سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
راهنمای عملی خرید لپ تاپ به زبان ساده
این ماجرا به یکی از برنامه های روزمره تبدیل شده است. دوستان، آشنایان و همکاران تقریبا هر روز از من درباره خرید لپ تاپ سوال می پرسند و می خواهند بدانند چطور می توانند یک «لپ تاپ خوب» بخرند. پاسخ همه این سوال ها یکی است. من به آنها می گویم حتی با وجود تمام تلاش هایی که چینی ها به کار می بندند هنوز از نظر فنی هیچ لپ تاپ بدی ساخته نشده است.
از نظرمن لپ تاپ بد یعنی شما پول تان را برای خرید چیزی هدر بدهید که به کارتان نمی آید. یعنی پول بی زبان را برای خرید لپ تاپ صورتی هدر بدهید، یعنی خرید لپ تاپ قسطی از یک فروشنده بی انصاف. پس بی خود وقت عزیزتان را صرف اسم و برند لپ تاپ نکنید.
وقتی می خواهید این همه پول خرج کنید قبل از هر چیز باید تکلیف تان را با خودتان معین کنید. از لپ تاپ تان چه انتظاری دارید و قصد دارید با آن چه کاری انجام دهید؟ پس کلید حل معما فقط پیش خودتان است.
● گول تبلیغات را نخورید
اگر همین حالا به بازار بروید و کمی مغازه ها را بالا و پایین کنید، خیلی زود متوجه می شوید تعداد برندهایی که لپ تاپ تولید می کنند بسیار محدود است. این قضیه نشان می دهد که کیفیت چقدر می تواند روی تولید و فروش محصول تاثیر مثبت داشته باشد.
همه تولیدکننده ها می دانند که تنها یک اشتباه می تواند برای همیشه تصویری بد از آنها در ذهن مصرف کننده باقی بگذارد. سونی مثل همیشه اسم بزرگی است ولی در بازار فقط یکی از معروف ترین ها به حساب می آید. دل دوشادوش سونی پیش می رود و سرانجام یاد گرفته برای فروش بیشتر باید به تولیداتش تنوع بدهد. اچی پی، کامپک، فوجیتسو زیمنس، توشیبا و ایسر تولیدکننده های دیگری هستند که کمابیش نامی برای خود دست و پا کرده اند.
لنوو را همه نمی شناسند ولی تا به حال هیچ کس از آن بدی ندیده است. ایسوز و MSI هم کم کم با نگاه اقتصادی خودشان را به گود رقابت نزدیک می کنند. ال جی و سامسونگ هم تازه وارد بازار شده اند. اگر اپل را هم به این لیست اضافه کنیم سر جمع تمام انتخاب ها را روی یک دایره ریخته ایم.
متاسفانه بزرگ ترین اشتباه ممکن وقتی رخ می دهد که خریدار بخواهد مثل خرید گوشی تلفن همراه به اسم تولیدکننده توجه کند. حقیقت این است که هرکدام از تولیدکننده ها مدل های مختلفی می سازند. پس امکان دارد فلان مدل ایسر خیلی بهتر از بهمان مدل سونی یا دل کارکرد داشته باشد. حتی بعضی از مدل های یک شرکت نسخه های مختلفی دارند که با نشانه های A و B و C معرفی می شوند. این علامت نشان دهنده یک سری اختلافات جزئی در مشخصات لپ تاپ است. مثلا ممکن است مدال اول بایک دیسک سخت بزرگ تر تولید شده باشد یا روی آن سخت افزار بلوتوث نصب کرده باشند. خریدار باهوش کسی است که گول تبلیغات کاذب را نخورد، پول نقد داشته باشد و لپ تاپ صورتی نخرد.
● به گارانتی احترام بگذارید
اینقدر نگویید گارانیت توی ایران مفهومی ندارد. نه! انصافا در بازار کامپیوتر خیلی ها به گارانتی شان مثل یک تعهد پایبند هستند. فقط کافی است گارانتی خود را از بین شرکت های معتبر انتخاب کنید. متاسفانه این اواخر مد شده کارت های گارانتی شرکت های معتبر را کپی می کنند و در مغازه های کوچک شان می فروشند. اگر زحمت بکشید و از یک فروشنده معتبر خرید کنید به خودتان محبت کرده اید. شرکت های گارانتی کارکرد سالم همه چیز لپ تاپ شما را ضمانت می کنند. حتی بعضی از آنها باتری، شارژ و نرم افزار را هم در برگه گارانتی شان لحاظ کرده اند.
تازه در صورت بروز مشکل، اطلاعات تان پیش یک شرکت معتبر از امنیت بیشتری برخوردار هستند. از این گذشته لازم نیست به وقت خرابی لپ تاپ تان را زیر بغل بزنید و از این مغازه به آن مغازه بروید تا شاید محض رضای خدا یکی دلش برای تان بسوزد و با قیمتی نجومی آن را تعمیر کند.
● قسطی نخرید
باور کنید خرید لپ تاپ با خرید رب گوجه فرنگی تفاوت دارد. به همین دلیل نمی توانید پول های تان را بریزید داخل کیف دستی، به بازار بروید و یکی را با خودتان به خانه بیاورید. قبل از این حرف ها خوب تحقیق کنید. از یک نفر که به کار آشناست بپرسید. به او بگویید قصد دارید لپ تاپ تان را برای چه کاری استفاده کنید. ا ین کار به او کمک می کند لپ تاپ مناسب با شرایط تان را معرفی کند. به حرف دوستان تان تحت هیچ شرایطی گوش ندهید. متاسفانه همه ما عادت کرده ایم درباره همه چیز متعصبانه اظهارنظر کنیم و آنچه را خودمان داریم به هر طریق ممکن بهترین معرفی کنیم. سایت های اینترنتی مرجع مناسبی برای کسب اطلاعات بیشتر هستند. جمله قبل را یک بار دیگر با دقت بخوانید. گفتم: برای کسب اطلاعات! این یعنی قیمت ها روی فضای مجازی چندان منطبق با واقعیت نیستند. علاوه بر این به دلیل رشد سریع تکنولوژی و به روز شدن بازار نمی توانید خیلی روی پیداکردن لپ تاپ های روی اینترنت در بازار حساب باز کنید.
سایت های اینترنتی را برای مقایسه عملکرد فنی و دیدن ظاهر لپ تاپ استفاده کنید. در بعضی از انجمن های گفت و گو بحث های داغی درمورد خرید لپ تاپ جریان دارد. بعضی از آدم های باسواد در این گفت و گوها شرکت می کنند و تجربیات گرانبهای شان را بی هیچ چشم داشتی در اختیار دیگران می گذارند. اما مشکل اینجاست که تعداد این آدم های باسواد در مقایسه با آدم های بی منطق انگشت شمار است.
برای من و شما بهترین جای دنیا جهت خرید لپ تاپ است. ولی این کافی نیست. مثل بقیه لوازم کامپیوتری باید به خودتان سختی بدهید و از منزل خارج شوید. در خیابان ولیعصر مغازه های معتبری وجود دارند که فروشنده های شان فقط به فکر پول نیستند. از آنها کمک بگیرید. قیمت ها را با هم مقایسه کنید و کمی زبان بریزید. بعضی ها حاضر هستند کمی از سودشان بگذرند. فقط گول هدیه هایی را که بعضی فروشگاه ها ادعا می کنند نخورید. این هدایا را می توان با ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان ناقابل خرید. بعضی از لپ تاپ ها در رنگ های مختلفی به فروش می رسند. قیمت رنگ های مختلف را بپرسید و بفهمید خرید یک پل تاپ صورتی چقدر به جیب تان فشار وارد می کند. در بازار ایران معمولا قیمت ها بدون احساب گارانتی محاسبه می شود. برای گارانتی خوب به طور میانگین باید ۵۰ هزار تومان کنار بگذارید. خرید قسطی را هم به کل فراموش کنید چون سودی که فروشنده قرار است بابت این لطف از شما بگیرد، به هیچ وجه منطقی نیست. به جای خرید قسطی شکیبایی به خرج بدهید و خریدتان را تا آماده شدن کل مبلغ به تاخیر بیندازید.
● به چه چیزهایی توجه کنید؟
اگر از من بپرسید مهم ترین فاکتور یک خرید موفریال، توجه به پردازنده لپ تاپ است. پول تان را بابت خرید لپ تاپ هایی با پردازنده سلرون و مدل های Duo ۲ Core هدر ندهید. این لپ تاپ ها مدتی است که تحت تاثیر عرضه پردازنده های خانواده Coreix قرار گرفته اند و به اصطلاح از رده خارج شده اند. بعد از پردازنده مهم ترین مسئله وزن لپ تاپ است. خیلی از ما لپ تاپ می خریم تا کارهای سبک مان را در بیرون از خانه یا محل کار انجام دهیم. پس لازم است که آن را هر روز با خودمان این طرف و آن طرف ببریم. لپ تاپ های معمولی با صفحه نمایش ۱۵ اینچی به طور میانگین وزنی در حدود ۸/۲ کیلوگرم دارند. اگر وزن شارژ و بقیه لوازم جانبی را هم به این اضافه کنید حتما به سختی کار پی می برید. لپ تاپ های با وزن کمتر صفحه نمایش کوچک تری دارند و گران ترند.
بعضی ها روی کارت گرافیک لپ تاپ حساس هستند چراکه قصد دا رند گاهی در زمان های بیکاری شان بازی کنند. در این صورت باید خوب بگردید. ظرفیت هارد دیسک، مدت زمان عمر باتری، مودم داخلی و بلوتوث معیارهای دیگری هستند که باید به آن توجه داشت. ظاهر لپ تاپ تنها در درجه آخر اهمیت قرار دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست