چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
فضای سایبری دوست داشتنی اما بی رحم
جذابیتها و زیباییها همواره ما را به سوی خود میکشاند و یکبار امتحان کافیست تا بدانی جذابیت نمایش داده شده به چه اندازه دلرباست و اگر به اندازه کافی مهیج باشد به راحتی نمیتوان از آن دل کند.
اینترنت همان دنیای جذابی است که با ورود به آن گویا یکی از قشنگترین دنیاها را پیدا کردهای که هر چه بخواهی در آن هست.
اینترنت را باید برجستهترین سامانهای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، اجرا و مهندسی شده است.
● دروغ شیرین
استفاده روزافزون اینترنت و زندگی در فضای مجازی به مدت طولانی چه در منزل و چه در محل کار، نوعی وابستگی کاذب به اینترنت را برای کاربر به ارمغان میآورد که منجر به ظهور معضلی به نام اعتیاد اینترنتی میشود. اعتیادی که کاربر را دچار انواع اختلالات روحی و جسمی میکند.
گسترش رایانههای شخصی و افزایش اتصال به اینترنت در خانه و محل کار به معنای پیدایش وجه جدیدی از اعتیادهاست. به طوری که در پی استفاده روزافزون کاربران از اینترنت و زندگی در فضای مجازی به مدت طولانی، نوعی وابستگی به آن پیدا کرده که دیگر رهایی از آن امری دشوار است و نهایتا موجب تخریب سلامت، روابط، احساسات و روح و روان فرد میشود.
به هر حال از رشد فضای سایبری که همه نوع نیاز کاربر اعم از نیازهای اجتماعی، عاطفی و معرفتی و را تامین میکند، گریزی نیست.
● نگاه جامعی به اینترنت نداریم
احسان محمدی اصل ـ دکترای جامعهشناسی و استاد دانشگاه به خبرنگار سیاست روز میگوید: مشکل اعتیاد اینترنتی از عوارض زندگی در دنیای متمدن است ولی با این حال این مشکل در جوامع غربی کمتر از جوامع شرقی به چشم میخورد و علت این امر آن است که در جوامع غربی ارائه اینترنت به درون جامعه به همراه یک برنامه مدون و پایدار و طبق برنامهریزیهای قبلی صورت گرفته در حالی که ورود اینترنت به سایر کشورها طبق برنامه و کنترل شده نبود و به همین دلیل است که دچار مشکلاتی شدهاند.
به اعتقاد وی بعد از ورود اینترنت به ایران نگاه جامعی در خصوص اینترنت در کشور وجود ندارد و بعضی اشخاص همواره سعی در زیر سوال بردن اینترنت میکنند. وی علت موفقیت بیشتر دنیای غرب را در خصوص نحوه استفاده از اینترنت وجود «برنامهریزی منظم اجتماعی» میداند و این موضوع را یادآوری میکند که آنها میخواهند با این کار از الگوهای قدیمی آموزش خلاص شده و جامعه، محیطهای علمی و فرهنگی را به سمت خلاقیتهای جدید و دنیای مدرن هدایت کنند.
● پناهندگی به دنیای مجازی
یکی از علتهای مهم روند رو به رشد مشکل اعتیاد اینترنتی در ایران این است که مدیریت کلان اجتماعی برای رفع مشکلات جوانان نظیر بیکاری، شرایط مناسب ادامه تحصیل و مشکلات معیشتی جوانان برنامه مناسبی نداشته و برنامهریزان اجتماعی برنامه مناسبی ارائه نکردهاند همچنین در زمینه نحوه استفاده از اینترنت کار فرهنگی صورت نگرفته که در صورت ادامه این روند باید شاهد عوارض آسیب جدیدی باشیم که جامعه ما را تهدید میکند.
اکبر سلیمی ـ روانشناسی ـ به خبرنگار ما میگوید: «یکی از بزرگترین علتهای روانی هر نوع اعتیادی فرار از مشکلات روزانه است. کاربر اینترنتی محدوده سنی و جنسیت مشخصی ندارد و هر کدام از این کاربران برای خود مشکلاتی دارند که باعث آزار و اذیت آنها از درون میشود، مشکلاتی که گاه نمیتوانند آنها را به راحتی با والدین، دوستان یا نزدیکان خود در میان گذاشته و بنابراین سعی میکنند نسبت به برقراری ارتباطات مجازی در محیط اینترنت اقدام کنند.این استاد دانشگاه اعتقاد دارد: «ادامه این روند در دراز مدت به پناهندگی کاربر به دنیای مجازی منجر میشود.»
● حرف آخر
حرف آخر این گزارش متعلق به فضای سایبری جذابی است که اگر درست مدیریت شود یک فرصت است و اگر آن را به حال خود رها کنیم به تهدیدی جدی تبدیل میشود.
مونا اسلامی بلده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست