چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آموزش دوره های تخصصی مجتمع آموزش علوم دریائی محمودآباد


آموزش دوره های تخصصی مجتمع آموزش علوم دریائی محمودآباد

داوطلبان ورود به این دانشکده با معرفی شرکت های دریائی مانند شرکت بین المللی آفرین قشم جذب می شوند و پس از گذراندن مصاحبه می توانند به تحصیل بپردازند تمام دانشجویان این دانشگاه بورسیه مؤسسه بین المللی آفرین قشم هستند

مجتمع آموزشی علوم دریائی محمودآباد فعالیت خود را از سال ۱۳۶۳ در زمینه آموزش‌های دریای آغاز و از سال ۱۳۶۸ با توجه به تشکیل دانشگاه صنعت نفت رسماً به‌عنوان یکی از واحدهای آموزشی آن دانشگاه مشغول به تربیت نیروهای متخصص دریائی شد.

با توجه به الزامات کنوانسیون STCW۹۵ مبنی بر استقرار سیستم کیفیت ISO، این واحد به‌عنوان یکی از اولین مراکز آموزشی دریائی کشور موفق به دریافت تأییدیه استقرار سیستم کیفیت گردید و در پی آن با دریافت مجوز اجراء ۱۹ دوره تخصصی افسری و کوتاه‌مدت دریائی از جمله رادار، بقا، در دریا، کمک‌های اولیه، فراساحل، ایمنی و ... اقدام به برگزاری این دوره‌ها نمود.

از فعالیت‌های دیگر این دانشکده برگزاری دوره‌های بلندمدت در مقاطع افسر دومی عرشه و مهندسی سومی موتور است. فرار است در آینده رشته مخابرات دریائی را نیز برای تربیت افسران برق راه‌اندازی شود.

در حال حاضر ۱۹ نفر دانشجوی ثابت و بلندمدت در رشته افسر دومی تحصیل می‌کنند که از آبان ماه امسال ۴۰ نفر به این تعداد افزوده می‌شود.

داوطلبان ورود به این دانشکده با معرفی شرکت‌های دریائی مانند شرکت بین‌المللی آفرین‌قشم جذب می‌شوند و پس از گذراندن مصاحبه می‌توانند به تحصیل بپردازند. تمام دانشجویان این دانشگاه بورسیه مؤسسه بین‌المللی آفرین‌قشم هستند. فارغ‌التحصیلان مقاطع مختلف هم‌اکنون در ارگان‌های دریائی کشور به‌ویژه شرکت ملی نفتکش ایران، شرکت نفت فلات قاره و شرکت پایانه‌های صادرات مواد نفتی مشغول به خدمت می‌باشند.

● امکانات آموزشی، کمک آموزشی و رفاهی

سیمیلاتورهای نیروی رانشی کشتی از نوع دیزل و بخار، سیمیلاتور ژنراتور سنکان و هدایت کشتی، سیمیلاتور IG، سیمیلاتور کنترل (PLC)، سیمیلاتور الکترونیک بویلر، سیمیلاتور ناوبری، کارگاه‌های مجهز ملوانی و کشتی‌داری، برق و الکتروینک و همچنین کتابخانه و مرکز سمعی و بصری مناسب از دیگر امکانات این واحد محسوب می‌گردد.

سایت کامپیوتر و اینترنت مجهز دانشکده نیز به‌عنوان یک بازوی قوی در خدمت گروه‌های مختلف آموزشی قرار گرفته است.

امکانات رفاهی این مجتمع نیز شامل خوابگاه‌های مناسب و شبانه‌روزی و رستوران جهت دانشجویان می‌باشد. این مرکز دانشگاهی در راستای تأمین بخشی از نیروهای متخصص مورد نیاز صنعت دریانوردی کشور و گسترش فعالیت‌های خود برنامه‌ریزی‌هائی در مقاطع کارشناسی رشته‌های مهندسی کشتی گرایش موتور، الکترونیک و مخابرات دریائی، دریانوردی گرایش ناوبری، افسر دومی عرشه و مهندس سومی موتور به‌عمل آورده است که امید است در آینده با اجراء این دوره‌ها موجب اعتلاء بیشتر آموزش دریائی کشور گردد.

● آموزشکده فنیی و علوم دریائی پسران محمودآباد

به موازات قانونمندی فعالیت‌ها در زمینه‌های گوناگون فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، آموزش و تربیت متخصصان و مدیران آینده کشور، توجهی بیش از پیش را می‌طلبد و توجه به هنرجویان مدارس فنی و حرفه‌ای دیروز و دانشجویان پرتلاش و سختکوش امروز که باید در آینده حرف‌های مدیریت فنی و حرفه‌ای کشور و اداره امور حیاتی صنایع کشور را به‌دست گیرند نیز مستلزم عنایت خاص نظام آموزشی کشور به این قشر می‌باشد.

در شرایط کنونی، تبادل تجارب و برآورد دقیق نیازها و اهداف برای مسئولان فنی و حرفه‌ای در مقطع عالی، وظیفه‌ای مهم و اساسی است. توجه متمرکز به مسائل فنی و حرفه‌ای به‌ویژه دانشجویان این رشته‌ها و تعیین نحوه ارتباط آنها با سایر مراکز صنعتی و حرفه‌ای و نیز دانشگاه‌ها و هدایت صحیح در این امور از ضروریات مسلم است.

البته در این راستا ضمن توجه به این نکته که برآورد جدی از نیازها و ایجاد فرصت مناسب بهره‌گیری از کمک‌های مردمی (مشارکت همه‌جانبه) و امکانات کلیه بخش‌های صنعتی و دانشگاه‌ها برای رفع کمبود و کاستی‌ها، امکان استفاده از ایده‌ها و استعدادهای دانشجویان را نیز در این میان نباید نادیده گرفت. ضمن اینکه به‌نظر می‌رسد القاء خودباوری با ایمان در نسل جوان هم می‌توان یکی از پشتونه‌های اصلی و کارآئی این قشر در انجام امور و وظایف محوله باشد که در صورت بروز چنین اتفاقی به استقلال و مدیریت آینده کشور در زمینه‌های گوناگون صنعتی و دانشگاهی منجر شده و امیدواری، ابلاغ خلاقیت و نوآوری را دوچندان می‌نماید. ضمناً نباید موضوع با اهمیت دیگر را فراموش کرد آن هم مسئله کارآموزی دانشجویان و امر پژوهش و تحقیقات است که در کارخانه‌ها، کارگاه‌های مختلف صنعتی، اداره‌ها، نهادها، مراکز دریئی و سایر اماکن و مراکز دیگر که در حقیقت پل ارتباطی بین آموزشکده‌ها و واحدهای صنعتی و ... می‌باشد و لزوماً هم باید بیشتر به این نقطه توجه شود.

از فعالیت‌های این مرکز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

▪ توسط رشته‌های تحصیلی از ۲ رشته به ۸ رشته تحصیلی.

▪ افزایش کمی دانشجو از ۱۳۰ نفر سال ۱۳۷۶ به ۱۲۰۹ نفر در سال ۱۳۸۴.

▪ ایجاد دوره شبانه

▪ هماهنگی شهرستانی و استانی جهت پذیرش دانشجو با توجه به تعداد فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای

▪ استفاده از اساتید علمی مجرب و اعضاء هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور جهت بالا بردن سطح کیفی آموزش

▪ تجهیز کارگاه‌های آموزشی، مکانیک، الکترونیک، کامپیوتر و سایر رشته‌ها

▪ تجهیز و شبکه‌بندی و آماده‌سازی سایت‌های کامپیوتر اعم از سایت عمومی، سایت تخصصی و سایت اینترنت.

▪ ایجاد و برقراری ارتباط اینترنت از طریق خطوط اختصاصی به نام Leased Line به روش ADSL برای واحد آموزش و واحدهای اداری و ریاست و ...

▪ برقراری کلیه ارتباطات داخلی و خارجی به‌صورت متمرکز با استفاده از سیستم تلفن سانترال.

▪ ارسال و دریافت کلیه اطلاعات مورد نیاز واحدهای اداری به‌صورت اینترنتی

دکتر سیدهادی علوی رئیس آموزشکده علوم دریائی محمودآباد می‌گوید: هدف آموزش و پرورش از آموزش دانشجویان در ۳ رشته دریائی تربیت تکنسین‌هائی می‌باشد که پس از طی آموزش‌های دریائی لازم بتواند در یکی از ارگان‌های دریائی مشغول به‌کار شده تا در برآورده نمودن نیاز کشور به جوانانی که توانائی لازم به لحاظ مهارتی و علمی کسب نموده‌اند سهمی داشته باشند اما در رسیدن به این هدف مقدس موانع و محدودیت‌هائی وجود دارد. از جمله این محدودیت‌ها نداشتن گواهی سلامت پزشکی از بدو پذیرش، به روز نبودن سرفصل‌های دروس تخصصی در رشته‌های دریائی، نداشتن بیمه دریائی جهت گذراندن کارآموزی در دریا و خدمت سربازی فارغ‌التحصیلان دریائی بلافاصله بعد از پایان دوره کاردانی است. از جمله راهکارهائی که در راستای این محدودیت‌ها ارائه می‌شود این است که دانش‌آموزانی که در سال دوم یکی از رشته‌های دریائی را جهت ادامه تحصیل انتخاب می‌نمایند، در بدو ورود به آن رشته مورد معاینات پزشکی قرار گرفته تا در مراحل پایانی دچار مشکل نشوند (به‌عنوان نمونه کوررنگی، کوتاهی قد و ...) هماهنگی بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان بنادر و کشتیرانی جهت ایجاد وحدت رویه در امر آموزش تا بعدها دانشجویان بتوانند با آگاهی و آمادگی بیشتر در آزمون‌های جانبی شرکت نموده و در گرفتن گواهینامه‌های دریائی موفق‌تر عمل نمایند، متقبل شدن هزینه مربوط به بیمه دریائی از سوی وزارت آموزش و پرورش و سازمان بنادر و کشتیرانی طی هماهنگی‌هائی که به عمل خواهد آمد. چرا که با حل این مشکل دانشجویان می‌توانند جهت تکمیل دفترچه کارآموزی خود زیرنظر یکی از ارگان‌های معتبر دریائی اقدام نمایند.