دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

۸ نکته پس از تولد کوچولو


۸ نکته پس از تولد کوچولو

والدین علاوه بر شادمانی همراه با ورود کودک، باید از پیامدهای دیگر تولد کودک نیز آگاه شوند.
۱) کمبود خواب: آشنایی با روش‌های غلبه بر خستگی و کمک همسران به یکدیگر و خصوصاً درک خستگی …

والدین علاوه بر شادمانی همراه با ورود کودک، باید از پیامدهای دیگر تولد کودک نیز آگاه شوند.

۱) کمبود خواب: آشنایی با روش‌های غلبه بر خستگی و کمک همسران به یکدیگر و خصوصاً درک خستگی مادر و رنجش‌پذیری ناشی از آن اهمیت بسیاری در کنترل کم‌خوابی دارد.

۲) لباس‌های کثیف: همزمان با تولد کودک میزان لباس‌های کثیف افزایش زیادی پیدا می‌کند از این‌رو باید برنامه‌ریزی خاصی برای دریافت کمک و شست‌وشوی لباس‌ها انجام بگیرد.

۳) زمان حرکت از خانه: هنگام برنامه‌ریزی برای ترک خانه، باید حداقل ۳۰ دقیقه زمان اضافه در نظر گرفت زیرا آماده شدن برای حرکت پس از تولد کودک با حداقل نیم ساعت افزایش روبه‌رو است. علاوه بر این‌که نباید هنگام ترک خانه، همراه داشتن یک دست لباس اضافه و وسایل مورد نیاز کودک را فراموش کرد.

۴) خانه‌نشینی: در دو ماه اول پس از تولد کودک، حتی‌الامکان نباید کودک را از خانه خارج کرده و به اماکن عمومی برد، زیرا احتمال بروز بیماری زیاد است. از این‌رو انتخاب محل‌های نزدیک و خلوت برای پیاده‌روی و یک گردش کوتاه گزینه مناسبی به نظر می‌رسد.

۵) استراحت: اکثر نوزادان به‌طور میانگین ۱۶ ساعت در روز می‌خوابند و در این زمان در فواصل دو تا سه ساعته برای شیرخوردن از خواب بیدار می‌شوند. از این‌رو به والدین توصیه می‌شود تا هنگام استراحت کودک، آنها نیز به استراحت بپردازند.

۶) نگرانی‌های دارویی: توجه به دمای بدن کودک اهمیت زیادی دارد، اگر دمای بدن نوزاد از ۳۸ درجه بیشتر باشد باید حتماً با پزشک مشورت کرد. علاوه بر این توجه به رنگ پوست کودک نیز به دلیل احتمال بروز زردی مهم است. مصرف مکمل ویتامین D نیز برای کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند ضروری است زیرا منبع مهم کلسیم به حساب می‌آید.

۷) استفاده از غذاهای جامد: استفاده از غذاهای جامد برای نوزادان در فاصله سنی بین چهار تا شش ماهگی توصیه می‌شود. اگرچه شروع آن امری ترجیحی است اما پس از شروع نباید نسبت به مصرف میوه و سبزیجات بی‌اهمیت بود. برای ترغیب کودک به خوردن سبزیجات باید ابتدا به او سبزیجات را داده و پس از آن برای تشویق میوه را در اختیار او گذاشت.

۸) واکسیناسیون: بسیاری از والدین تنها به واکسینه کردن کودک خود فکر می‌کنند و از واکسیناسیون ضروری برای خودشان غافل می‌مانند. این در حالی است که توجه به واکسن‌هایی نظیر واکسن فصلی آنفلوآنزا و ... برای آنها نیز اهمیت دارد.