سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مرگ آل کاپون, مشهور به صورت زخمی و نخستین مهاجران استرالیا
● مرگ آل کاپون ، مشهور به صورت زخمی
۶۱ سال پیش در روز ۲۵ ژانویه سال ۱۹۴۷ میلادی آل کاپون معروف به «صورت زخمی» مشهورترین گانگستر دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی در ایالات متحده در سن ۴۸ سالگی در ملک خود در شهر میامی به علت بیماری سفلیس پیشرفته که منجر به فلج شدنش گردیده بود ، جان سپرد.
آلفونسو گابریله کاپونی در روز ۱۷ ژانویه سال ۱۸۹۹ میلادی در یک خانواده ایتالیایی تبار در محله بروکلین شهر نیویورک متولد شده بود.
او از ابتدای نوجوانی وارد باندهای اوباش می شود. در جریان یکی از درگیری ها بر اثر ضربه یک تیغ که یکی از اعضای گروه های رقیب به صورت آل وارد می کند ملقب به «صورت زخمی» می شود.
آل کاپون در سال ۱۹۱۸ میلادی با یک دختر ایرلندی تبار ازدواج کرده و در همین زمان به علت ارتکاب ۲ فقره قتل به شیکاگو مهاجرت می کند.
در این شهر جانی توریو رهبر یک باند مافیایی به سرعت خصوصیات جنایتکارانه کاپون را تشخیص داده و او را استخدام می کند.
به زودی آل کاپون به مرد شماره ۲ تشکیلات توریو تبدیل می گردد. چند سال بعد ، در جریان سوءقصد به جان توریو توسط یک باند رقیب توریو به شدت مجروح شده و به زادگاهش ایتالیا بازمی گردد و ریاست باند را به کاپون می سپارد.
جنگ بی رحمانه کاپون علیه باندهای رقیب و خریدن مقامات ذی نفوذ محلی موجب می شود تا آل کاپون به سلطان بی منازع سندیکای جنایتکاری شیکاگو مبدل شود.
اعضای باند مافیایی کاپون بیش از ۱۰۰ نفر بودند. آل کاپون علی رغم قتل های مکرر هرگز به دام پلیس نیفتاد.
او ثروت بسیاری از باجگیری ، ایجاد شبکه های فحشا و معاملات الکل قاچاق که در آن زمان مصرف الکل در ایالات متحده ممنوع بود به دست آورده بود.
سرانجام آل کاپون به اتهام فرار مالیاتی و تجارت غیرقانونی الکل دستگیر شده و در روز ۱۷ اکتبر سال ۱۹۳۱ میلادی به ۱۱ سال زندان محکوم شد.
او در سال ۱۹۳۲ میلادی در یک زندان شهر آتلانتا محبوس گردید اما از داخل زندان فعالیت های غیرقانونی اش را اداره می کرد.
در اوت ۱۹۳۴ میلادی آل کاپون به زندان مخوف آلکاتراز انتقال می یابد و براساس یک مقررات سختگیرانه هرگونه تماس او با دنیای خارج قطع می گردد.
باند کاپون در غیابش توسط گروه های رقیب مضمحل می شود. کاپون مبتلا به سفلیس بود و جالب است که این جنایتکار بی رحم از تزریق آمپول می ترسید و به همین علت به دلیل عدم مداوای بیماری اش با پنی سیلین مبتلا به سفلیس پیشرفته شد.
پس از گذراندن ۸ سال از دوره محکومیتش آل کاپون به دلیل وخامت حال از زندان آزاد می شود. از قدرت او دیگر حتی سایه ای باقی نمانده بود.
به این ترتیب ، در روز ۲۵ ژانویه سال ۱۹۴۷ میلادی آل کاپون ملقب به «صورت زخمی» مشهورترین گانگستر دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی ایالات متحده در ملک خود در شهر میامی در سن ۴۸ سالگی به علت ابتلا به سفلیس پیشرفته جان سپرد.
نام آل کاپون به عنوان یکی از بی رحم ترین جنایتکاران نیمه نخست قرن بیستم در تاریخ جنایتکاری جهان ثبت شده است.
تاکنون فیلم های زیادی از زندگی آل کاپون در پرده سینما نقش بسته اند.
● نخستین مهاجران استرالیا
این کشتی ها حامل نخستین مهاجران به قاره استرالیا بودند.
این ناوگان در ماه مه سال ۱۷۸۷ میلادی انگلستان را ترک کرده بود و ۴۵۰ ملوان و اعضای خانواده هایشان و ۷۱۴ زندانی و تبعیدی که در نیوولز جنوبی در قاره استرالیا مستقر شدند اساس جامعه اروپایی این مستعمره جدید انگلستان را تشکیل دادند.
جزیره استرالیا که به دلیل پهناور بودن وسعت آن قاره نام گرفته است در سال ۱۶۴۲ میلادی توسط آبل تاسمان کاشف هلندی کشف شده بود و تاسمان این سرزمین را به یاد زادگاهش نیوهلند نامیده بود.
پس از گذشت بیش از ۱۵۰ سال در سال ۱۷۷۰ میلادی جیمز کوک کاشف و دریانورد انگلیسی ساحل شرقی استرالیا را کشف کرد و آن را نیوولز جنوبی نامید.
حکومت پادشاهی انگلستان که ۱۳ مهاجرنشین خود در امریکا را از دست داده بود این سرزمین بکر را به عنوان مهاجرنشین تازه خود برگزید.
در جریان ۸۰ سال پس از ورود نخستین مهاجران به استرالیا بیش از ۱۶۰ هزار زندانی و تبعیدی توسط انگلستان به استرالیا منتقل شدند.
این زندانیان پس از گذراندن دوران محکومیت خود ، در استرالیا ساکن شدند.
آنها ساختار جامعه اروپایی امروزی استرالیا را پایه ریزی کردند.
مهاجران که بخش اعظم آنها را محکومان سابق تشکیل می داند ، بومیان استرالیا که از دوران باستان در این قاره سکونت داشتند را به نواحی مرکزی و بد آب و هوای این سرزمین کوچ دادند.
ساکنان امروز استرالیا که خلق و خوی اجداد اولیه خود را حفظ کرده اند دارای شخصیت خاصی هستند ، یک روحیه شورشی و مطالبه گر در آنها مشاهده می شود و زندگی مدنی در این کشور از سازماندهی کمتری نسبت به آمریکا و کانادا برخوردار است.
به این ترتیب ، در روز ۲۶ ژانویه سال ۱۷۸۸ میلادی یک ناوگان انگلیسی در پورت جکسون در ساحل شرقی استرالیا که امروز سیدنی نامیده می شود ، لنگر انداخت.
نخستین مهاجران استرالیا را اغلب جنایتکاران و تبعیدیان تشکیل می دادند که انگلستان این قاره را برای اسکان آنها انتخاب کرده بود.
این روز که «فرست فلیت» (نخستین ناوگان) نام گرفته است به جشن ملی استرالیا تبدیل شده است.
بهرام افتخاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست