شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
کیوان سپهر (۱۳۱۸-۱۳۸۹)
کیوان سپهر، روزنامهنگار،گرافیست، ویراستار و مدیر انتشارات پرواز ششم تیرماه ۱۳۱۸ در شهر شیراز به دنیا آمد.
تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان را در همان شهر به پایان رساند و سپس در دانشکده روزنامهنگاری به ریاست دکتر کاظم معتمدنژاد در رشته روزنامهنگاری، گرافیگ و علوم ارتباطات پذیرفتهشد.
از سالهای انتهایی دهه ۴۰ وارد کار روزنامهنگاری شد و در نشریاتی چون نگین، تماشا و سپس در روزهای اوج انقلاب در روزنامه کیهان به روزنامهنگاری پرداخت. شهرت عمده سپهر در گرفتن مصاحبههای جاندار است که معروفترین آنها مصاحبه او با ژاکتاتی ، کارگردان و بازیگر شهیر فرانسوی است.
پس از انقلاب او همکاری اش را با نشریاتی چون سروش،نگاه نو، کتاب هفته و برخی جراید دیگر ادامه داد و همزمان در سمت مشاور فرهنگی پژوهشگاه علوم انسانی به کار فرهنگی مشغول شد.
راه اندازی انتشارات پرواز و انتشار دو کتاب از نوشتههای خود با عنوانهای «یاد و تجلیل» و« لوح احترام» از جمله کارهای سپهر به شمار میرود.
دکتر بهاء الدین خرمشاهی ، او را خادم خادمان فرهنگ لقب داد که شایسته چنین نامی بود بسیاری از بزرگان فرهنگ و ادب و تاریخ و حقوق از او و کارهایش در همیاری اهالی فرهنگ خاطرهها در ذهن دارند.
کیوان سپهر تجربههای خوبی در گرافیگ داشت و برخی از کارهای گرافیک نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و هفته کتاب را او طراحی کرده که با نام سهراب پارسی نقش خورده است.
در دوره مدیریت عطاءالله مهاجرانی و احمد مسجدجامعی، از جمله مشاوران جدی و پیگیر و مورد اعتماد در بسیاری از امور فرهنگی و هنری بود. دبیری همایش پیوندهای فرهنگی ایران و غرب آسیا از دیگر فعالیتهای سپهر به شمار میرود.
او در سالهای بعد از انقلاب به فکر راه اندازی انجمن ویراستاران ایران افتاد و توانست جمعی از شاخصترین ویراستاران ایران را در مرکز نشر دانشگاهی گرد آورد و حتی خود مدیریت اجرایی و دبیری این تشکل را به عهده بگیرد،اما این تشکل پا نگرفت و در نهایت در همان روزهای اولیه فعالیت متوقف شد و استمرار پیدا نکرد.
سپهر از دو سال قبل به یک بیماری نادر دچار شد، نکتهای که کامران فانی، از دوستان و یاران همیشگی او، به او گفت که تو آدم منحصر به فردی هستی و بنابر این بیماری منحصر به فردی گرفتی. بیماری که نامش«آرتروز رگهای شقیقه» است و به گفته خود سپهر از هر ۵۰ میلیون نفر یک تن به چنین بیماری دچار میشود.
او اما به همراه همسرش که همدم تمامی سالهای دور و نزدیکش بود، با روحیهای مثالزدنی به مقابله با این بیماری پرداخت. تا اینکه در نهایت از دی ماه سال ۸۸ بیماری او را از پای انداخت و در بیمارستان دی بستری کرد.
کیوان سپهر روز صبح روز ۱۷ فروردین سال ۱۳۸۹ به دلیل عفونت ریه و نارسایی کلیه در بیمارستان مسیح دانشوری دارآباد دار فانی را وداع گفت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست