چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
بدون عینك ببینید
در دنیا هم مردمان خوشبین وجود دارد و هم مردمان بدبین و واضح است كه بدبینها بیشتر به چشم میآیند. آنها مرتباً انتقاد میكنند، همیشه انتظار بدترینها را دارند. هرگز جنبههای مثبت یك حادثه و اتفاق را در نظر نمیآورند و دیگران همیشه میگویند : كه از مصاحبت آنها لذت نمیبرند همان جمله كلیشهای معروف كه همه آنها را شنیدهایم، درباره این افراد صدق میكند : اینها همیشه نیمه خالی لیوان را میبینند. آیا شما هم از این دستهاید؟
اگر پاسخ مثبت است، بهتر است به خواندن ادامه دهید.
شما هم در اصل از این حالت راضی نیستید چرا كه این نگاه تلخ و منفی به زندگی بیش از همه خودتان را میآزارد. میخواهید آن را عوض كنید اما مثل یك عادت به این عینك سیاه خو گرفتهاید. راه حل دورانداختن این عینك آسان است اما اجرایش چندان ساده نبوده و دشوار هم هست ما به باورهای قدیمیمان كه البته تمامی آنها درست هم نیستند عادت میكنیم و به واقع میترسیم كه سرمان را از پیله تاریك این عقاید بیرون آوریم و بزرگترین اشكال آنها این است كه اجازه نمیدهند از زندگی لذت ببریم. مثلاً فكر میكنیم كه هرچه در گذشته ما رخ داده آینده ما را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. به همین خاطر وقتی كه در گذشته خطایی مرتكب شده یا شكست خورده باشیم، نگران میشویم؛ درباره تأثیر گذشته بر آینده خودمان را سرزنش میكنیم كه چرا اینچنین خطا كردهایم و میترسیم كه این پیشامد آیندهمان را نیز خراب كند. بدین ترتیب با زندگی در گذشته و نگرانی برای آینده، لذت و ارزش زندگی این لحظه و امروز را از دست میدهیم.
حالا با این تفاسیر چگونه میتوانیم «هنر زندگی در اكنون» را فراگیریم؟ قبل از هر چیز باید گفت كه ما همیشه میتوانیم انتخاب كنیم. انتخاب كنیم كه از زندگی لذت ببریم یا این كه در تلخی و افكاری تاریك روزگار را سپری كنیم. همگی مختاریم كه شادی و خوشبختی را به خودمان و دیگران هدیه كنیم یا افكاری تلخ، آشوبزده و منفی را بر زندگیمان حاكم كنیم اگر میخواهید از این سیكل معیوب خارج شوید، نیل به شادی، خوشبختی و تفكری سالم را هدف پیش روی خود قرار دهید. هرگاه كه احساس كردید، آن افكار سیاه دارند دوباره غالب میشوند، فوراً به سوی هدفتان رو كنید.
عامل دیگری هم در خلق این عینك سیاه موثر است. وقتی ما سعی كنیم افكار، اعمال و احساسات دیگران را كنترل كرده و آنها را مطابق میل خودمان كنیم، موفق نمیشویم و همین شكست باعث میشود كه منفیبافی هم بخشی از شخصیت ما شود. بدانید كه ما نمیتوانیم دیگران را تغییر دهیم. باید طرز نگرش خود را به جهان و دیگران عوض كنیم.
راه دیگری نیز هست. اگر سعی كنیم در هر حادثهای كه با آن مواجه میشویم، هر پدیدهای كه مشاهده میكنیم و هر كسی كه با او برخورد میكنیم، نكته مثبتی كشف كنیم، چهره دنیا زیباتر خواهد شد. پیدا كردن زیبایی، از كند و كاو زشتیها، لذتبخشتر و شادیآورتر است.
انجام یك كار دیگر هم مفید خواهد بود. اگر شادی و خوشبختیتان را با دیگران شریك شوید، دو چندان لذت خواهید برد. قبل از این كه كسی از شما كمك بخواهد، به او كمك كنید. بدون قید و شرط و بدون انتظار هیچ پاداشی به اطرافیانتان مهربانی كرده به آنها عشق بورزید و شاید مهمترین روش حل مشكل بدبینی این باشد كه یاد بگیرید خود و دیگران را ببخشید. این بخشش باید از ته دل باشد و فقط این نیست كه بگویید : «من تو را میبخشم» بخشش واقعی احساس گناه، ترس، شرمندگی، خشم، افسردگی و تنفر را نابود میكند و آرامش، آسودگی خیال و شادی را برایمان به ارمغان میآورد.
دانستن نكات بالا یك چیز است و به عمل درآوردن آنها چیزی دیگر تغییر عادات و باورهای گذشته آسان نیست و به زمان طولانی نیاز دارد. اما ارزشش را دارد. اگر میخواهیم به آنچه كه به آن ایمان داریم، عمل كنیم، پشتكار قویترین انگیزه است. كندن عینك سیاه دشوار است اما وقتی بتوانیم رنگهای واقعی اطرافمان را ببینیم، زندگی نیز به ما لبخند خواهد زد.
By : Mark Webb
مترجم : آذین صحابی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست