چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

نگاهی نو به بیوگرافی عابدین پاپی


نگاهی نو به بیوگرافی عابدین پاپی

عابدین پاپی چهره ای نام آشنا ست در حوزه شعر و نوشتار وی متولد۱۳۵۰ در شهرستان خرم آباد درمنطقه ای به نام وارک در جنوب شرقی خرم آباد لرستان دیده به جهان گشود

عابدین پاپی چهره ای نام آشنا ست در حوزه شعر و نوشتار . وی متولد۱۳۵۰ در شهرستان خرم آباد درمنطقه ای به نام وارک در جنوب شرقی خرم آباد لرستان دیده به جهان گشود .اینکه چگونه نویسنده ، شاعر و روزنامه نگار شده است را از زبان خود وی باید شنید چه اینکه در مصاحبه های مطبوعاتی و قلم خویش آورده است که "شناخته ای نا شناخته ام و هر چه بوده خواست و نیت باریتعالی بوده است که شاید خودم هم خیلی مواقع باور نمی کنم" . او نویسنده و شاعری است که اطلاعات ، استعداد ، هوش و سر انجام نبوغ را برای رسیدن به انتهای جاده علم و دانش بسیار مهم می داند وی می گوید : اصلاً اهل قلم و شعر نبوده ام فقط اعتقاد دارم که حادثه و سپس مهاجرت ایجاد تطور اندیشه و فکر و خودباوری می کند و من فکر می کنم همین بود که ما را با دنیای قلم و شعر عجین کرد وی می افزاید تنها راه رسیدن به تکامل فکری و اندیشه ای ابتدا خود پیدایی و بعد خود باوری است که این مهم هم با تلاش مضاعف و شبانه روزی و با نگاه به خداوند متعال امکان پذیر می باشد پاپی اگر چه نویسنده ای جوان در حوزه قلم و شعر می باشد ولی اعتقاد دارد که جوان ها هم در علم و دانش می توانند مو سپید باشند . اوتا سن ۷ سالگی در منطقه وارک زیست .

و سپس در سال ۱۳۵۸ به شهرستان خرم آباد مهاجرت کرد وتحصیلات خود را از اول ابتدایی تا مقطع دیپلم فرهنگ وادب در همین شهرستان گذراند و بعد از آن در سازمان حج و زیارت استان لرستان مشغول به کار شد و طولی نکشید که مسئول امور حجاج و زائرین استان شد و در سال ۱۳۷۸بعنوان متصدی تلفن خانه ستاد مکه عازم کشور عربستان شد و از دست رئیس ستاد مکه تقدیر نامه اخذ نمود . وی از معدود شعرا و نویسندگان و روزنامه نگارانی است که همانطور که ذکر آن رفت نقش حادثه را در زندگی بسیار مهم می پندارد چه این که در مدت ۸ سال خویش را در جرگه این قبایل دیده است .

به گفته خویش پاپی فردی بوده که همیشه در کلاس درس به عنوان تنبل ترین دانش آموز از سوی معلم شناخته شده ولی هرگز در امتحانات نهایی نمرات پائینی را کسب نکرده و همیشه کارنامه قبولی خویش را دریافت داشته است. وی اگر چه حوزه شعر و نوشتار و روزنامه نگاری را در مدت زمانی کوتاه شروع کرده ولی راهی بلند را طی نموده است . به طوری که با نوشتن بیش از ۱۰۰۰مقاله و دهها شعر وقطعه ادبی در رسانه های جمعی و روزنامه های مردم سالاری ، عزت ، زمان ، راه مردم ، و هفته نامه های پیام گستر ، رایزن کرج ، پیام ، آسمان آبی ، صبح آزادی و غیره خود را به عنوان شاعری خوش ذوق و نویسنده ای توانا به جامعه معرفی کرد. ودر حوزه روزنامه نگاری نیز با اساتید بزرگ ایران چه در حوزه شعر و چه نثر گفت گو و مصاحبه داشته است که این مهم برجامعه مبرهن است ولی با این همه تفاصیل جز کانون فرهنگی خانواده خویش از جایی نضج نگرفته است و این مهم را باید در باوری که باور شد به قلم همین نویسنده خواند.

عضو اسبق انجمن اهل قلم لرستان ، از بنیان گذاران نخستین موزه تاریخ شهر کرج ، عضو اصلی انجمن شعر فراگفتار در ایران ، اخذ نشان لیاقت فرهنگی بمناسبت همایش بزرگ میراث داران البرز ، عضو هیئت علمی پژوهشکده و تحقیقات و مطالعات کرج شناسی ، مدرس در حوزه های روزنامه نگاری ، ادبیات و شعر ، جامعه شناسی ، روانشناسی عمومی و تجربی و فن بیان و نویسندگی برای اولین بار در شهرستان کرج از فعالیت های هنری نامبرده بشمار می رود و از دیگر فعالیت های این نویسنده نقد کتاب و نقد فیلم می باشد که می توان به نقد کتاب درخت درون از اکتاویوپاز شاعر مکزیکی تبار و بزرگترین شاعر قرن ۲۰، شعر سفر ایستگاه از دکتر امین پور ، همسایه تنهایی شامل شرح زندگی نامه و اشعار و هشت کتاب سهراب سپهری ، نقد دیدگاههای دکتر شفیعی کد کنی و سایر شعرای معاصر در مقاله ای به نام حرمت واژه در شعر ، نقد رمان بوف کور در مقاله ای به نام بوف کور شناخته ای ناشناخته ، نقد شخصیت و دیدگاه صادق هدایت در مقاله ای به نام هدایت و گره های یک راز ، نقد کتاب این خانه واژه های نسوزی دارد از استاد محمد علی بهمنی نقد دیوان پروین اعتصامی در مقاله ای به نام پروین آن سو تر از پروین ، نقد کتاب فربه تر از ایدئولوژی در مقاله ای به نام فربه تر از ایدئولوژی یا ایدئولوژی تر از فربه ، نقد کتاب دستور زبان عشق از دکتر قیصر امین پور ، نقدی بر دیدگاه دانشمند معروف مارتین هایدگر ، نقدی بر نادانی از دیدگاه بودیسم ، نقدی بر کتاب دارکوب از زهرا شاهرخی نویسده و رمان نویس نقدی بر کتاب دمی با طیران آدمیت ( مهمترین کتاب آموزشی دانشگاه تهران ) از دکتر اسماعیل حاکمی استاد دانشگاه تهران ، نگرشی به حوزه شعر که کاری انتقادی و البته بیشتر تعلیمی و تشریحی است و دهها نقدی دیگر که در این مقوله نمی گنجد .

استاد پاپی در حوزه نقد فیلم نیز فیلمهایی چون فرزند خاک ، سریال اغما ، و مرد هزار چهره و غیره را نقد کرده که فیلم فرزند خاک در مقاله ای به نام نگاهی منتقدانه به فیلم فرزند خاک در روزنامه ی مردم سالاری به چاپ رسانده است که مورد استقبال چشمگیر سایت های سینما و تئاتر و مردم قرار گرفته است . پاپی از معدود نویسندگانی به شمار می رود که اندیشه های آن در حوزه شعر و نوشتار بر جامعه مبرهن است و آوای قلم او در عر صه های فرا منطقه ای پر آوازه است بطوریکه در هفته نامه پرشین لندن(http://www.persianweekly.co.uk) مقالاتی از قبیل " فرهنگ زبان و زبان فرهنگ " و " از ازدواج تا ازدواج مدرن " به چاپ رسیده است.پاپی از نویسندگان شهیر استان لرستان بشمار می رود چه اینکه نام وی در کتاب قطور پیشینه ارتباطات و تاریخ مطبوعات خرم آباد و کتاب سه جلدی "تبار هخامنش دیار بالا گریوه" آمده است و مصاحبه مطبوعاتی با هفته نامه های لرستان از دیگر سوابق اوست و از غرایب این شاعر و نویسنده حوزه مطالعه است که ایشان مطالعه را به دو نوع تقسیم میکند یکی مطالعه بیرونی و آن دگر درونی که مطالعه بیرونی را مقدمه ای در جهت رسیدن به مطالعه درونی میپندارد . بطوریکه مطالعه این شاعر ونویسنده در حوزه درونی همیشه با آن است و در حوزه بیرونی نیز هرگز پایین تر از ۱۲ ساعت نبوده است .

پاپی علاوه بر اینکه برای همه ی شخصیت های علمی و دانشگاهی احترام خاصی قائل است ولی معتقد است انسان با سواد ولی بی مدرک فراتر از افراد با مدرک ولی بی سواد است و ایشان تنها دارای مدرک دیپلم فرهنگ و ادب در سال ۱۳۷۰ می باشد و از هیچگونه مدرک دانشگاهی در جهت رشد و تعالی اندیشه های خویش بهره نبرده است و معتقد است برای الگو شدن باید خلاف عادت بود . وی علاوه بر نگارش مقالاتی سیاسی ، اجتماعی ، ادبی ، فرهنگی ، روانشناسی و... و نیز سرودن اشعاری نو و نشر آنها در روزنامه ها و هفته نامه هایی که ذکرآن رفت آثاری را نیز به نظم و نثر تالیف و خلق کرده است که میتوان به :

۱) طلوعی در بستر غروب

۲) آینه مرداب

۳) غم اشک

۴) مرگ سبز

۵) فریاد خون

۶) ناز شعله

۷) تبسم طوفان

۸) شعور خاک

۹) چشم تر از سپیده

۱۰) گزیده اشعار (میوه احساس) انتشارات شریعت زاده تهران

۱۱) نیم صدا در لبخند خورشید

که مجموعه های فوق در قالب موج نو و قطعه های ادبی و شعر فراگفتار سروده شده اند و آثار نثر آن عبارتست از :

۱) لرستان چرا این همه چرا ؟

۲) همسایه تنهایی

۳) حرف های غوره

۴) چشمه ای از سرچشمه

۵) آوای زلزله (رمان)

۶) آزادی های فربه

۷) برف گفته ها

۸) چشم انداز گردشگری ایران و جهان در دو مجلد

۹) نویسندگان ، شعرا و فلاسفه ایران و جهان

۱۰) کرشمه سایه

پاپی هم در نثر و هم در نظم معتقد است که باید به واژه ها میدان داد تا میدان تازی کنند و استخدام واژه هایی نو با فرآیندی بدیع را در غالب شعر فراگفتار لازم می داند وانسان کامل را در هنرکسی می پندارد که همیشه نگاهش به خویش است و اکنون نمونه ای از شعر جدید :

● سروده ها را کبوتر باید کرد

سروده ها را کبوتر باید کرد

و کبوتر ها را کبودتر

در آسمانی که عقاب ها ابر می بارد

و سرها سر می خورند

در سراشیبی خورشید

سرود ها را کبوتر باید کرد

و کرکس وار از چشم سنگ ریحان چید

به خود آیی گفت : خد ایی همیشه هست ،

در دامنه ای که گنجشک ها زمستان می خوانند ،

بر قله ای که پاییزش بهار پوش است

● سیاه های خنده

عریان ها را می پوشم

و می پوشم

پوشیده های نپوشیده

تا اندوه ها به شادی آید

و قند ها در قندان ، قندیل شوند

آری این طور هم می توان

سیاه های خنده را سفید کرد

● در دامنه ای که بخار ها دم می کشند

از دنیا ، ایستگاه به ایستگاه قطار می گیرم

و پیاده می روم

تا پیاده ها را سوار کنم

می رسم

به آنجا که صبح می کشد دم

و ماه بخار می شود

از عبور ها افق می سازم

تا عابر شوم ،

در دامنه ای که بخار ها دم می کشند

عابدین پاپی

منبع : مصاحبه مسقیم – اقتباس روزنامه مردم سالاری ، موزه تاریخ شهر کرج و هفته نامه فخر لرستان