سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
ترب و تربچه Radish
ترب گیاهی است یکساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد . برگهای آن پهن ، ناصاف ، کرک دردو با بریدگیهای نامنظم می باشد . گلهای آن برنگ سفید ، زرد روشن ، آبی روشن و بنفش است که درانتهای شاخه ظاهر می شود .
بطور کلی دو نوع ترب وجود دارد :
۱)ترب سیاه که معمولا در پائیز برداشت می شود .
۲)تربچه که به رنگهای مختلف قرمز و وصورتی و بصورت های دراز و گرد وجود دارد .
ترکیبات شیمیایی:
طعم تند ترب مربوط به ماده ای است بنام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده ای بنام کلراید Malvin Chloride است .
در صد گرم ترب خام مواد زیر موجود است :
ـ آب ۹۰ گرم
ـ پروتئین ۱ گرم
ـ چربی ۰/۱ گرم
ـ مواد نشاسته ای ۳/۵ گرم
ـ کلسیم ۳۰ میلی گرم
ـ فسفر ۳۰ میلی گرم
ـ پتاسیم ۳۳۰ میلی گرم
ـ آهن ۱ میلی گرم
ـ سدیم ۱۸ میلی گرم
ـ ویتامین آ ۱۰ واحد
ـ ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم
ـ ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم
ـ ویتامین ب ۳ ۰/۰۳ میلی گرم
ـ ویتامین ث ۲۵ میلی گرم
خواص داروئی:
ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بکار می رفته است .
۱)ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است .
۲)ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد .
۳)ترب برای درمان قنرس و رماتیسم مفید است .
۴)برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند .
۵)آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است .
۶)ترب برای درمان یرقان مفید است .
۷)تخم ترب درد را تسکین می دهد .
۸)در صورت مسمومیت غذایی مقدری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاک می کند .
۹)برای مداوای زخم های بدن از ترب و عسل ضماد تهیه کرده و روی زخم بگذارید .
۱۰) دم کرده ترب ادرار آور است و برای درمان حبس البول بکار می رود .
۱۱)تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .
۱۲)اگر دست یا پای شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود بطئریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید .
۱۳)دم کرده ریشه ترب تقویت کننده بدن است .
۱۴)برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنج آور از ترب بصورت زیر استفاده کنید :
در یک ترب بزرگ حفره ی ایجاد کرده و همچنین در ته آنهم سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریکه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقدایر شکر در حفره ریخته و آنرا با آب پر کنید و ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استکان پر شود . این آب را چند بار در روز بنوشید .
۱۵)خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد می کند .
۱۶)ودرن ترب رنگ چهره را باز می کند.
۱۷)جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است .
۱۸)تخم ترب اشتهاآور است.
۱۹)برای از بین بردن تب تخم ترب را دم کرده و به بیمار بدهید .
۲۰) تخم ترب بصورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیدره استفاده می شود .
مضرات :
اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است .
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس خلیج فارس بابک زنجانی روز کارگر دولت دولت سیزدهم حجاب شورای نگهبان مجلس یازدهم محمدباقر قالیباف
قوه قضاییه هواشناسی تهران سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش سلامت شورای شهر تهران قتل دستگیری پلیس شورای شهر
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو سایپا ایران خودرو بازار خودرو دلار قیمت طلا تورم مالیات بانک مرکزی ارز
تلویزیون سریال سینمای ایران سینما فیلم موسیقی تئاتر دفاع مقدس رسانه ملی بازیگر کتاب محمدرضا گلزار
سازمان سنجش ناسا شورای عالی انقلاب فرهنگی آموزش عالی
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه عربستان اوکراین ترکیه
فوتبال استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال وحید شمسایی بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر
هوش مصنوعی اینترنت تبلیغات اپل همراه اول پهپاد گوگل روزنامه آیفون
داروخانه کاهش وزن بارداری مشروبات الکلی خواب دیابت طول عمر قهوه سلامت روان فروش اینترنتی دارو