جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

۳ ژانویه ۱۹۲۵ ـ پارلمان و دمکراسی از دیدگاه موسولینی - سوء استفاده از دمکراسی همچنان ادامه دارد


۳ ژانویه ۱۹۲۵ ـ پارلمان و دمکراسی از دیدگاه موسولینی - سوء استفاده از دمکراسی همچنان ادامه دارد

موسولینی رهبر وقت ایتالیا سوم ژانویه سال ۱۹۲۵ پارلمان این کشور را منحل کرد و آن را به آن صورت که بود، مجمع صاحبان منافع ؛ پایگاه تشنگان قدرت و شهرت؛ آرتیستهای زد و بند و نیز جایی …

موسولینی رهبر وقت ایتالیا سوم ژانویه سال ۱۹۲۵ پارلمان این کشور را منحل کرد و آن را به آن صورت که بود، مجمع صاحبان منافع ؛ پایگاه تشنگان قدرت و شهرت؛ آرتیستهای زد و بند و نیز جایی خواند که به اتلاف وقت ملت و عقب انداختن پیشرفتهای میهن تبدیل شده است. وی گفت که امروز و فردا کردن و بازی با کلمات و عبارات، دمکراسی نیست اتلاف عمر یک ملت و بزرگترین خیانت است. پارلمان جای فداکاری برای ملت است، نه پلکان قدرت، نفوذ و راهی برای دستیابی به پول. نماینده پارلمان باید یک فدایی میهن و سرباز مردم باشد. این پارلمان هایی که من در بعضی کشورها سراغ دارم بزرگترین عامل سوء استفاده از دمکراسی هستند. «دمکراسی» در این ربع قرن [ منظور موسولینی ۲۵ سال اول قرن ۲۰ بود] از تعریف خود دور شده و پارلمانهای اروپایی، دیگر بازتاب دمکراسی واقعی نیستند و دستگاههایی هستند مغایر با آن چه که در ذهن مردم از دمکراسی نقش بسته است؛ دکان و مغازه هستند. من به کارآیی و مفید بودن این پارلمانها و این طرز انتخابات تردید دارم. دمکراسی هدفی است عالی و واژه ای است زیبا که از نو باید تعریف و چگونگی اجرای آن دوباره نویسی شود تا بشود اطمینان یافت که دربست در خدمت ملت و کشور است.

از آنجا که «قلم در دست فاتحان جنگ بوده است»، این عمل موسولینی را آغاز دیکتاتوری وی نوشته اند.

مروری بر انتخابات در طول قرن ۲۰ و دهه یکم قرن ۲۱ درستی اظهارات موسولینی در بیشتر کشورها و جوامع را نشان می دهد و انتخاب شدگان عمدتا از همان دسته ای بوده اند که موسولینی در سوم ژانویه ۱۹۲۵ بیان و تشریح کرده بود. ابزارهای تازه از جمله اینترنت به سوء استفاده از دمکراسی کمک کرده است. خروج رسانه ها که دیگر، بسختی می توان عنوان ژورنالیسم بر آنها نهاد باعث شده است که دمکراسی ستون محافظ خودرا از دست بدهد و به این ترتیب، دیگر امیدی به بازگشت به دمکراسی واقعی و ادامه آن وجود ندارد.