جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
با میوههای مانده چهکار کنیم؟
![با میوههای مانده چهکار کنیم؟](/web/imgs/16/22/h99ww1.jpeg)
بعضیها عادت دارند موقع خرید، مثلا حجم زیادی میوه بخرند؛ بعضیها هم به خاطر ارزانی فصلی یا دور بودن از مراکز خرید، با یک بار رفتن به میادین میوه و ترهبار یا مغازهها حجم زیادی میوه خریداری کنند. اما این کار ممکن است سبب ماندن بخش زیادی از این مواد درون یخچال شود و بعد از مدتی تازگی و طراوت خود را از دست بدهد. برای نگهداری میوه و سبزی روشهای زیادی وجود دارد اما در آپارتمانهای کوچک امروزی که نه تراس مناسبی دارند و نه انباری خنکی، تنها یخچال را برای نگهداری میوهها در اختیار داریم. پس باید چه کار کنیم؟ ...
حتما دیدهاید که یک سبد میوه تازه میتواند تنها با وجود یک میوه خراب و فاسد، گندیده و خراب شود. پس بعد از خرید میوه، آنها را به دقت نگاه کنید و در صورتی که دیدید میوهای لک دارد یا خراب است آن را از بقیه جدا کنید. موقع خرید در انتخاب میوهها و اینکه قصد دارید چه مدت آنها را نگهدارید دقت کنید. پرتقال و نارنگی و حتی سیب را میتوانید حتی تا ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید اما توجه کنید که میوههایی مثل انگور و خیار و کیوی و موز زودتر تازگی خود را از دست داده و خراب و له میشوند. حتی اگر برایتان امکان دارد میتوانید تازه به تازه میوه تهیه کنید. هنگام خرید، ترجیحا میوههایی را انتخاب کنید که وزنشان نسبت به اندازهشان سنگینتر باشد. سنگینی میوه نشانه خوبی از آبدار بودن آن است و برای فهمیدن تازه و رسیده بودن میوه توصیه میشود آن را بو بکشید. میوههای تازه و رسیده عطر و بوی خوبی دارند اما میوههای مانده این بو را ندارند. به بافت میوه هم توجه کنید؛ مثلا وقتی به یک کیوی دست میزنید و متوجه میشوید که شل و آبکی است، معنایش این است که بیش از حد رسیده است و بهتر است از خیر خریدش بگذرید. در صورتی که مقدار زیادی میوه خریداری کردهاید و مصرف آنها مدت زیادی طول میکشد بهتر است آنها را نشویید و نشسته نگهشان دارید؛ چرا که میوههای نشسته ماندگاری بیشتری دارند.
و اما میوههای مانده
همانطور که گفتیم بهترین راه برای جلوگیری از خراب و فاسد شدن میوهها آن است که به اندازه مورد نیاز میوه بخریم اما درصورتی که باز هم میوهها اضافه آمده و تازگی خود را از دست دادهاند قبل از اینکه پوسیده وخراب شوند میتوانیم با پختن یا خشک کردن آنها هم تنوعی در تغذیه ایجاد کنیم و هم از اسراف جلوگیری کنیم؛ مثلا میتوانیم سیب را بعد از پوست کردن بپزیم و پوره یا کمپوت یا مربا درست کنیم. از پوست برخی میوهها نظیر پرتقال و لیمو هم میتوانیم برای معطر کردن مرباها یا حتی برخی از غذاها استفاده کنیم و موزهای له شده را برای درست کردن پوره و شیرموز نگه داریم.
خشک کردن باقیمانده میوهها هم روش دیگری برای استفاده از میوههای اضافی است اما این کار مهارت بالایی لازم دارد و باید لوازم مورد نیاز برای خشک کردن داشته باشیم. از اضافه انگور هم میتوانیم برای درست کردن سرکه استفاده کنیم. برای نگهداری خیار نیز میتوان آن را با آب ونمک شست وبعد از خشک کردن درون ظرف فلزی قرار داد و در یخچال گذاشت. انگور را هم درون کیسه نایلونی در جای خنک میتوان تا چند روز نگهداری کرد. موز را نیز نباید در محلی که آفتاب و نور مستقیما به آن میتابد، گذاشت. در نور زیاد و گرما بسیاری از میکروارگانیسمها فعال شده و سبب خرابی این میوه میشوند پس بهتر است چنین میوههایی را در ظرفی که درب آن محکم بسته میشود، قرار داده و در یخچال بگذاریم.
سهیلا عابدینپور
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان محمدجواد ظریف دولت چهاردهم پزشکیان دولت مجلس شورای اسلامی ظریف علیرضا زاکانی انتخابات علی باقری رهبر انقلاب رئیس جمهور
ایران هواپیما آتش سوزی هواشناسی پلیس تهران قتل شهرداری تهران پشه آئدس سازمان تامین اجتماعی تیراندازی زلزله
واردات خودرو خودرو حقوق بازنشستگان قیمت خودرو قیمت طلا دولت سیزدهم قیمت دلار بازنشستگان بازار خودرو اربعین دلار قیمت سکه
تلویزیون فضای مجازی سینما امام حسین سینمای ایران صداوسیما فیلم رسانه ملی بازیگر
دانشگاه تهران ماه آزمون سراسری
رژیم صهیونیستی جو بایدن دونالد ترامپ غزه روسیه فلسطین جنگ غزه چین لبنان طوفان الاقصی عراق ترور ترامپ
فوتبال پرسپولیس استقلال علی علیپور باشگاه پرسپولیس لیگ برتر تراکتور سپاهان مهدی طارمی علیرضا بیرانوند رئال مادرید لیگ برتر ایران
اینترنت گوشی هوش مصنوعی عیسی زارع پور سرعت اینترنت ناسا اپل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
کاهش وزن سرطان سکته قلبی صبحانه بارداری افسردگی