پنجشنبه, ۱۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 6 June, 2024
مجله ویستا

انتخاب کفش مناسب و کوله سبک برای دانش‌آموزان


انتخاب کفش مناسب و کوله سبک برای دانش‌آموزان

● توصیه کارشناسان سلا‌مت به خانواده‌ها در آستانه سال تحصیلی
عضو هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران با اشاره به ساعات تفریح و ورزش دانش‌آموزان در مدرسه گفت: با توجه به این که …

توصیه کارشناسان سلا‌مت به خانواده‌ها در آستانه سال تحصیلی

عضو هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران با اشاره به ساعات تفریح و ورزش دانش‌آموزان در مدرسه گفت: با توجه به این که هدف از استفاده از کفش‌های معمول در مدرسه دویدن و ورزش کردن نیست، توصیه می‌شود در زنگ ورزش از کفش مخصوص استفاده شود. دکتر نادر معروفی با تاکید بر لزوم مراقبت‌های بهداشتی قوس کف پا در زمان رشد و بلوغ اسکلتی افزود: پا، تکیه گاه بدن است که تمام نیروی وزن را به زمین منتقل می‌کند و با برخورد به زمین این نیرو به صورت عکس‌العمل از طریق پا به زانو ، ستون فقرات و مفاصل منتقل می‌شود به همین دلیل مراقبت‌های بهداشتی از پا و کنترل نیروهایی که از بدن و زمین به آنها وارد می‌شود حایز اهمیت است.

وی در ادامه اظهار کرد: در بسیاری

وی در ادامه اظهار کرد: در بسیاری از کودکان و نوجوانان که در معرض انحرافات ستون فقرات هستند نرمی ‌مفصل دیده می‌شود و این نرمی‌مفصل در کف پای آنها نیز وجود دارد، همچنین قوس‌های ستون فقرات در این سنین بسیار انعطاف‌پذیرند و با وارد شدن هرگونه نیرو تغییر شکل می‌دهد.

دکتر معروفی با بیان این‌که رویه کفش باید چرمی‌و دارای انعطاف‌پذیری متوسط باشد، اظهار کرد: رویه چرمی‌کفش نباید خیلی خشک یا خیلی نرم باشد و باید دارای بند باشد تا هنگامی‌که بر اثر پوشش مکرر و گرمای پا تغییر شکل می‌دهد با تنظیم بندهای آن بتوان استحکام دیواره‌های کفش را تنظیم کرد.

عضو هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران در رابطه با قسمت پنجه کفش گفت: پنجه کفش باید پهن باشد به‌گونه‌ای که انگشتان دچار فشردگی نشوند زیرا انحرافات انگشتان از کودکی و نوجوانی با پوشیدن کفش‌های بسیار تنگ به وجود می‌آید که منجر به تغییر قوس کف پا می‌شود.

عضو هیات علمی ‌دانشگاه علوم پزشکی ایران، پاشنه پا را محل شایعی برای تغییر شکل در اندام تحتانی و قسمت پا دانست و از دو لایه بودن و قوام دار بودن پاشنه کفش به عنوان دو خصوصیت یک کفش بهداشتی یاد کرد که از تمایل به انحراف پاشنه در جهت داخل و خارج جلوگیری می‌کند.

دکتر معروفی در رابطه با کف کفش نیز گفت: کف کفش باید ضمن انعطاف‌پذیری دارای استحکام باشد تا از بخشی از ضربات به صورت مکانیزمی‌ جلوگیری کند و به عنوان ضربه‌گیر عمل کند زیرا کف خشک کفش ضربه را مستقیما به مفاصل و ستون فقرات وارد می‌کند.

وی انعطاف پذیری بیش از حد کف کفش را منجر به انتقال نیرو و پیچ خوردگی پا دانست.

عضو هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران، پاشنه‌های باریک را مناسب ندانست و افزود: کم بودن سطح اتکای پاشنه از عوامل تشدیدکننده خطر پیچ‌خوردگی پا است و نباید از آنها در محیط‌هایی جمعی نظیر مدرسه برای دویدن و بالا رفتن از پله استفاده شود.

هشدار به دانش‌آموزان‌

پژوهش جدید کارشناسان دانشگاه بوستون هم نشان داد: حدود ۸۵ درصد از دانش‌آموزان و دانشجویان در آمریکا دچار درد و ناراحتی ناشی از استفاده از کوله پشتی هستند. بیشتر این درد و ناراحتی روی شانه‌ها، ناحیه تحتانی کمر، بالای کمر و گردن متمرکز می‌شود.

دکتر کارن جاکوبز، رئیس سابق انجمن کار درمانی آمریکا در این باره اظهار کرد: این یافته‌ها نشان داد که یک ارتباط بارز بین این درد و ناراحتی و زمان استفاده از کوله پشتی وجود دارد.

جاکوبز تاکید کرد: بیشتر دانشجویان و در واقع ۸۴ درصد از شرکت کنندگان در پژوهش از عواقب احتمالی استفاده نادرست از کوله پشتی مطلع هستند. با این حال نیاز فوری و حتمی‌برای آموزش بهتر دانش‌آموزان در مورد نحوه پیشگیری از این ناراحتی‌ها وجود دارد که مدنظر مسوولان برای روز ملی آگاه سازی درباره کوله پشتی مدارس است. این متخصصان تاکید کردند: بار داخل کوله پشتی نباید بیشتر از ۱۰ درصد یا ۱۵ درصد وزن بدن دانشجو یا دانش‌آموز باشد.

جاکوبز برای کاهش وزن کوله پشتی چند پیشنهاد ارائه کرده از جمله این‌که بطری‌های آب را خالی حمل کنید و پیش از شروع کلاس آنها را پر کنید. فقط چیزهایی را که نیاز دارید حمل کنید و باقی وسائل را در اتاقتان در منزل بگذارید.

صرع کودک خود را به مسوولان مدرسه اطلاع دهید

از سوی دیگر زمانی که کودک مبتلا به صرع بخواهد به مدرسه برود حتما باید اطلاعات درستی درخصوص بیماری او به اولیای مدرسه داده شود؛ چرا که بی‌توجهی به این موضوع و یا عدم اهمیت اولیای مدرسه به مشکل صرع دانش‌آموز می‌تواند خطرات جدی را متوجه کودک کند.

دکتر فرامرز فتوره‌چیان، متخصص اطفال و عضو انجمن صرع و پزشکان کودکان ایران در گفتگو با ایسنا با بیان این مطلب افزود: والدین موظف هستند که اگر اطلاعاتی راجع به نحوه تحصیل فرزند خود دارند و با توصیه پزشک معالج، محدودیت‌هایی برای نوع درس و فعالیت فیزیکی او و نیز هر نوع مراقبت و نظارتی را به مسوولان مدرسه گزارش دهند.