چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

این ده نفر


این ده نفر

فوتبال جزیره انگار هیچ وقت از سکه نمی افتد چه با منچستر چه بی آن یا هر تیم بزرگ دیگر خاستگاه فوتبال انگلیس, شایعه است و درگیری که از داخل زمین شروع می شود و به بیرون ختم نمی شود

فوتبال جزیره انگار هیچ وقت از سکه نمی افتد. چه با منچستر چه بی آن یا هر تیم بزرگ دیگر. خاستگاه فوتبال انگلیس، شایعه است و درگیری که از داخل زمین شروع می شود و به بیرون ختم نمی شود. چنین است که حتی انتقال های باشگاه های نه چندان متمول نیز گاه چنان بحث انگیز می شوند که تو گویی رائول، نماد کنونی رئال مادرید، قراردادی مادام العمر با آبی و اناری پوشان بارسلون منعقد کرده است.

لیگ برتر این بار هم تابستان نسبتاً پرسر و صدایی را پشت سر گذاشت. دستمزد نجومی جان تری که او را به پردرآمدترین بازیکن جزیره تبدیل کرد، می تواند یکی از آن میان باشد. بی گمان اما آنچه نگاه کوین مک کارا فوتبال نویس روزنامه گاردین را به خود جلب کرده، انتقال هایی است که به زعم او هوشمندانه ترین انتقال های تابستانی لیگ برتر به شمار می روند. او این جا به جایی ها را در ۱۰ مورد بررسی کرده است؛

۱) ادواردو داسیلوا:

این بازیکن که هنوز نمی تواند به خوبی انگلیسی صحبت کند یکی از خریدهای هوشمندانه آرسن ونگر است. بازیکنی که با مبلغ ۸ میلیون پوند از دیناموزاگرب راهی لندن شد تا طراوتی دوباره به توپچی های پایتخت نشین هدیه کند.

هیچ تضمینی وجود ندارد که امانوئل آدبایور بتواند در نوک پیکان این تیم، توانایی تیری آنری را به منصه ظهور گذارد اما این امکان وجود دارد که این برزیلی الاصل بتواند تمام کننده خوبی در کنار قدرت تخریبی آدبایور باشد. او که تابعیت کرواسی را دارد پیش از این در دیدار مقابل انگلستان نشان داد از توانمندی خوبی برای بازی در خط حمله آرسنال برخوردار است.

۲) والری بوژنیف:

همگان انتظار دارند اسون گوران اریکسون بتواند فیروزه یی پوشان شهر منچستر را به روزهای طلایی آنها رهنمون سازد. از این رو خریدهای نسبتاً خوب این سوئدی که فضای لیگ برتر را به خوبی می شناسد، می تواند ابزارهای لازم را برای رسیدن به این مهم در اختیارش قرار دهد. اریکسون هرگز بوژنیف را بازیکنی قدرتمند به لحاظ جسمی نمی داند اما معتقد است که او پیش از این خود را در سری A ایتالیا با لچه نشان داده. این بازیکن سال گذشته نتوانست به طور کامل برای تیم ملی بلغارستان بازی کند.

او از فیورنتینا به صورت قرضی راهی تورین شد تا در کنار دل پیرو بانوی پیر فوتبال ایتالیا را یاری کند اما فرصت خودنمایی پیدا کرد. او حالا این فرصت را دارد که در «من سیتی» نشان دهد یک بازیکن جوان (۲۱ ساله) خوش آتیه است.

۳) یونس کابل:

این بار لیگ بازیکن ساز فرانسه بازیکن دیگری را به فوتبال جزیره تقدیم کرده است. سرانجام مارتین یول توانست بازیکن موردنظرش را در تیم زیر ۲۱ ساله های فرانسه پیدا کند. کاپیتان این تیم یعنی یونس کابل به تاتنهام آمده تا به نوعی جای خالی اولی کینگ را پر کند. اوسر از الان باید فکری برای جای خالی او کند چرا که کابل از این پس در «وایت هارت لین» می درخشد. او با مبلغ ۸ میلیون پوند راهی لیگ برتر شده است.

۴) نایجل رئوکاکر:

بازیکن ۲۳ ساله یی که با قراردادی ۵/۸ میلیون پوندی از وستهام راهی استون ویلا شده تا رویای یک تیم خوب را برای مارتین اونیل زحمت کش محقق کند. اونیل به هواداران تیمش قول داده بود با جذب یک بازیکن باهوش، آپتون پارک را به جایی برای لذت بردن تبدیل کند. او سرانجام توانست در رقابت با دلالان آرسنال و منچستریونایتد، گوی سبقت را برباید و کاکر را به تیمش ملحق کند. او حتی آماده بود که برای تیم ملی هم بازی کند اما قبل از شروع بازی ها آسیب دید. او همان پاسخی است که پرسش اونیل آن را طلب می کرد؛«کدام هافبک طراح می تواند نبض آپتون پارک را در دست بگیرد؟»

۵) یوسی بنایون:

یک نشست خوب میان سران وستهام و بنایون انجام شد و این بازیکن ۲۷ ساله خیلی زود راه بندر لیورپول را در پیش گرفت. این قرارداد ۵ میلیون پوند ارزش دارد. او می گوید به تیمی احتیاج داشت که بتواند فرصت بازی کردن را در اختیارش قرار دهد. حالا این تیم لیورپول است. لیورپول احتمالاً از این خرید ضرر نخواهد کرد.

۶) کارلوس ته وس:

به نظر شما ۱۰ میلیون پوند برای یک آرژانتینی تکنیکی جوان آن هم برای دو سال بازی رقم زیادی است؟ فرگوسن مثل یک تنظیم کننده موسیقی، ته وس را برای دلنشین تر شدن ریتم تیمی خودش خرید. کش و قوس های زیادی میان منچستر، وستهام و البته کورینتیانس برزیل بر سر او صورت گرفت و او به عنوان بازیکن آزاد راهی اولدترافورد شد. حالا باید پرسید آیا او در کنار رونی می تواند ایده آل باشد یا نه.

۷) سیلوین دیستین:

باید از تاکسین شیناواترا مالک تایلندی باشگاه منچسترسیتی پرسید از این فروش راضی است یا نه. البته آنها به دنبال جانشین جوان تری برای این بازیکن ۲۹ ساله هستند که به عنوان بازیکن آزاد راهی پورتسموث شده. در این میان احتمالاً پورتسموث و هری ردنپ بیش از شیناواترا خوشحالند چرا که حالا اسامی بزرگی در این تیم کوچک می خواهند بازی کنند.

۸) فیل یاجیلکا:

باشگاه نه چندان پولدار شفیلد باید به فکر خریدی تازه باشد، آن هم با ۴ میلیون پوندی که از فروش یاجیلکا به اورتون نصیبش شده. این بازیکن ۲۴ ساله برای باشگاه سابقش خوب بازی کرد اما در آن زمان اختلاف کوچکی با سران باشگاه پیدا کرد و به عنصر کینه توز بدل شد. آخرین گلش را مقابل آرسنال (برد یک بر صفر) در دسامبر سال گذشته به ثمر رساند و در همان بازی مصدوم شد. او که یک گوش راست تند و تیز است گاهی اوقات در نقش یک هافبک وسط و دفاع جلو زن نیز ظاهر شده و گودیسون پارک می تواند او را بازیکنی چند پست قلمداد کند. دیوید مویس سرمربی اورتون او را خریدی انرژیک و سرنوشت ساز می داند.

۹) مارک ویدوکا:

پیشنهاد چندانی نداشت، اما به عنوان یک بازیکن آزاد از میدلزبورو عازم نیوکاسل شد. بازیکن ۳۱ ساله استرالیایی فقط می توانست یک سال دیگر قراردادش را با «بورو» تمدید کند، اما ترجیح داد به کلاغ های جزیره بپیوندد. شاید سام آلاردایس در خرید او کمی تعجیل کرده باشد. انگیزه ویدوکا پس از افول در جام ملت های آسیا دو چندان شده تا نشان دهد بازیکن فرصت طلبی است.

۱۰) فلورین مالودا:

او باید تیپیک ترین خرید مورینیو لقب بگیرد. او بازیکنی است درگیر شونده که نوع بازی اش با سلیقه مورینیو سازگاری دارد. لیون در قبال دریافت ۵/۱۳ میلیون پوند حکم آزادی او را صادر کرد. مورینیو بازی این بازیکن ۲۷ ساله را بسیار دوست دارد و او را باهوش تر از دمین داف می داند. داف دیگر در استنفورد بریج نیست و مالودا در سوپر جام لیگ برتر نشان داد خریدی بسیار هوشمندانه و استراتژیک است.

آرش بزرگمهر

منبع: کوین مک کارا

گاردین



همچنین مشاهده کنید