دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا
ذرات غذایی و بیماریهای لثه
بیشتر ذرات غذایی قابل هضم توسط بزاق و آنزیمهای باكتریهای حل شده و بعد از خوردن غذا، حفره دهان در ظرف ۵دقیقه پاك میشود ولی قسمتی از بقایای غذا روی دندان و مخاط میماند كه جریان بزاق و مكانیسم عمل زبان و گونهها و لبها موجب پاك كردن غذا میشود. افزایش عمل جویدن و كم شدن غلظت بزاق باعث تسریع در پاك كردن می شود.
اثر قند تقریبا ۱۵دقیقه بعد از مصرف پاك میشود و اگر به شكل جامد باشد ۳۰دقیقه طول میكشد. غذاهای چسبناك بیش از ۱ساعت نمیچسبد، در صورتیكه موادی مانند هویج و سیب به سرعت پاك میشوند. جویدن سیب و غذاهای فیبروز میتواند در برداشتن بیشتر ذرات غذا از حفره دهان مؤثر باشد، اگر چه اثر مهمی در كاهش پلاك ندارد. به طور كلی ذرات غذایی مهمترین علت به وجود آمدن ژنژیویت (التهاب لثه) نمیباشند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست