جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چگونه عوارض کم‌کاری تیرویید را به حداقل برسانیم؟


چگونه عوارض کم‌کاری تیرویید را به حداقل برسانیم؟

یکی از مهم‌ترین اقدام‌ها برای خانم‌هایی که کم‌کاری تیرویید دارند و همچنین کسانی که سابقه این بیماری را در خانواده‌شان دارند، تست غربالگری نوزادان در ۳تا۵ روز اول تولد است. این تست شامل چند آزمایش ساده روی خون نوزاد است که از پاشنه پای او برداشته می‌شود.

۱ یکی از مهم‌ترین اقدام‌ها برای خانم‌هایی که کم‌کاری تیرویید دارند و همچنین کسانی که سابقه این بیماری را در خانواده‌شان دارند، تست غربالگری نوزادان در ۳تا۵ روز اول تولد است. این تست شامل چند آزمایش ساده روی خون نوزاد است که از پاشنه پای او برداشته می‌شود. اگر نتیجه آزمایش غیرطبیعی باشد روی نوزاد تست‌های تکمیلی انجام می‌شود و اگر نیاز باشد توسط متخصص اطفال درمان آغاز می‌شود.

۲ آنتی‌بادی‌هایی که ممکن است به کم‌کاری تیرویید کمک کنند در دوران بارداری نقش مهمی ایفا می‌کنند. پزشکان توصیه می‌کنند این خانم‌ها از مکمل‌ سلنیوم استفاده کنند که می‌تواند نقش موثری در کسانی که سطح آنتی‌بادی بالایی دارند ایفا کند. البته مصرف آن حتما باید با توصیه پزشک باشد.

۳ دوز داروی مصرفی توسط مادران باردار برای کنترل تیرویید، متغیر است در نتیجه خانم‌های باردار حتما باید این موضوع را به پزشکشان اطلاع دهند تا با گرفتن آزمایش خون سطح آن مشخص شود. در واقع خانم باردار باید طی این دوره هر ۶ هفته یکبار آزمایش تیرویید بدهد تا میزان هورمون در خون مشخص شود و اگر لازم بود با تشخیص پزشک دوز آن تغییر کند.

۴ کم‌کاری تیرویید به اولین یا دومین بارداری ربطی ندارد. اگر تیروییدتان کم‌کار است در بارداری دوم و سوم هم کم‌کار است.

۵ رژیم‌غذایی مناسب و ورزش می‌تواند به کنترل کم‌‌کاری تیرویید در این دوران کمک کند. از منابع مناسب ویتامینE، C، A و B استفاده کنید؛ مثل توت‌فرنگی، جگر و تخم‌مرغ، روغن‌های گیاهی و مغز دانه‌ها و غلات سبوس‌دار.