چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
شش نکته درباره پوست
آیا تصور میکنید که شکلات باعث بروز جوش میشود؟ آیا برای زودتر التیام یافتن یک زخم آنرا میپوشانید تا خشک شود؟ اگر اینطور است، آماده باشید تا با خواندن مطالب دکتر دبرا واتنبرگ غافلگیر شوید. اینها مطالبی هستند که شاید از پزشک خود نشنیده باشید اما نکاتی بسیار مهم هستند:
۱) شکلات موجب بروز اکنه نمیشود
تحقیقاتی که درباره رابطه غذا و جوش صورت انجام گرفتهاند، چندان زیاد نیستند. مردم تصور میکنند که غذاهای چرب مانند شکلات، پیتزا و سرخکردنیها به طریقی در منافذ پوست رسوب کرده و روغن آنها درون پوست جمع میشود.
در حقیقت، جوشهای صورت یا اکنه، به دلیل پرشدن منافذ پوست از سولهای پوست و باکتری ایجاد میشوند.
تحقیقات جدید نشان داده است که شاید ارتباطی میان شیر و محصولات لبنی دیگر با بروز اکنه وجود داشته باشد. چنین تصور میشود که مولکولهای بیواکتیو و هورمونهای موجود در این مواد، غدد ایجاد کننده اکنه را تحریک میکنند.
توصیه برای افراد مستعد به اکنه، مصرف محدود ـ نه حذف ـ محصولات لبنی است.
۲) استفاده از مواد ضد تعرق در شب، اثر آن را افزایش میدهد
افراد بسیاری هستند که از بی تاثیر بودن یا کم تاثیر بودن مواد ضد تعرق یا به عبارت آشناتر دئودورانتها شکایت میکنند. یک روش زیرکانه برای افزایش تاثیر دئودورانت، استفاده از آن در شب، روی پوست خشک و درست قبل از رفتن به رختخواب است. شما میتوانید صبح باز هم مقداری از آن را مصرف کنید.
البته افرادی که بیش از حد عرق میکنند، بد نیست با پزشک متخصص پوست مشورت کنند و شاید به تزریق بتاکس نیاز داشته باشند. تزریق بتاکس در زیر بغل و نواحی پر تعرق، موجب میشود که از شش تا نه ماه در این نواحی تعریق انجام نشود البته این مورد تنها برای افرادی که بیش از حد عرق میکنند و تنها طبق نظر پزشک توصیه میشود.
۳) خالهای صاف
افراد معمولاً زمانی برای خال به پزشک مراجعه میکنند که خال برجسته شود، اما بنا به دلایل نامعلوم، عموم مردم توجه چندانی به خالها و ضایعات پوستی صاف و مسطح نشان نمیدهند.
البته مسطح بودن تنها نشانه سرطانی بودن ضایعه پوستی نیست، خالها یا نقاط رنگینی که نامتقارن ـ غیرقرینه ـ بوده، دارای محیطی ناهموار یا رنگ غیر طبیعی باشند و قطر آنها از ۵ میلیمتر بیشتر باشد، حتما باید جدی گرفته شده و به پزشک نشان داده شوند.
۴) طرز استفاده از دارو
افراد بسیاری داروی پوست و ضد اکنه را چه توسط پزشک تجویز شده باشد یا از داروهای آزاد باشد تنها بر روی جوشها میمالند و باقی صورت را فراموش میکنند، در حالی که بسیاری از داروها برای جلوگیری از بروز جوش بیشتر نیز طراحی شدهاند و کار آنها تنها برطرف کردن اکنههای موجود نیست. این داروها در از بین بردن باکتریهای مولد اکنه بسیار موثرند و باید در کل صورت استفاده شوند.
۵) التیام زخم های بسته
همه ما روی زخم را بلافاصله پس از ایجاد شدن با چسب یا نوار زخم بندی میپوشانیم، اما پس از یکی دو روز، چسب را برمیداریم تا زخم خشک شود و زودتر التیام یابد. در واقع، تحقیقات نشان داده اند که درمان یافتن زخم در محیط مرطوب سریعتر اتفاق می افتد. به این ترتیب، قرار دادن مقداری پماد آنتی بیوتیک مانند جنتامایسین روی زخم و پوشاندن آن با چسب زخم تا زمان درمان کامل، بسیار نتیجه بخشتر خواهد بود.
۶) ویتامین E مانع التیام یافتن زخم میشود
این نکته کاملا بر خلاف تصور عمومی است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان است و به جلوگیری از بروز آسیبهای ناشی از اکسیده شدن سلولهای پوست کمک میکند، اما تا کنون هیچ مدرکی از قدرت شفا بخش آن برای زخم دیده نشده است. واقعیت این است که بنابر تحقیقات انجام شده، این ویتامین روند التیام زخم را کند میکند، اما ژلهای سیلیکون در این زمینه میتوانند مفید باشند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست