جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نسخه بدلی رامسفلد


نسخه بدلی رامسفلد

وزیر دفاع آمریکا در توجیه ادامه اشغالگری کشورش در عراق مدعی شده است که عقب نشینی آمریکا از عراق درست همانند توهین به ارزش های آمریکا است

پس از شکست جمهوریخواهان در انتخابات مجلس نمایندگان و سنای ایالات متحده آمریکا شاهد برکناری دونالد رامسفلد از سمت خود بودیم.این برکناری بنا بر اصرار جمهوریخواهان سنتی صورت پذیرفت.رامسفلد،جان بولتون،دیک چنی و کارل رو چهار تن از نومحافظه کارانی بودند که بر سر ادامه حضور آنها در راس معادلات سیاسی آمریکا میان بازها اختلاف وجود داشت.هم اکنون سه تن از این افراد مجبور به ترک کاخ سفید شده اند و تنها دیک چنی در سمت خود باقی مانده است.پس از برکناری رامسفلد،رابرت گیتس جایگزین وی شده است.وی وظیفه داشت با اتخاذ سیاستهایی معتدلانه،رضایت جمهوریخواهان سنتی و نومحافظه کاران افراطی را به طور همزمان جلب نماید،اما گیتس در این راستا موفق نبود.وی در نهایت مجبور شده است تا همانند بوش و چنی رفتار کند و با سخنان افراط گرایانه خود را شخصیتی مشابه رامسفلد معرفی نماید.همین مسئله سبب بی اعتمادی کامل شهروندان آمریکایی به وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون)شده است.

وزیر دفاع آمریکا در توجیه ادامه اشغالگری کشورش در عراق مدعی شده است که عقب‌نشینی آمریکا از عراق درست همانند توهین به ارزش های آمریکا است!این در حالی است که بسیاری از استراتژیستهای خبره آمریکایی بر لزوم خروج هرچه سریع تر کاخ سفید از بغداد تاکید نموده اند.آیا در آمریکا کلا ارزشی وجود دارد که ارتش این کشور بخواهد از آن دفاع کند؟پاسخ این سوال منفی است.

گیتس در توجیه اظهارات مضحکانه خود می گوید: رها کردن عراق و خاورمیانه در ناآرامی و آشوب، به منزله‌ خیانت به متحدان منطقه و افزودن شجاعت دشمنان است. ترک عراق، جایی که همین دو سال پیش حضور در رای‌ گیری برای دموکراسی قانون اساسی برای مردم این کشور خطرناک بود، یک توهین به منافع و ارزش‌ های آمریکا بوده و مانع برقراری آزادی و ثبات در این کشور است!

این سخنان گیتس را می توان با سخنان رامسفلد در آغاز اشغال عراق مقایسه نمود.رامسفلد نیز سعی داشت از این سخنان در جهت تطهیر وجهه نومحافظه کاران افراطی استفاده نماید.هم اکنون این کار توسط جانشین بی تجربه وی صورت می گیرد.

از سوی دیگر،وزیر دفاع آمریکا اخیرا با اعتراف به تحلیل رفتن قدرت نظامی کشورش به سبب جنگ افروزی در خاورمیانه، از کنگره کشورش خواست تا ۳/۴۲ میلیارد دلار دیگر را برای جنگهای عراق و افغانستان تصویب کند.

این درخواست “ رابرت گیتس” مبلغ درخواستی بودجه جنگ دولت بوش را در سال ۲۰۰۸ به رقم نزدیک به ۱۹۰ میلیارد دلار می رساند و این بالاترین رقمی است که برای این جنگها در یک سال در نظر گرفته می شود.

این درخواست پس از آن مطرح شد که ژنرال “جرج کیسی” رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و فرمانده سابق آمریکا درعراق به قانونگذاران آمریکایی هشدار داد که ارتش به شکل خطرناکی و در نتیجه عملیاتهای جنگی کنونی تحت فشار قرار دارد و درپاسخ به یک درگیری مهم در مکانهای دیگر احتمالا با مشکل روبرو خواهد شد.

کیسی تصریح کرده است که قدرت آمریکا در نتیجه جنگ کنونی تحلیل رفته و ارتش آمریکا نمی تواند نیروهای آماده را به سرعت آنچه که برای دیگر وقایع احتمالی لازم است، فراهم کند.”.به گفته سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا، بودجه درخواستی جنگ دولت آمریکا ، هزینه جنگ را در سال جاری تا نزدیک به ۱۵ درصد افزایش می دهد و هزینه کلی این دو جنگ را از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تاکنون به بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار می رساند.

اگر گیتس و دیگر مقامات آمریکایی کمی عاقلانه فکر می کردند،در می یافتند که راه مقابله با تحلیل توان ارتش آمریکا خروج فوری از عراق است و نه افزایش بودجه جنگ.!آنچه مسلم است اینکه رابرت گیتس نیز در کنار بوش ،چنی و رایس در شکست آمریکا در ابتدای هزاره سوم سهیم خواهد بود.شکستی که تا زمان وقوع آن فاصله زیادی باقی نمانده است.