جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
گوشوارههای سنگین بیخطر نیستند
![گوشوارههای سنگین بیخطر نیستند](/web/imgs/16/61/inx7o1.jpeg)
نرمه گوش (قسمت گوشتی پایین گوش) از جمله امنترین نواحی بدن برای اتصال آویز و گوشوارههاست. اما در مورد بعضی از بیماران مثل کسانی که استعداد عفونت دارند (بیماران دیابتی یا افرادی که کورتون مصرف میکنند) و یا افرادی که احتمال خونریزی در آنها بالاست (مثل افرادی که داروی ضدانعقاد مصرف میکنند)، بهتر است قبل از سوراخ کردن گوش، با پزشک مشورت شود. با وجودی که گوش یکی از رایجترین نواحی بدن برای نصب آویزهاست اما سوراخ کردن گوش نیز ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد...
ایجاد چند سوراخ روی گوش شایع است اما سوراخ کردن لاله گوش (قسمت غضروفی بالای گوش) خطرناک است زیرا این منطقه غضروفی است و رگ خونی ندارد، در نتیجه التهاب اطراف سوراخ ایجاد شده دیرتر بهبود پیدا میکند و احتمال ایجاد عفونت و تاول معمولا در ماههای اول بعد از سوراخ کردن به خصوص در ماههای گرم سال زیاد است. در ضمن به نکات زیر دقت کنید:
۱) قبل از اقدام به سوراخ کردن با پزشک خود مشورت کنید تا از نظر سلامت عمومی بدن مشکلی وجود نداشته باشد.
۲) بعد از سوراخ کردن گوش، احتمال عفونتهای سطحی نرمه گوش وجود دارد که این عفونتها معمولا به خوبی به درمان موضعی پاسخ میدهند بنابراین محل سوراخ شده را با یک حوله گرم و مرطوب کمپرس کرده و در صورت نیاز از یک پماد آنتیبیوتیک استفاده کنید.
۳) از گوشوارههای سنگین به مدت طولانی استفاده نکنید زیرا این گوشوارهها ممکن است سوراخ گوش را گشاد و حتی پاره کرده و نرمه گوش را به دو قسمت تقسیم کنند.
۴) اگر پشت (گل میخ) گوشواره شما بلند است یا گوشواره شما قسمت نوک تیزی دارد که در هنگام خواب شما را اذیت میکند، باید گوشواره خود را هنگام خواب خارج کنید.
۵) اگر کودک کمسن و سال شما گوشواره دارد، مراقب باشید که قفل گوشوارهاش محکم باشد تا مبادا آن را از گوش خارج کرده و به دهان ببرد و ببلعد که در این مواقع خطر خفگی وجود دارد.
۶) هنگام انجام ورزشهای پربرخورد بهتر است گوشوارهها از گوش خارج شوند.
۷) یکی از عوارض شایع استفاده از گوشوارهها، حساسیت پوستی به فلزهایی است که گوشوارهها از آن ساخته شده است. برای برطرف شدن حساسیت، بهتر است گوشواره خود را عوض کنید و اگر مشکل برطرف نشد، شاید لازم باشد مدتی گوشواره را از گوش خود خارج کنید.
۸) پاره شدن نرمه گوش سوراخ شده در اثر ضربه یکی از عوارض شایع است. اگر چنین اتفاقی افتاد ظرف حداکثر ۲۴ ساعت به پزشک مراجعه کنید. پزشک این ناحیه را بخیه میزند و محل پاره شده معمولا در مدت سه ماه ترمیم میشود. بعد از این زمان میتوان نرمه گوش را مجددا سوراخ کرد.
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده
متخصص پوست و مو و رییس مرکز تحقیقات پوست و سالک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست