پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

ترش شامی (كال شامی)


● مواد لازم
▪ گوشت چرخ كرده ۳۰۰ گرم
▪ سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
▪ پیاز بزرگ ۱ عدد
▪ تخم مرغ ۳ عدد
▪ آب غوره نصف پیمانه پلوپز
▪ آب ۱ لیتر
▪ كره ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
▪ نمك ، زردچوبه ، فلفل و دارچین …

مواد لازم

گوشت چرخ كرده ۳۰۰ گرم

سیب زمینی بزرگ ۱ عدد

پیاز بزرگ ۱ عدد

تخم مرغ ۳ عدد

آب غوره نصف پیمانه پلوپز

آب ۱ لیتر

كره ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم

نمك ، زردچوبه ، فلفل و دارچین به میزان لازم

رب گوجه ۲ تا ۳ قاشق

برنج برای سرو ۵ پیمانه پلوپز

چگونگی تهیه

ابتدا پیاز و سیب زمینی را رنده كرده و به گوشت چرخ كرده اضافه كرده سپس تخم مرغها و نمك و فلفل و دارچین و زردچوبه را نیز افزوده و خوب ورز می دهیم از مواد بصورت كتلت برداشته و در ظرف مورد نظر سرخ می كنیم سپس در ظرف دیگری كمی كره ریخته و رب را در آن تفت داده و آب غوره و آب را اضافه كرده و می گذاریم تا بجوشد بعد كتلتها را به آن افزوده و می گذاریم تا سس بخورد كتلت رود . در انتها با سیب زمینی سرخ شده آن را تزئین كرده و با برنج سرو می كنیم.

توجه:

این غذا به آن علت ترش شامی یا كال شامی گفته می شود كه از سیب زمینی خام استفاده شده و بوسیله آب غوره یا نارنج ترش می شود . این مقدار مواد برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است .