پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
با ویژگیهای شخصیتی روانی تام کروز آشنا شوید
تام کروز، پردرآمدترین و موفقترین بازیگر امروز سینمای جهان است. مردی که حالا فقط یک بازیگر نیست و قدرتش درحد مدیران درجه یک شرکتهای بزرگ سینمای تجاری و حتی شاید بیشتر از آنهاست، اما علت موفقیت او چیست؟ مگر شخصیت او چه دارد که وی را به این موفقیتها رسانده است؟ این مطلب نگاهی روانپزشکی است به شخصیت تام کروز و علتهای موفقیت او.
«تام کروز موفقترین بازیگر نسل خودش است، او حالا پردرآمدترین بازیگر سینمای جهان محسوب میشود، ضمن آنکه وی جزو موفقترین تهیهکنندههای سینما هم به حساب میآید. درکارنامه او تقریبا نمیتوان فیلم ناموفق و شکستخوردهای پیدا کرد...» اینها جملاتی است که در گزارش مجله اقتصادی فوربس در مورد انتخاب تام کروز بهعنوان «پردرآمدترین و موفقترین بازیگر امروز سینمای جهان» آمده است. اما واقعا علت موفقیت تام کروز در چیست؟ او با وجود مسائل و مشکلات زندگی شخصیاش، حواشی که همیشه درمورد زندگی شخصیاش وجود داشته و درگیریها و جنجالهایی که برسر مسائل فکری و اعتقادیاش رقم زده و درزندگی حرفهای خود همیشه موفق بوده و حالا در اوج قدرت و ثروت است. رازهای این موفقیت بینظیر مردی که دوران کودکی بسیار سختی را پشتسر گذاشته است، چیست؟ این مطلب تلاشی است برای پاسخ به این سؤالها.
● همه میخواهند جای او باشند، اما...
«کسی هست که نخواهد جای تام کروز باشد؟ شما مردی را میشناسید که نخواهد درجایگاه امروز تامکروز باشد؟» این سؤالی است که دکتردنمار شورتز، روانپزشک از مرکز پزشکی سیاتل و نویسنده کتاب «آدمهای مشهور؛ تصویری از آن سوی عکسها» مطرح میکند. این روانپزشک معتقد است افراد مشهور و چهرههای مطرح هم شخصیتهای مشابه انسانهای معمولی دارند، یعنی طبقهبندی شخصیتهای معمولی از لحاظ روانشناسی درمورد آنها هم صادق است. اما در این میان یک نکته ظریف وجود دارد: «فرق انسانهای مشهور با افراد عادی در این است که چهرهها همیشه زیر ذرهبین قرار دارند و روی تمام زندگی آنها تمرکزی هست، در مورد این چهرهها از میان مصاحبهها و گزارشها میتوان چیزهای زیادی را فهمید. مثلا اگر یک چهره مشهور دچار افسردگی شود، بعید است که این مسئله از نگاه رسانهها دوربماند. اما درمورد مردم عادی اینگونه نیست و گاه حدس زدن شخصیت یک فرد، حتی فردی که با او درتماس هستیم کار سادهای نیست.» جالب اینکه دکتر شورتز معتقد است تام کروز درمیان چهرههای مشهور یک استثناست: «واقعا نمیشود خیلی راحت در مورد شخصیت تام کروز حرف زد، با وجود اینکه او ۰۳سال به عنوان چهرهای شناخته شده و بسیار مطرح بوده اما درمورد زندگی شخصی، رفتار و عقاید او اطلاعات خیلی زیادی دردسترس نیست و خیلی از اطلاعات دردسترس هم درحد حدس و گمان است... درواقع تام کروز دراطراف خود دیوار مستحکمی احداث کرده که کمتر کسی میتواند از آن بگذرد.»اما دکتر شورتز و همکارش، دکتر برشماک معتقدند که دلایل روشنی وجود دارد که تام کروز شخصیتی «نارسیستیک» یا «خودشیفته» دارد. این دو پزشک متخصص میگویند برای ادعای خود دلایل علمی دارند و درواقع براساس معیارهای تعریفی شخصیت «خودشیفته» از لحاظ روانشناسی، تام کروز را میتوان دارای این نوع شخصیت (که میتوان آن را بهگونهای اختلال شخصیت هم نامید) دانست.
● از لحاظ روانشناسی، او قطعا خودشیفته است
اما چرا این دو پزشک متخصص و باتجربه، تام کروز را دارای این نوع شخصیت میدانند؟ این نتیجه تحقیقی است که آنها انجام دادهاند و حالا نتایج آن را دراختیار شما میگذارند. براساس معیارهای روز روانشناسی، مشکل اختلال شخصیت خودشیفته اینگونه تعریف میشود:حضور دائمی الگویی از خود بزرگبینی (چه دررویا، چه درواقعیت)، میل مهارناپذیر به تشویق و تاییدشدن از سوی دیگران، ناتوانایی در همدلی و ابراز احساسات است، به همراه حداقل ۵مورد از موارد زیر (این حالت باید در دوره بلوغ آغاز شود و سپس تا زمان حال ادامه داشته باشد).
● او هر ۹معیار را دارد
براساس معیارهای روز روانپزشکی جهان، داشتن تنها ۵معیار از این ۹معیار برای تشخیص «خودشیفتگی بیمارگونه» کافی است. به نظر میرسد تامکروز تقریبا تمام این حالتها را دارد و میتوان گفت شخصیت او نمونه بارزی از این نوع شخصیت است.
البته تام شاید آگاهی زیادی روی برخی از جنبههای شخصیتی خود نداشته باشد، درواقع همه خودشیفتهها تاحدود زیادی از حالتهای خود آگاه نیستند. بخشی از این حالتها ناشی از کودکی پرمشکل و پرحادثه تام بوده است. او در ۱۴سال تحصیل به ۱۵مدرسه و کالج مختلف رفت و محیط زندگی شخصیاش هم بهشدت بهخاطر اختلافهای پدرومادرش بسیار نامناسب بود و همه اینها باعث پناهبردن تام کوچک به دنیای رؤیاها و فانتزیهای ذهنی بود. این شیوه زندگی روی ارتباطات او با دیگران و درکش از خودش تاثیرگذار است و باعث شد شخصیت خاص او شکل بگیرد. البته تام در این میان تلاش میکرد تا با داشتن ارتباط نزدیک با مادر و خواهرش کمبودهای عاطفی خود را جبران کند، اما بالا و پایین شدنهای شخصیتی او در وضعیت بد تحصیلیاش و سپس تصمیمش برای رفتن به مدرسه مذهبی و سپس رهاکردن آن مشخص شد. در سالهای اولیه بازیگری ویژگیهای شخصیتی او چندان به چشم نمیآمد اما زمانی که یک بازیگر مطرح و ثروتمند شد، نشانههایی از شخصیت «خودشیفته» و «مغرور» خود را نشان داد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست