دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مشکلات شنوایی را جدی بگیرید
اگر نمی توانید درست بشنوید، به صداهای اطراف خود واکنش نشان دهید، متوجه صحبت ها شوید و... همه این موارد باعث کم شدن انگیزه و حتی منزوی شدن شما می شود.به نقل از سایت «Readers digest» کاهش قدرت شنوایی مشکل شایعی است که در کودکان هم دیده می شود.
اختلال در شنوایی و ناشنوایی عبارت است از کاهش توانایی یا ناتوانی کامل در شنیدن، ناشنوایی دوعلت عمده دارد که عبارت است از: وجود مشکل در استخوان های کوچک گوش میانی که صدا را انتقال می دهد یا مشکل در شاخه های عصب هشتم مغزی که صدا را به مغز انتقال می دهد بنابراین دو نوع ناشنوایی وجود دارد:
ناشنوایی انتقالی، که در استخوان های کوچک موجود در گوش میانی تخریب می شود و صدا را انتقال نمی دهد.
ناشنوایی حسی- عصبی، که در آن عصب هشتم مغزی( عصب شنوایی) اغلب به دلایل ناشناخته آسیب می بیند. همچنین می توان به ناشنوایی مختلط اشاره کرد که شامل هر دو نوع ناشنوایی انتقالی و حسی- عصبی می شود.
یکی از بزرگ ترین علایم خطر که با کاهش قدرت شنوایی به وجود می آید این است که مکرر از دیگران بخواهید حرف خود را تکرار کنند. در واقع تصور می کنید که دیگران زیر لب حرف می زنند و به همین دلیل صحبت های آن ها واضح شنیده نمی شود. به ویژه صداهای زیر در زنان و کودکان که به سختی شنیده می شود. این مشکل نه تنها روی روحیه شما بلکه روی اطرافیان نیز تاثیر می گذارد.
در مکان های شلوغ قادر به شنیدن نیستید
فردی که دچار مشکل شنوایی است، در مکان های شلوغ از جمله هواپیما، خودرو، مهمانی، رستوران و ... قادر به شنیدن نیست.این مشکل باعث می شود فرد نتواند در فعالیت های گروهی و جمع خانواده حضور فعالی داشته باشد؛ امری که تبعات متعددی به همراه دارد.
ادله زیادی نشان می دهد که بین میزان شنوایی و قابلیت های فردی و اجتماعی ارتباط زیادی وجود دارد.
زیاد کردن صدای ضبط یا تلویزیون
اگر به طور منظم صدای تلویزیون یا ضبط را بالا می برید به گونه ای که باعث شکایت دیگران می شود این امر نشان دهنده مشکل شنوایی است؛ از این رو نیاز به معاینه پزشک دارید. بلند کردن صدای ضبط توسط جوانان نیز می تواند در آینده مشکل ساز باشد.
وزوز گوش:
وزوز گوش به ویژه پس از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، می تواند علامت خطر از دست دادن شنوایی باشد.
در صورت متوقف نشدن صدای وزوز گوش، به پزشک مراجعه کنید.کودکانی که از وزوز گوش، دردگوش و سختی شنوایی گلایه دارند باید معاینه شوند.
مشکل مکالمه با تلفن
فردی که مشکل شنوایی دارد، هنگام مکالمه با تلفن نیز دچار مشکل می شود به ویژه اگر از تلفن همراه استفاده کند.برخی مردم از تبعات درمان نکردن مشکل شنوایی آگاه نیستند. افرادی که با مشکل شنوایی مواجهند علاوه بر منزوی شدن، دچار افسردگی نیز می شوند.
علل ناشنوایی یا کم شنوایی:
مادرزادی در اثر توارث ژنتیکی
عفونت های مزمن گوش میانی یا گسترش عفونت به گوش داخلی، تولید موم گوش به مقدار زیاد ،اختلالات رگ های خونی از جمله بالا بودن فشار خون
صدمه به سر
تومور
لخته های خونی که در رگ های کوچک تغذیه کننده عصب شنوایی ایجاد می شود.
مولتیپل اسکلروز(ام.اس)
سفلیس
اختلالات انعقاد خون
عفونت ویروسی مثل اوریون
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای ۸۵ دسی بل یا قوی تر،بالا رفتن سن، بیشتر افراد بالای ۶۵ سال در شنیدن صداهای زیر(با فرکانس بالا) مشکل دارند.
عوامل افزایش دهنده خطر
سابقه خانوادگی ناشنوایی مادرزادی یا اکتسابی
مصرف داروهایی مثل ضد التهاب های غیر استروییدی، سیس پلاتین، اریترومایسین ها، جنتامایسین، استرپتومایسین، توبرامایسین، کینین، دوزهای بالای آسپرین و سایر داروها. افرادی که در مشاغلی مشغول به کار هستند یا تفریحاتی دارند که سطح صدا در آن بالاست، مثل نواختن سازهای سنگین یا کارگرانی که با مته های بادی قوی آسفالت خیابان را می کنند.
پیشگیری
از مصرف طولانی مدت یا مصرف مقادیر بالاتر از دوزهای طبیعی داروهایی که باعث ناشنوایی می شود، خودداری کنید.در صورت وجود بیماری های زمینه ساز ناشنوایی، به ویژه عفونت های گوش و مشکلات آلرژیک و تنفسی، به پزشک مراجعه کنید.از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدای بلند خودداری کنید. اگر چاره ای نیست، از محافظ های مناسب گوش استفاده کنید.
اصول کلی برای درمان
شنوایی سنجی و آزمون های شنوایی با یک دیا پازون( آزمون رینه) برای تشخیص اختلالات شنوایی، با کمک این بررسی ها می توان شدت و الگوی هرگونه مشکل شنوایی و نوع ناشنوایی(انتقالی یا حسی- عصبی) را تعیین کرد.با انجام کارهای نسبتاً ساده مانند در آوردن موم گوش یا ترمیم پارگی پرده گوش ممکن است مشکل شنوایی برطرف شود.اگر ناشنوایی به مصرف داروها مربوط باشد، تغییر در میزان مصرف یا قطع مصرف دارو ممکن است کمک کننده باشد.گاهی جراحی برای ناشنوایی از نوع انتقالی اگر ناشنوایی دایمی یا ناتوان کننده باشد.
در صورت توصیه، از سمعک استفاده کنید و کار با آن را یاد بگیرید.در صورت لزوم، گفتاردرمانی و بازتوانی گفتاری اگر مشکل شنوایی دارید تلاش کنید منزوی نشوید و به فعالیت های اجتماعی خود ادامه دهید. انزوا باعث بیشتر شدن مشکلات ارتباطی و سرخوردگی می شود و سازگاری را نیز مشکل تر می کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست