سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

درس گرفتن از ناکامی ها برای اعتلای ورزش


درس گرفتن از ناکامی ها برای اعتلای ورزش

ورزش کشورمان مسائل ریز و درشت, فراز و نشیب و اشکها و لبخندهای زیادی در کارنامه یکساله خود ثبت کرد عزل و نصب درفدراسیونها, ناکامی ها و شکست در فوتبال و وزنه برداری و مسائل حاشیه ای این دو رشته ماه ها ورزش کشور را با بحران مواجه کرد

در آخرین روزهای سال‌جاری مروری برعملکرد ورزش در یک سال گذشته می‌تواند چراغ راهگشای آینده باشد و به حضوری قدرتمند‌تر و موفق‌تر و بلندآوازه‌تر کردن نام ایران در میادین بین‌‌المللی در سال آتی بینجامد.

ورزش کشورمان مسائل ریز و درشت، فراز و نشیب و اشکها و لبخندهای زیادی در کارنامه یکساله خود ثبت کرد.عزل و نصب درفدراسیونها، ناکامی‌ها و شکست در فوتبال و وزنه‌برداری و مسائل حاشیه‌ای این دو رشته ماه‌ها ورزش کشور را با بحران مواجه کرد.

البته توفیقاتی هم در دوچرخه‌سواری و دو و میدانی حاصل شد اما در مقایسه با محرومیت‌ها و آنچه که از دست دادیم، قابل جبران نبود.

استقبال عمومی از اخبار و رویدادهای ورزشی بویژه نسل جوان، وظیفه مسئولین را خطیرتر و دشوار تر می‌نماید تا نگاه ویژه‌ به جایگاه ورزش داشته باشند و توجه بیشتری با درس گرفتن از ناکامی‌ها به اعتلا و سربلندی ورزش بنمایند.

در آغاز این راه بررسی علل و عوامل ناکامی‌ها و موفقیت‌ها می‌تواند راهنمای خوبی برای مسئولان باشد تا با اتخاذ تدابیر صحیح و سنجیده جبران مافات نمایند.

کارنامه ورزش ایران در سال‌جاری در دو شماره پیش روی علاقه‌مندان گشوده می‌شود.در این شماره تلخ و شیرین ورزش در شش ماهه اول سال‌جاری تقدیم علاقه‌مندان می‌گردد.

مهمترین رویداد سال ۸۵ حضور تیم ملی فوتبال در جام‌جهانی ۲۰۰۶ آلمان و شرکت بیش از ۲۵ تیم در بازی‌های آسیایی دوحه قطر بود.

این دو رویداد نمایانگر مدیریت ورزش ایران بود و واکنش عمومی و نمایندگان مجلس را هم در پی داشت.

فوتبال با آن همه سرمایه‌گذاری سنگین که بعد از ۸ سال بار دیگر توانسته بود جواز حضور در جام‌جهانی را به دست آورد، با دو باخت به پرتغال و مکزیک و یک تساوی برابر آنگولا به کار خود خاتمه داد اما مسائل حاشیه‌ای آن تا ماه‌ها با واکنش شدید نمایندگان مجلس و علاقه‌مندان به فوتبال و صدور بیانیه‌ها مواجه شد و نهایتا به برکناری رئیس فدراسیون وقت انجامید و به همین علت فوتبال ایران با مشکل مهمی به نام تعلیق روبرو گردید.

دستگاه ورزش به جز فوتبال در سایر رشته‌ها نیز دست به تغییرات کلی زد. پس از ناکامی کشتی در جهانی ۲۰۰۵ در ۱۲ اردیبهشت محمدرضا یزدانی خرم رئیس ۱۷ ساله فدراسیون والیبال، به سرپرستی فدراسیون کشتی منصوب شد.

پس از آن، دانشجویان کشتی گیر در رقابت‌های جهانی مغولستان در هر دو رشته قهرمان شدند. جوانان و نوجوانان در قهرمانی آسیا چهار مقام قهرمانی به دست آوردند و این مقام در رده جوانان جهان برای فرنگی تا رده چهارم و برای آزاد تا عنوان نایب قهرمانی تکرار گردید و در آستانه ۶ ماهه اول تیم‌های ملی بزرگسالان خود را برای حضور در قهرمانی جهان که میزبانی چین برگزار می‌شد، آماده نمودند. اما در سایر رشته‌ها مهمترین شکست و ناکامی عدم حضور تیم ملی وزنه‌برداری در رقابت‌های قهرمانی جهان در دومینیکن بود.

رشته‌ای که با فتح سکوی نخست قهرمانی باشگاه‌های آسیا در قزاقستان و کسب مقام سوم آسیا با ۴ طلا، ۵ نقره و ۵ برنز در رده جوانان قاره و برگزاری اردوهای یک ماهه در شهرهای تهران، بابلسر و اردبیل خود را برای حضور در جهانی ۲۰۰۶ آماده می‌کرد به یکباره با انتشار خبر دوپینگ ۹ وزنه‌بردار، همه مسائل را تحت‌الشعاع قرار داد و رئیس فدراسیون عزل گردید و دبیر کل سابق کمیته ملی المپیک به سرپرستی آن منصوب شد.

اما سایر رشته‌ها همچون والیبال، تکواندو، جودو، دوچرخه‌سواری و دو و میدانی به دلیل در پیش بودن مسابقات آسیایی دوحه حضور همه جانبه در رقابت‌های قهرمانی آسیا و جهان را در دستور کار داشتند و اکثرا با کسب عناوین برتر و فتح سکوهای قهرمانی خود را برای بازی‌های آسیایی آماده کردند. از مهمترین دستاوردها کسب نایب قهرمانی جهان و آسیا در بزرگسالان و نایب قهرمانی نوجوانان جهان و قهرمانی دانشجویان جهان در تکواندو بود. دوچرخه‌سواری برای اولین بار با ۲ طلا، ۴ نقره و ۵ برنز در آسیا نتیجه گرفت. والیبال در جوانان آسیا قهرمان شد و تیم پیکان درجام باشگاه‌های آسیا این مهم را تکرار کرد.

ورزش معلولان هم با بیش از ۴۰ مدال جهانی و بین‌‌المللی و ارائه طرح ۲۰ ساله خود سرآمد تمام فدراسیون‌ها گردید و از سوی فدراسیون جهانی نیز مقام نخست توسعه ورزشی معلولان جهان را به دست آورد و در نهایت والیبال نشسته بار دیگر نایب قهرمان جهان شد.