چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آیا راه درست وبلاگ‌نویسی را پیش گرفته‌اید؟


آیا راه درست وبلاگ‌نویسی را پیش گرفته‌اید؟

من وبلاگ نویس‌های زیادی را دیده‌ام که همگی بعد از مدتی کار مفید و خوب، وبلاگ نویسی را ترک کرده‌اند. اگر شما هم در وضیعتی گرفتار شده‌اید که احساس می‌کنید وبلاگ نویسی فقط وقت …

من وبلاگ نویس‌های زیادی را دیده‌ام که همگی بعد از مدتی کار مفید و خوب، وبلاگ نویسی را ترک کرده‌اند. اگر شما هم در وضیعتی گرفتار شده‌اید که احساس می‌کنید وبلاگ نویسی فقط وقت شما را می‌گیرد و سودی برای شما ندارد (به جز برخی از موارد خاص که بستگی به وضعیت شخصی هرکس دارد) زیرکانه‌ترین کار این است که فقط مدتی دوام بیاورید و خواهید دید که یک دفعه کارتان چه رونقی خواهد گرفت! در این جور مواقع باید بررسی کنید که مشکل از شماست یا از هر چیز دیگر؟ برای این کار باید وبلاگ خود را از چند نظر مورد بررسی قرار دهید.

در وبلاگ"زنگوله" به نشانی http://zangoole.com به چند مورد از نشانه‌های درست جلو بردن وبلاگ اشاره شده و آمده است: اگر هر کدام از این موارد شامل حال وبلاگ شما می‌شود بدانید که راه درستی را پیش گرفته‌اید و البته این به این معنی نیست که شما بهترین راه را انتخاب کرده‌اید. اگر هیچ کدام از آنها را ندارید یا همگی رو به کاهش هستند باید بدانید که مشکل از شماست و باید راه بهتری را برگزینید .

افزایش تعداد مشترکان؛ افراد فقط زمانی مشترک وبلاگ شما می‌شوند که در درجه‌ی اول مقالات شما به دردشان بخورد و نخواهند حتی یکی را از دست بدهند و در درجه‌ی دوم اینکه به شما اعتماد کنند. هیچ کدام از اینها کار ساده‌ای نیست اگر تعداد مشترکانتان حتی با آرامی هم رو به افزایش است باید خوشحال باشید و به کارتان ادامه دهید .

افزایش تعداد نظرات سودمند؛ افزایش تعداد نظرات سودمند و مرتبط با موضوع مقاله شما نشانه‌ی بسیار خوبی است چون نشان می‌دهد متن شما به دقت خوانده می‌شود و شما مورد توجه واقع می‌شوید. هر چقدر نظرات سودمندتری دریافت کنید یعنی بیشتر برای دیگران سودمند بوده‌اید .

افزایش تعداد بازدیدکنندگان، تعداد نمایش صحفات و خصوصا تعداد نمایش صفحات هر کاربر نشانه‌ی بسیار خوشحال‌کننده‌ای است . تعداد نمایش صفحات بیشتر هر کاربر نشان‌دهنده‌ی این است که سایت شما دارای نقاط جذاب مختلفی است که بازدید کننده‌ یک صفحه به صفحه‌ دیگری از سایت شما جذب شده است .

افزایش تعداد لینک‌ها؛ افزایش تعداد لینک‌های داده شده به شما هم از نشانه‌های دیگر خوب پیش رفتن در عرصه وبلاگ نویسی است، چون اولا کسی که به شما لینک می‌دهد باید مطمئا باشد شما برای کاربران او مفید هستید. دومآ باعث بالاتر رفتن امتیاز شما در موتور های جستجو در نتیجه بازدید بیشتر می‌شود .

پست های پی در پی؛ اگر شما مقالات را بدون اختلاف زمانی های زیاد منتشر می‌کنید باید منتظر اتفاق های خوب باشید. این موضوع در عین سادگی ظاهری‌اش برای خیلی از وبلاگ نویسان حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای رقابت سختی است .

افزایش کیفیت مقالات؛ کیفیت مقالات بسیار مهم است. اگر وبلاگتان نسبتا عمری ازش گذشته باشد و پیشرفت نسبی خوبی کرده باشد با نگاه کردن به مقالات اولیه و مقایسه آنها با مقالات فعلی‌تان متوجه منظور من خواهید شد. وقتی بهتر بنویسید بهتر دیده می‌شوید پس موفق‌تر خواهید شد .

توانایی تعریف موضوع وبلاگ؛ حتی اگر در رابطه با همه چیز بنویسید و موضوع آن اولویت اول شما نباشد خواننده باید بتواند وبلاگ شما را حداقل در ذهنش دسته‌بندی کند. با مرور زمان شما متوجه خواهید شد که خوانندگانتان چه مطالبی را می‌پسندند و چه مطالبی را نه. پس سعی کنید محوریت وبلاگ را روی آن موضوع متمرکز کنید. اثرات آن را خیلی زود خواهید دید .

بهبود و گسترش روابط در شبکه‌های اجتماعی؛ شبکه‌های اجتماعی واقعا قدرت زیادی دارند و اگر شما در آنها دوستان زیادی داشته باشید و محبوبیت کسب کنید چه بخواهید چه نخواهید همه روزه بازدیدکنندگان بیشتری به شما سر می‌زنند و با افراد بیشتری آشنا می‌شوید. همچنین با دوستی با وبلاگ نویس‌های دیگر می‌توانید خود را در پروژه‌های مشترک سهیم کنید یا با یکدیگر تبادل لینک مفید داشته باشید .

دانستن حداقل یک راه برای سرریز کردن ترافیک به وبلاگ؛ اگر حتی فقط یک راه بیشتر و مخصوص خودتان برای جذب خواننده داشته باشید یک پله به موفقیت نزدیک‌تر هستید. شاید در وبلاگ سایرین نظرات مفید بگذارید، شاید در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید و… هر چی که هست بالاخره باید یک راه داشته باشید تا در میدان رقابت باقی بمانید .

مشخص بودن اهداف؛ خیلی از وبلاگ نویس‌ها در ابتدا از سر بی‌تجربگی برای خود اهداف بلند مدت تعیین می‌کنند و به دلیل نرسیدن به آنها دلسرد می‌شوند، مثلا داشتن ۳۰۰۰ مشترک، بازدیدهای روزانه یا درآمد زیاد و …

اما اگر اهداف ساده‌تری مشخص کنید ذره ذره پیشرفت می‌کنید و نه تنها با سرعت خیلی بیشتری پله‌های ترقی را بالا خواهید رفت بلکه از وبلاگ‌نویسی لذت بیشتری خواهید برد و از اینکه به اهداف خود رسیده‌اید احساس رضایت می‌کنید .