یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

مهدی آذر سینا


در اوایل دورهٔ دبیرستان نوازندگی ویولن را شروع کرد .بعد از دبیرستان به تهران آمد و در کلاس های آزاد هنرستان موسیقی ملی شاگرد کلاس " رحمت اله بدیعی" شد.از دانشکدهٔ هنرهای زیبای …

در اوایل دورهٔ دبیرستان نوازندگی ویولن را شروع کرد .بعد از دبیرستان به تهران آمد و در کلاس های آزاد هنرستان موسیقی ملی شاگرد کلاس " رحمت اله بدیعی" شد.از دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشتهٔ موسیقی فارغ التحصیل شد. موسیقی ردیف دستگاهی را در محضر " داریوش صفوت "و" نورعلی برومند" فراگرفت. نوازندگی کمانچه را نزد بهاری در دانشگاه آغاز کرد .از چهار رشتهٔ تخصصی موسیقی ،رشتهٔ" آموزش موسیقی "را برگزید و متد ارف را به طور عملی نزد دكتر سعید خدیری آموخت .

سوابق و آثار:

مربی كلاسهای موسیقی كانون پرورش كودكان و نوجوانان در دورهٔ دانشجوئی و تعلیم موسیقی با متد ارف .

موسس و مدیر کارگاه موسیقی کودکان ونوجوانان تبریز از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۹ و مربیگری كلاسهای ارف كارگاه و كلاس كمانچه .

مدرس نوازندگی کمانچه و ویولن در مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی تبریز در همان سالها

مدر س نوازندگی کمانچه و ویولن در مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی تهران از سال ۵۹ تا ۶۸

آهنگسازی و نوازندگی کمانچه در ارکستر موسیقی ملی تبریز در کنار غلامحسین بیگجه خانی ومحمود فرنام و احد بهجت ( نوازنده سنتور و سر پرست گروه) اجراهای متعدد با این دو استاد ( بیگجه خانی و فرنام) از جمله اجرای یک سه نوازی در جشن هنر شیراز .

آهنگسازی در فرم های ایرانی و اجرا با گروه های مختلف وبا آواز خوانی نورالدین رضوی سروستانی ,

کریم صالح عظیمی و شهرام ناظری

آهنگسازی و اجرا در آلبوم کاست و CD منتشر شده :

چلیپا ( تکنوازی کمانچه ) – سخن تازه

(با خوانندگی شهرام ناظزی ) آلبوم شور آفرین (کمانچه نوازی ) «سیاوشانه» با آواز علیرضا شاه محمدی( انتشارات سروش) «سیاه مشق» با آواز علیرضا شاه محمدی( موسسه مشكات و چهارگاه) –البوم« ردیف موسیقی ایران روایت برومند »( انتشارات سروش)

(کمانچه نوازی)

انتشار دو اثر با نام " صفیر سیمرغ" به صورت cdكه شامل بخش هائیست از دونوازی و تكنوازی در كنسرت شفق( موسسهٔ چهارگاه) .

انتشارکار گروهی «همایون» با نام «خنیاگر» با آواز خوانی خودم و خانم سپیدهٔ رئیس سادات .( حوزهٔ هنری)

سرپرستی کنسرت های متعدد در ایران و در کشور های اروپائی به اتفاق آقایان شهرام ناظری , مسعود شناسا ومحمد اخوان .و تشكیل گروه موسیقی آینه ( مسعود شناسا ، نوید افقه، عماد حنیفه، مهدی علومی ،علیرضا شاه محمدی، امیر حاج ابراهیمی، بهزاد میرلو ،و محسن حسینی)

تالیفات :

کتاب « شیوهٔ کمانچه نوازی » برای چهار دوره در یک مجلد( انتشارات سروش) ---کتاب آثاری از استاد بهاری به همراه آلبوم کمانچه نوازی خود استاد( انتشارات سروش) ---تالیف کتاب ردیف موسیقی ایران روایت برومند( انتشارات سروش) و مقاله های متعدد در موسیقی.

مدرس ردیف نوازی در رشتهٔ موسیقی دانشگاه آزاد تهران ---بر گزاری مستر کلاس در دانشگاه هنر تهران

سمت ها و مسئولیت های جنبی :

عضو هیئت مدیرهٔ نوازندگان خانهٔ موسیقی از بدو تاسیس خانهٔموسیقیدر سه دورهٔ اول–عضو شورای فرهنگستان هنر در تدوین واژه های موسیقی ایرانی–عضو شورای پژوهشکدهٔ هنر در حوزهٔ هنری

سخنرانی و داوری در آزمون ها وجشنواره های موسیقی مختلف در تهران و شهرستانها .

کارهای در دست انتشار :

کتابی در زمینهٔ شعر و موسیقی و كتابی در دو جلد با نام " از متد ارف تا چهارگاه" (كتابی كه با استفاده از متد ارف اموزش موسیقی برای كودكان ایرانی را به عهده می گیرد و آنها را با موسیقی اصیل ایران آشنا می كند.