چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بررسی وضعیت آناتومیکی آپاندیس در بیماران آپاندکتومی شده بیمارستان های شهر کرمان به تفکیک جنس طی سالهای ۸۴ ۸۲


بررسی وضعیت آناتومیکی آپاندیس در بیماران آپاندکتومی شده بیمارستان های شهر کرمان به تفکیک جنس طی سالهای ۸۴ ۸۲

شناخت وضعیت دقیق آپاندیس و تکمیل اطلاعات آناتومیکی آن علاوه بر جنبه پایداری از ارزش کلینیکی بسزایی برخوردار می باشد

● سابقه و هدف:

شناخت وضعیت دقیق آپاندیس و تکمیل اطلاعات آناتومیکی آن علاوه بر جنبه پایداری از ارزش کلینیکی بسزایی برخوردار می باشد. چون جراحی آپاندیسیت حاد، شایع ترین جراحی اورژانس شکمی می باشد، از این جهت شناسایی واریاسیون های وضعیت آپاندیس می تواند کمک موثری به جراح نماید.

● مواد و روشها:

در یک مطالعه توصیفی- مقطعی گذشته نگر، پرونده ۱۰۴۱ بیمار مراجعه کننده به بیمارستان های شهر کرمان که طی سالهای ۸۴-۱۳۸۲ تحت عمل آپاندکتومی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات از پرونده های بیماران در مرکز اسناد پزشکی بیمارستان های شهر کرمان استخراج گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۱.۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

● یافته ها:

تعداد افراد مورد بررسی ۳۳۶ نفر (%۳۲.۳) مذکر و ۷۰۵ نفر (%۶۷.۷) مونث بودند. نمونه ها در محدوده سنی ۱۲ تا ۷۰ سال قرار داشتند. از افراد مذکر ۳۲۵ نفر (%۹۶.۷) دارای آپاندیس با وضعیت خلفی و ۱۱ نفر (%۳.۳) دارای وضعیت قدامی بودند. از افراد مونث مورد بررسی ۶۸۴ نفر (۹۷%) آپاندیس با وضعیت خلفی، ۲۱ نفر (۳%) با وضعیت قدامی داشتند. شایع ترین وضعیت خلفی آپاندیس در هر دو گروه جنسی از نوع ساب سکال بود که ۲۶۵ نفر (%۸۱.۵) از افراد مذکر و ۵۸۱ نفر (%۸۴.۹) از افراد مونث را شامل گردید. نادرترین وضعیت خلفی آپاندیس در هر گروه جنسی رتروایلئال بود که در جنس مذکر با ۲ نفر (%۰.۶) و در جنس مونث با ۱ نفر (%۰.۱) گزارش شد. شایع ترین وضعیت قدامی آپاندیس در هر دو گروه جنسی از پره ایلئال بود که ۵ نفر (%۴۵.۴) از افراد مذکر و ۱۲ نفر (%۵۷.۱) از افراد مونث را شامل گردید. نادرترین وضعیت قدامی آپاندیس در هر جنس مذکر پارارکتال با ۱ نفر (%۹.۱) و در جنس مونث پره سکال با نفر (%۴.۸) بوده است.

● نتیجه گیری:

در هر دو جنس بیشترین نوع آپاندیس در وضعیت خلفی مربوط به ساب سکال و کمترین، مربوط به رتروایلئال بوده است. در وضعیت قدامی بیشترین نوع را وضعیت پره ایلئال داشته، ولی وضعیت پارارکتال در جنس مذکر و پره سکال در جنس مونث کمترین نوع را داشته است.

عنوان فایل
بررسی وضعیت آناتومیکی آپاندیس در بیماران آپاندکتومی شده بیمارستان های شهر کرمان به تفکیک جنس طی سالهای ۸۴-۸۲ application/pdf
vazeiyate anatomiki appandis.pdf
580 KB
دانلود

اکرم ابوالحسن زاده

محمدحسین لشکری

رضا ماستری فراهانی

ارشیا آهی