یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

قدیمی ترین رستوران چینی تهران


قدیمی ترین رستوران چینی تهران

دنیای رنگ های زنده

۵۰ سال پیش که کار خودش را آغاز کرد، تقاطع ولیعصر- فاطمی‌مرکز شهر نبود، برای خودش بالای شهر محسوب می‌شد و تبدیل یک خانه ویلایی به رستوران ایده خوبی بود. به استناد خاطرات پدرها و مادرها، خیلی زود هم تبدیل به رستوران پرطرفدار و خوش‌نامی‌میان اهالی تهران شد.

«رستوران چینی‌» تا چندسال پیش هم بازارگرمی‌داشت و شب‌ها بیشتر میزهایش با میهمانی که اغلب مشتریان ثابت این رستوران بودند، پر می‌شد اما حالا دیگر از آن شب‌های روشن خبری نیست. در سال‌های اخیر، رونق رستوران‌ها،‌ باز شدن رستوران‌های متنوع در نقاط مختلف تهران آفت جان رستوران‌های قدیمی‌مثل رستوران چینی شده است اما این رستوران همچنان پابرجاست و هنوز غذای چینی با طعم اصیل پیش روی مشتریانش می‌گذارد و به همین دلیل گذراندن شامی‌یا ناهاری در خانه ویلایی کوچه عبده خالی از لطف نیست.

دکور رستوران چینی در این ۵۰ سال تغییر چندانی نکرده است؛ موکت‌ها به سرامیک تبدیل شده‌اند ولی هنوز سردر ورودی با چراغ‌های قرمز و لوسترهای حصیری توپی تزئین شده و رنگ غالب فضا قرمز است. فضای اصلی رستوران بزرگ است که با پله به دو بخش تقسیم می‌شود. میز و صندلی‌های معمولی دکوراسیون این روزهای رستوران چینی هستند اما مشتریان قدیمی‌و موسفید این رستوران روزهایی را به خاطر می‌آورند که روی تشک‌های کوچک پشت میزهای کوتاه می‌نشستند تا غذای چینی با رسم و رسوم چینی را تجربه کنند اما حالا میز و صندلی‌ها، نمونه‌های معمولی هستند و تزئینات در و دیوارها حال و هوای چین را در این رستوران زنده کرده‌اند.

تمام تزئینات فضا، همان تزئینات سنتی چینی هستند که به عنوان سمبل‌های سرزمین چین با آن آشنا هستید. در فصل بهار، تابستان و حتی اوایل پاییز می‌توانید میهمان حیاط این رستوران بشوید که مثل حیاط همه خانه‌های قدیمی‌باصفا و دلباز است. خوردن غذا با چوب یا قاشق چنگال هم به انتخاب خود شماست؛ سرگارسنی که در این رستوران موسفید کرده می‌تواند روش استفاده از چوب‌های غذا را به شما یاد بدهد. چوب‌های غذا طرف راست شما روی مجسمه‌های کوچک چینی که مخصوص این کار هستند، چیده شده‌اند. این تصویر را در رستوران چینی در تمام دنیا می‌توانید ببینید. تنوع غذایی، ویژگی منحصربه‌فرد این رستوران است؛ حدود ۱۰۰نوع غذا و اگر دقیق‌تر می‌خواهید ۹۴ نوع غذا در منوی رستوران چینی شما را گیج می‌کند. غذاها به تفکیک نوع گوشت جدا شده‌اند، اردک، میگو، گوشت قرمز، مرغ، خرچنگ، ماهی یا حتی سبزیجات را با چه طعم و مزه‌ای دوست دارید؛ با فلفل سبز، سس چیلی، یا سس ترش و شیرین. اگر فهرست بلند بالای منو شما را گیج کرده، از همان گارسن قدیمی‌و آشنا با غذاهای چینی کمک بخواهید.

او به شما می‌گوید کدام‌یک از این غذاها با ذائقه شما هماهنگی بیشتری دارد.

مرغ با سس ترش و شیرین یکی از پرطرفدارترین غذاهای این رستوران است. تکه‌های کوچک مرغ با فلفل‌های رنگی و آناناس طعم خاص این غذا را می‌سازند ولی باید به غذاهای شیرین علاقه داشته باشید چون طعم شیرین غالب‌تر است و شکل ظاهری این غذا هم مربا را به خاطرتان می‌آورد.

اردک سرخ شده، اردک با سس پرتقال را، مرغ با سس پنج ادویه را هنگام انتخاب غذا مدنظر داشته باشید. اگر سراغ خورش‌های چینی مثل مرغ با سس ترش و شیرین رفتید، سری هم به بخش برنج‌ها بزنید، در سبک و سیاق آشپزی چینی برنج هم انواع دارد. در انواع برنج چینی روش پخت تغییری نمی‌کند بلکه موادی که به برنج اضافه می‌شود، متفاوت است. به پیشنهاد من خوش طعم‌ترین برنج چینی، برنجی است که با تخم مرغ و پیازچه تهیه می‌شود.

چاپ سویی یکی از غذاهای معروف چینی است که در منوی ۱۰۰تایی این رستوران از قلم نیفتاده و در بخش غذاهای گوشت قرمز می‌توانید پیدا کنید. چاپ سویی رشته‌های انواع گوشت است که روی حرارت تند تفت داده می‌شود. نودل هم از انحصاری‌های سرزمین چین است که انواع آن از سیب‌زمینی و تخم‌مرغ تا گوشت، مرغ و میگو را می‌‌توانید در این رستوران امتحان کنید.

نودل غذایی شبیه سوپ است که در کاسه‌های چینی با آن قاشق‌های مخصوص سرو می‌شود ولی طعم آن شبیه سوپ نیست؛ شاید چون غلظت سوپ را ندارد. بخش اول منو پیش‌غذاهاست که با هیچ کدام آن‌ها، آشنایی ندارید و سفارش هرکدام از آن‌ها، امکان تجربه یک طعم و غذای تازه است. اسپرینگ رول یکی از این پیش غذاهاست که از سفارش آن پشیمان نمی‌شوید ولی پیش غذایی متفاوت نیست و در اغلب رستوران‌های فرنگی نمونه آن سرو می‌شود؛ اگر پیش غذایی متفاوت می‌خواهید سراغ بقیه منو بروید. در رستوران چینی هم امکان انتخاب سالاد را دارید ولی به نظر من در دنیای رنگی غذاهای جذاب چینی شکمتان را با سالاد پر نکنید.

مدیریت این رستوران در طول ۵۰ سالگی که از عمر آن می‌گذرد، یک‌بار عوض شده است. صاحب فعلی این رستوران ۱۵ سال بعد از شروع به کار در این رستوران و آشنایی با فوت و فن غذای چینی، قدیمی‌ترین رستوران چینی تهران را از صاحب آن خریداری کرده است. ستون‌های قدیمی‌و محکم رستوران چینی باعث شده، هیچ‌چیز در آن رنگ موقتی نداشته باشد.

آشپزهای چینی که در این رستوران کار می‌کنند، معمولا مدت زیادی ماندگار می‌شوند. سرآشپز قبلی بیش از ۲۰ سال در این رستوران کار می‌کرد و با مرگ او، سرآشپز جدید جایگزین شد. سرآشپز و آشپزهای فعلی هم باید هر سال یک بار به چین سفر کنند تا از حال و هوای غذای چینی اصیل دور نمانند ولی جای نگرانی ندارد، غذاهای چینی در این رستوران به گونه‌ای تهیه می‌شوند که ذائقه ایرانی می‌پسندد.

درآن روزهای رونق و شکوفایی، رستوران چینی از گران‌ترین رستوران‌های تهران بود اما حالا یک وعده غذا در رستوران چینی هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت و بسیار ارزان‌تر از رستوران‌های تازه تأسیس با سرویس دهی مشابه خواهد شد. ارزان‌ترین غذا در رستوران چینی هفت‌هزار تومان است و بیشتر غذاها بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان قیمت دارند. در مقابل این هزینه غذاهایی را تجربه می‌کنید که رنگ واقعی طبیعت را دارند مثل سبزی مارچوبه و نارنجی و قرمز فلفل‌های رنگی.