سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

چگونه می توان از ارسال ایمیل های ناخواسته جلوگیری کرد


چگونه می توان از ارسال ایمیل های ناخواسته جلوگیری کرد

اگر شما در فضای مجازی دارای ایمیل باشید, ممکن است در صندوق نامه های دریافتی INBox ایمیل های زیادی را دریافت کرده باشید بدون آن که مشخصات فرستنده نامه را بدانید در حالی که شما اجازه ارسال چنین ایمیل هایی را نداده اید

در مسابقه ما شرکت کنید! برای دریافت لپ تاپ رایگان ایمیل خود را وارد کنید!

برای عضویت در این سایت ایمیل خود را وارد کنید! و ...

اگر شما در فضای مجازی دارای ایمیل باشید، ممکن است در صندوق نامه های دریافتی (INBox) ایمیل های زیادی را دریافت کرده باشید بدون آن که مشخصات فرستنده نامه را بدانید در حالی که شما اجازه ارسال چنین ایمیل هایی را نداده اید.

در این شرایط حتما به علت کنجکاوی روی ایمیل دریافت شده کلیک و محتویات آن را مشاهده می کنید.

این گونه نامه هایی که پی در پی وارد صندوق نامه هایتان می شود، هرزنامه یا اسپم گفته می شود و از منابع مختلف برای شما فرستاده می شود.

اگر هم تعداد دریافت این گونه نامه ها بیش از حد باشد، به طور حتم گرفتار اسپمرهای زیادی شده اید که نجات یافتن از دست آن به راحتی نیست. هرزنامه بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و افرادی که مشغول به این فعالیت هستند اسپمر گفته می شود.

این افراد تعدادی ایمیل کاربران را در اختیار دارند و در ازای دریافت پول از منابع مختلف برای کاربران اسپم ارسال می کنند.

اما به راستی این نامه های مزاحم -که به نامه های ناخواسته تجاری نیز معروف است- از کجا می آید؟ آیا راهی برای جلوگیری از دریافت آن ها وجود دارد؟ در این مطلب سعی کرده ایم این موضوع را بررسی کنیم و به سوالاتی که ممکن است درباره تولید این گونه ایمیل ها در ذهن شما به وجود آمده است، پاسخ دهیم.

● اسپمر Spamer

اساس ایجاد هرزنامه ها برای تبلیغات تجاری است اما گاهی اوقات هرزنامه شامل یک پیام حاوی مسائل غیراخلاقی است.

● اسپمر های ایرانی

کارشناسان فناوری اطلاعات معتقد هستند تعداد کسانی که در ایران مشغول به این فعالیت هستند، رو به گسترش است که این امر مشکلات زیادی را برای کاربران به وجود آورده است.

یکی از کارشناسان در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: یکی از ترفندهایی که اسپمرهای ایرانی در ارسال اسپم استفاده می کنند، استفاده از نام های مجهول است، تا از این راه کاربر دریافت کننده ایمیل نامه را باز کند!

محمدی ادامه می دهد: این اسپمرها پس از جمع آوری ایمیل ها با استفاده از نرم افزارهای مختلف اقدام به ارسال نامه های گسترده برای آن ها می کنند.

یکی دیگر از کارشناسان در این باره گفت: رخنه اسپمرها در ایمیل ها می تواند تخریب کننده باشد. با کلیک کردن روی برخی اسپم ها نیز هرگونه پسورد در رایانه کاربر برای اسپمر ارسال می شود.

ربانی می افزاید: با توجه به این تجربه نشان داده است رعایت مسائل امنیتی به طور کامل از ورود اسپم جلوگیری نمی کند و بهترین راه پیش گیری استفاده از نرم افزار های شناسایی اسپمرهاست.

● سرویس های Yahoo و AOL

البته اگر در سرویس های معتبر مانند یاهو یا آ او ال (AOL) مشترک باشید، یک سرویس برای شناسایی و تفکیک این نامه وجود دارد؛ البته گاه این سرویس برای کاربران دردسر ساز می شود و نامه های واقعی آن ها در ردیف اسپم ها قرار می گیرد. در یاهو پس از مدت زمان پیش فرض اسپم ها حذف و پاک می شود. اگر با صندوق پست الکترونیکی MailBox)) فعالیت خود را انجام می دهید، هر روز با اسپم هایی سروکار دارید. اگر دارای یک آدرس ایمیل در اینترنت باشید، اسپم ها همیشه در آن حضور خواهد یافت.

آمارها نشان می دهد که هر روز تعداد اسپم ها تجاری بیشتر می شود، این امر از سویی باعث تبلیغ کالاهای مختلف می شود و از سوی دیگر سود کلانی را به جیب ارسال کنندگان هرزنامه یا اسپم سرازیر می کند.

● اسپم یا نامه های ناخواسته تجاری

اسپم ها نامه ای جز یک نامه مزاحم برای کاربر نیست زیرا در موضوع نامه مشخص نمی شود که ایمیل یک اسپم است یا نه! اسپم ها همیشه آزار دهنده است به خصوص اگر در تعداد بالا دریافت شود. اگر شما دارای یک آدرس ایمیل عمومی هستید با دریافت هر یک ایمیل درست و هدف دار، با وجود فیلترهای خوب، هزاران اسپم به آدرس شما فرستاده خواهد شد که از سد فیلترها گذشته است و حتی بعضی اوقات فیلترها نامه هایی را که شما در انتظار آن هستید، به عنوان اسپم ممکن است پاک کند.

● چگونه آدرس ایمیل ما در اختیار اسپمرها قرار می گیرد؟

هیچ شرکتی نمی تواند میلیون ها آدرس ایمیل صحیح را جمع آوری کند و آن ها را در قالب یک سی دی به فروش برساند. پس باید منابع دیگری در این میان وجود داشته باشد.

● عضویت در وب سایت ها و سرویس های ارسال اسپم

تعجب نکنید برخی از سرویس ها در وب سایت های معتبر یا حتی عادی وجود دارد که پس از ثبت نام برای شما اسپم ارسال می کند. البته نام زیبایی مانند خبرنامه الکترونیکی، مجله اینترنتی و کاغذ الکترونیکی روی کار خود می گذارند و در ازای ارسال خبر، عکس و یا لینک های جالب، شما را به عضویت رسمی دعوت می کنند، البته تا جایی که وب سایت به تعهدات خود عمل می کند اسپم نیست اما اگر به فرض، شما برای ارسال آخرین اخبار فناوری اطلاعات ثبت نام کرده اید اما برایتان تبلیغ کرم پوست ارسال شود، اسپم محسوب می شود.

● اتاق های گفت و گو و چت روم ها

در هرکجا که عضو شوید و در ثبت نام ایمیل خود را وارد کنید، این احتمال را بدهید که از ایمیل شما استفاده های دیگری شود مانند اتاق های گفت و گو و چت روم ها که ایمیل شما درج می شود، البته ممکن است که مدیریت در شرایط ثبت نام استفاده نامحدود و ارسال ایمیل شرط کرده باشد؛ در این صورت اسپم نیست.

یکی از این منابع، گروه های خبری و چت روم هاست، به خصوص در سایت های بزرگی هم چون AOL افراد به خصوص تازه کارها همه جا نام اصلی خود و یا ایمیل اصلی خود را در گروه های خبری یا چت روم ها وارد می کنند و اسپمرها نیز از یک نرم افزار برای استخراج اسامی و آدرس ها استفاده می کنند.

● موتور جست وجو و به کارگیری ترفندها

منبع دیگر موتورهای جست وجوگر اینترنت است که اسپمرها با جست وجوهایی از قبیل تمام جملاتی که دارای علامت است به آدرس های ایمیل دست می یابد.

● وب سایت های جمع آوری کننده

منبع دیگر سایت هایی است که برای جذب کاربران برای وارد کردن آدرس ایمیل شان ساخته شده است.

به طور مثال اسپمری سایتی با این عنوان می سازد، یک میلیون دلار برنده شوید، برای شرکت در قرعه کشی ایمیل خود را وارد کنید و این گونه به ایمیل افراد دست پیدا می کند و همان گونه که در مقدمه اشاره شد این ترفندها نیز در برخی وبلاگ های فارسی وجود دارد.

● نرم افزارهای ویژه

مورد دیگری که ممکن است ایمیل شما در اختیار دیگران قرار گیرد، استفاده اسپمرها از نرم افزارهای مخصوص است که حتی شما هم می توانید از اینترنت بیابید.

نحوه کار این نرم افزارها که بسیار ساده است بدین گونه است که در یک فایل آدرس ایمیل ها را ذخیره می کند و هم چنین محتوی و کد HTML آدرس وب سایت هایی که دارای لینک های زیادی باشد، بررسی می کند و هر جا که به کاراکتر برخورد کند آن را شناسایی و در صورت اعتبار به عنوان یک ایمیل ذخیره می کند، سپس به وسیله لینک های صفحه اصلی به صفحات جدید می رود و ایمیل های معتبر را در این صفحات جمع آوری می کند .سپس از همین صفحه و به وسیله لینک به صفحه جدید می رود و این روند را ادامه می دهد به طوری که ممکن است در یک ساعت صدها ایمیل را جمع آوری کند که طبق برخی از بررسی ها مشخص شده است که حرکت این نرم افزار عنکبوتی تا عمق حدود ۱۲۰ وب سایت پیش می رود که حدود یک میلیون صفحه را شامل می شود یعنی با این نرم افزار اسپمر یاد شده یک میلیون آدرس ایمیل دارد.

● راه های جلوگیری از اسپم ها

با وارد کردن ایمیل خود در یک خبرنامه و یا.... منتظر هزاران نامه مزاحم باشید! پس سعی کنید در هر وب سایت، باشگاه مجازی و ... ثبت نام نکنید.

سعی کنید یک آی دی و پست الکترونیکی برای وب سایت ها و باشگاه ها داشته باشید و یک ایمیل هم برای کارهای ضروری و ارسال و دریافت نامه دوستان بگذارید بدین گونه راحت تر می توانید نامه ها را بررسی کنید و هرگز دچار اسپم نمی شوید.

در صفحات وبلاگ یا وب سایت خود یا صفحات الکترونیکی از درج ایمیل خود خودداری کنید.

سعی کنید با بهره گیری از روش خودکار تقسیم بندی نامه های رسیده به صندوق پست الکترونیکی، در برابر نامه های مختلف ارسالی خبری، تبلیغی و ... لااقل با دسته بندی منطقی روبه رو باشید.

داوود غفوری