سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

فاطمه زهرا (س) در اندیشه فرزندش امام خمینی (ره)‌


فاطمه زهرا (س) در اندیشه فرزندش امام خمینی (ره)‌

حضرت امام خمینی (ره) از فرزندان حضرت زهرا (س) است و در مکتب او پرورش یافته و عمر شریف خویش را در اهداف والای اسلام و اهل بیت(ع) سپری نموده است. هم زمانی میلاد امام خمینی و میلاد فاطمه …

حضرت امام خمینی (ره) از فرزندان حضرت زهرا (س) است و در مکتب او پرورش یافته و عمر شریف خویش را در اهداف والای اسلام و اهل بیت(ع) سپری نموده است. هم زمانی میلاد امام خمینی و میلاد فاطمه زهرا(س) بر اهمیت این مناسبت، دوچندان افزوده است.

حضرت امام در برخی از پیام‌ها و سخنرانی‌های خود به ترسیم و توصیف شخصیت جاودانه فاطمه زهرا (س) پرداخته‌اند ، اما به این نکته نیز باید توجه داشت که آنچه بیان کرده‌اند تنها اشاره به بخشی از فضایل بی‌پایان و وصف‌ناشدنی زهرای مرضیه (س) است که تبیین همه آن ، اصولا از قدرت بشر خارج است.

ایشان در جایی گفته‌اند: «من راجع به حضرت صدیقه (س) خودم را قاصر می‌دانم ذکری بکنم، فقط اکتفا می‌کنم به یک روایت که در کافی شریفه است و با سند معتبر نقل شده و آن روایت این است که حضرت صادق(ع) می‌فرماید: فاطمه(س) بعد از پدرش ۷۵ روز زنده بودند، در این دنیا بودند و حزن و شدت بر ایشان غلبه داشت و جبرئیل امین می‌آمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت عرض می‌کرد و مسائلی از آینده نقل می‌کرد.

ظاهر روایت این است که در این ۷۵ روز، مراوده‌ای بوده است یعنی رفت‌و آمد جبرئیل زیاد بوده است و گمان ندارم که غیر از طبقه اول از انبیاء عظام درباره کسی این‌طور وارد شده باشد...

مساله آمدن جبرئیل برای کسی یک مسأله ساده نیست، خیال نشود که جبرئیل برای هر کسی می‌آید و امکان دارد بیاید ، این یک تناسب لازم است بین روح آن کسی که جبرئیل می‌خواهد بیاید و مقام جبرئیل که روح اعظم است ، چه ما قائل بشویم به این که قضیه تنزل جبرئیل به واسطه روح اعظم خود این ولی است یا پیغمبر است ، او تنزیل می دهد او را و وارد می کند تا مرتبه پایین ، یا بگوییم که خیر ، حق تعالی او را مأمور می‌کند که برو و این مسائل را بگو...

تا تناسب مابین روح این کسی که جبرئیل می‌‌آید پیش او و بین جبرئیل که روح اعظم است نباشد، امکان ندارد این‌معنا و این تناسب بین جبرئیل که روح اعظم است و انبیاء درجه اول بوده است مثل رسول خدا(ص)‌ و موسی (ع)‌ و عیسی (ع)‌ و ابراهیم (ع)‌ و امثال اینها، بین همه کس نبوده است...

در هر صورت من این شرافت و فضیلت را از همه فضایلی که برای حضرت زهرا ذکر کرده‌اند، با این که آنها هم فضایل بزرگی است، این فضیلت را من بالاتر از همه می‌دانم... و این از فضایلی است که مختص حضرت صدیقه(س) است.»

وبلاگ ماهنامه ولگ سوز (هندوآباد)