شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
به مرغها هورمون میزنند؟
بارها از طریق مطبوعات و رسانهها از سوی متخصصان صنایع غذایی این مساله عنوان شده که به هیچوجه در صنعت مرغداری ایران، برای رشد مرغها از هورمون استفاده نمیشود. البته استفاده نکردن از هورمون، به این معنی نیست که نظارت و کنترل بیشتری در این عرصه وجود دارد یا اینکه مرغدار به دلیل احساس مسوولیت، این کار را انجام نمیدهد بلکه علت اصلی آن، گران بودن هورمون است و استفاده از آن در صنعت مرغداری با توجه به قیمت مرغ به صرفه نیست چرا که در کنار آن هزینههای دیگری از جمله تغذیه دام، آب، برق، بهداشت محیط و... نیز مطرح است.
شاید برای بسیاری از افراد این سوال مطرح باشد که چگونه در صنعت مرغداری پس از ۴۵ روز رشد مرغ به گونهای است که باعث افزایش وزن آن میشود، درحالی که اگر مرغ در محیط بیرون از مرغداری نگهداری شود، چنین نیست.
در واقع افزایش سریع وزن مرغ در صنعت مرغداری به دلیل اصلاح نژاد، مدیریت مرغداری، استفاده از نور و مسایل دیگری نظیر نوع تغذیه حیوان است. تقریبا طی ۴۵ روز در مرغداری تمام چراغها روشن بوده و مرغ با این احساس که روز است، مدام از دانه تغذیه میکند درنتیجه در این مدت زمانی، مرغ بیش از حد معمول چاق میشود.
در اصلاح نژاد مرغها با تلفیق ژنتیکی که به نژاد گوشتی معروف است، ضریب تبدیل به چربی بسیار پایین است، در نتیجه بیشتر غذایی که مرغ میخورد، به ماهیچه و گوشت تبدیل میشود. به این ترتیب همه عوامل دست به دست هم میدهند تا مرغ با وزنی مطلوب آماده عرضه به بازار شود.
متاسفانه اکثر مردم به شایعهها بیش از حقیقت و واقعیتهای علمی توجه میکنند. با اینکه بارها متخصصان مربوطه اعلام کردهاند از هورمون در صنعت مرغداری استفاده نمیشود و مشکلی در مضر بودن این ماده غذایی نیست، اما آنها همچنان قسمتهایی از گوشت مرغ به خصوص بال مرغ را به دلیل هورمونی بودنش استفاده نمیکنند.
علاوه بر این، گاهی برخی از پزشکان که اکثرا مطالعههای آنها براساس منابع کشورهای غربی است، توصیه میکنند از بال مرغ استفاده نشود اما درواقع این هشدار به معنی استفاده از هورمون نیست. گرچه در کشورهای غربی به خصوص آمریکا برای رشد سریع مرغ از هورمون استفاده میشود اما از سال ۱۹۶۰ به بعد در اروپا استفاده از هورمون منع شده است که انتظار میرود در آمریکا نیز مصرف آن ممنوع اعلام شود.
در حال حاضر مشکلی که مرغهای صنعتی کشورمان با آن مواجه هستند، استفاده از آنتیبیوتیک آن هم برای پیشگیری و درمان بیماریهای عفونی است که مساله آن با هورمون کاملا متفاوت است و چون این آنتیبیوتیکها در چربیهای زیر پوست مرغ، جمع میشوند، مصرف مرغ با پوست و به خصوص قسمت بال مرغ که مملو از چربی است، توصیه نمیشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست