یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

پیاز و سیر


پیاز و سیر

پیاز از انواع سبزیجات مقوی حاوی مقادیر فراوانی از ویتامین‌های آ، ث، کلسیم، پتاسیم، فسفر و فاقد چربی بوده و مصرف آن به‌صورت خام یا نپخته نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت …

پیاز از انواع سبزیجات مقوی حاوی مقادیر فراوانی از ویتامین‌های آ، ث، کلسیم، پتاسیم، فسفر و فاقد چربی بوده و مصرف آن به‌صورت خام یا نپخته نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد عصاره پیاز بویژه نوع قرمز آن حاوی ترکیباتی است که میزان قند خون را تنظیم کرده و در افراد مبتلا به دیابت این میزان به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.ترکیبات موجود در پیاز بر عملکرد پانکراس تأثیر گذاشته و با تنظیم میزان ترشح انسولین به بیماران مبتلا به دیابت نوع اول کمک می‌کند.

به عقیده متخصصان تغذیه، مصرف پیاز در رژیم‌ غذایی روزانه دیابتی‌ها، در طولانی مدت منجر به تنظیم میزان قند خون و کنترل بیماری خواهد شد.

از طرف دیگر این ماده غذایی در کاهش وزن و چربی سلولی مؤثر بوده و از این رو برای بیماران دیابتی مفید خواهد بود.سیر نیز حاوی مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدان فلاوونوئید است که در کاهش میزان قندخون مؤثر است. از طرف دیگر ترکیبات موجود در سیر، احتمال وقوع حملات قلبی را که در بیماران مبتلا به دیابت افزایش می‌دهد، کم می‌کند.

مصرف بیش از حد سیر عملکرد دستگاه گوارش را دچار اختلال می‌کند. در افراد مبتلا به حساسیت‌های مواد غذایی، مصرف سیر ممکن است حساسیت‌های پوستی، تب‌ و سردرد ایجاد کند. از این‌رو مشورت با پزشک قبل از مصرف این ماده غذایی توصیه می‌شود.