با غفلت ها و خودخواهی ها، اصول و آرمان ها را فراموش و این فرصت ها را به تهدید علیه خود تبدیل کنیم!
سید محمد سعید مدنی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست