سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

تکان مغزی


تکان مغزی

حوادث رانندگی، آسیب‌های ورزشی، سقوط و ضرباتی که در زد و خورد به فرد اصابت می‌کنند، از شایع‌ترین علل تکان‌ مغزی هستند. مصدوم ممکن است دچار اختلال هوشیاری شود اما این حالت فقط …

حوادث رانندگی، آسیب‌های ورزشی، سقوط و ضرباتی که در زد و خورد به فرد اصابت می‌کنند، از شایع‌ترین علل تکان‌ مغزی هستند. مصدوم ممکن است دچار اختلال هوشیاری شود اما این حالت فقط مدت کوتاهی (معمولا فقط چند دقیقه) طول می‌کشد و به دنبال آن بهبود کامل وجود دارد.

اگر علایمی مثل سردرد یا تاری دید در مصدومی که دچار تکان مغزی شده است، بعدا ظاهر شوند، باید وی را تحت کنترل قرار داد و به او توصیه کرد که به پزشک مراجعه کند. ممکن است موارد زیر نیز وجود داشته باشند:

گیجی یا تهوع در زمان به هوش آمدن.

از دست دادن حافظه نسبت به تمام حوادثی که در زمان حادثه یا بلافاصله پیش از آسیب رخ داده‌اند.

سردرد خفیف و منتشر.

روش کار

۱) علایم حیاتی شامل سطح پاسخ‌دهی، نبض و تنفس را کنترل و ثبت کنید. حتی اگر به نظر می‌رسد که مصدوم به طور کامل به هوش آمده است، وی را از نظر بدتر شدن سطح پاسخ‌دهی، تحت نظر بگیرید.

۲) پس از به هوش آمدن مصدوم، مسوولیت مراقبت از او را به یک فرد مسوول بسپارید. اگر مصدوم در میادین ورزشی دچار آسیب شده است، هرگز به او اجازه ندهید که قبل از مراجعه به پزشک، بازی را از سر بگیرد.

۳) اگر مدتی پس از وارد شدن ضربه به سر، مصدوم دچار سردرد، تهوع، استفراغ یا خواب‌آلودگی بیش از حد شده است‌، به او توصیه کنید که به بیمارستان مراجعه کند.