سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
امیردریادار كوچكی
در دفاع هشت ساله روزهای به یادماندنی بسیاری وجوددارد كه هریك به نام فرد و یا گروه خاصی در تاریخ ثبت شده است.
هفتم آذر روزی است كه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی بیش از دو سوم ظرفیت نیروی دریایی دشمن را منهدم كرد و صفحه زرینی درتاریخ جنگهای دریایی از خود به یادگار نهاد.
امیر دریادار سجاد كوچكی فرمانده نیروی دریایی ارتش به همین مناسبت ضمن گفت و گویی ابعاد این حادثه تاریخی را كه عملیات مروارید نام گرفته بازگو نموده اند كه می خوانید:
●عملیات مروارید چگونه شكل گرفت؟
عملیات مروارید در راستای تكمیل عملیاتهای «اشكان» و «شهید صفری» و با هدف انهدام و پاكسازی سكوهای نفتی البكر و الامیه صورت گرفت.
در این عملیات نیروی رزمی ۴۲۱ متشكل از ناوچه قهرمان پیكان، ناوچه های موشك انداز گرز و فلاخن، یدك كش دلیر و بالگردهای نیروی دریایی با ازخود گذشتگی بیش از پیش و تحت پشتیبانی تیزپروازان نیروی هوایی مأموریت خویش را به انجام رسانیدند و در این راستا چندین شناور سطحی دشمن را به قعر آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس فرستادند و خسارات جبران ناپذیری را بر پیكره نیروهای بعثی وارد آوردند و حماسه جاوید ناوچه پیكان را به یادگار نهادند.
● این عملیات ازنظر راهبردی چه تأثیری بر جنگ داشت و سایر نتایج و پیامدهای آن برای جمهوری اسلامی ایران چه بود؟
ترمینالهای نفتی البكر و الامیه ازنظر استراتژیك از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بودند و نیروی دریایی نیز به منظور سیادت دریایی مصمم بود تا از این دو منطقه راهبردی به عنوان سرپل و پستهای دیده بانی استفاده نماید و با دراختیارگرفتن سكوهای نفتی مزبور كنترل كامل یگانهای رزمی سطحی، هوایی و تجاری عبوری دشمن از بنادر ام القصر و بندر نفتی فاو را دراختیار گیرد.
از اهداف دیگر این طرح می توان از دیده بانی، غافلگیری و كشاندن یگانهای رزمی دشمن به دریا را نام برد كه نهایتاً منجر به انهدام بخشی اعظمی از نیروی دریایی عراق و زمینگیرشدن باقیمانده آن نیرو شد. به گونه ای كه تا پایان جنگ حضور كمرنگ نیروی دریایی عراق در منطقه محسوس بود.
در خاتمه این عملیات ضمن بستن بنادر وقطع خطوط مواصلاتی دشمن، بنادر جنوبی كشور تا آخرین روز جنگ باز بوده و به فعالیت اقتصادی خود ادامه داده و خطوط مواصلاتی خودی نیز در امنیت و حراست ناوگان خودی قرارگرفت.
● در شرایط امروز نیز شاهد تهدید از ناحیه دشمنان هستیم، به نظر شما میزان آمادگی ما برای مقابله با چنین تهدیداتی چه اندازه است؟
همانگونه كه مطرح نمودید و به نظر تمام كسانی كه دارای تجارب مؤثری درروند امنیت دفاعی كشور می باشند جدی ترین تهدیدات برعلیه منافع كشور، تهدیدات دریا پایه می باشد.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با شناخت ضرورت های دفاع استراتژیك و براساس راهبرد دفاع همه جانبه در دریا و سیاست بازدارندگی دریایی اقدام به افزایش قابلیت های بازدارندگی نموده است و حاصل آن افزایش ریسك پذیری و پذیرش خسارات و تلفات سنگین برای كسانی است كه قصد تعرض به این آب و خاك را دارند.
نیروی دریایی از مزیت های فراوانی در دریا و سواحل به هم پیوسته در خلیج فارس و دریای عمان با خورها و بنادرطبیعی و مصنوعی متعدد و ژئواستراتژی دفاعی ممتاز برخوردار بوده كه به نداجا امكان تاخت های دریایی و تكهای انهدامی در سراسر سواحل كشور و حفاظت از مرزهای آبی را می دهد و انجام رزمایش های مختلف نمایش توانمندی و اقتدار ارتش اسلام در مقابل چنین تهدیداتی می باشد.
در سال جاری دو رزمایش بسیار بزرگ و مهم یعنی رزمایش پیامبر اعظم(ص) و ضربت ذوالفقار انجام گرفت كه در هردو آنها نیروی دریایی سهم بسزایی داشت و نقش مهمی ایفا نمود، لطفاً درمورد اهداف و نتایج این رزمایش ها مطالبی بیان فرمایید.
برگزاری رزمایش بزرگ ضربت ذوالفقار و رزمایش هایی از این دست نشانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران در سراسر پهنه جغرافیایی منطقه خلیج فارس و دریای عمان می باشد. ما نیز به تمام كشورهای دوست و برادران مسلمان خود اعلام می داریم كه نظام جمهوری اسلامی ایران با استفاده از اقتدار خویش می تواند امنیت منطقه استراتژیك خلیج فارس و تنگه هرمز را تأمین نماید و نیازی به حضور بیگانگان در خلیج فارس نمی باشد. از دیگر اهداف این رزمایش و سایر رزمایش ها می توان به بالا نگه داشتن توان رزمی نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران و رساندن این نیروها به سطح مطلوبی از آمادگی و نیز آزمایش آخرین دستاوردهای دفاعی و تسلیحاتی كشور و به كارگیری جدیدترین تاكتیك های رزمی و دفاعی روز دنیا در صحنه نبرد براساس راهبرد دفاع همه جانبه در دریا و سیاست بازدارندگی دریایی اشاره كرد. به طوری كه با حضور سریع و به موقع خود در شرایط بحرانی به دفاع از مرز و بوم میهن اسلامی پرداخته و اندیشه دست درازی به خاك این مرز و بوم به ذهن هیچ یك از دشمنان خطور نكند.
یكی از تأكیدات رهبر معظم انقلاب ایجاد ابداعات، اختراعات و نوآوری ها در نیروهای مسلح است. ● نیروی دریایی و جهاد خودكفایی این نیرو در این خصوص چه برنامه هایی را به انجام رسانده است؟
یكی از تأكیدات رهبر معظم انقلاب و فرماندهی كل قوا ایجاد ابداعات، اختراعات و نوآوری ها در نیروهای مسلح است. در راستای منویات فرماندهی معظم كل قوا، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با شناخت كامل از نیازهای اصلی كشور در دفاع از امنیت ملی و حریم آبی كشور و در راستای دفاع همه جانبه در دریا با تكیه بر توان بالای متخصصان و كارشناسان داخلی و همكاری با سازمان های پژوهشی و دانشگاهی و بخش های مختلف صنعت اقدام به ساخت ناوچه های موشك انداز تندرو نمود كه هم اینك در ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مشغول به انجام وظیفه می باشند.
همچنین ساخت شناورهای سنگین و ناوشكن های مدرن در دست اقدام می باشد كه در آینده ای نزدیك بهره برداری از آنان به عمل آمده و جهت صیانت از مرزهای آبی كشور رهسپار دریاها خواهند گردید. ساخت زیردریایی با تناژهای مختلف و براساس راهبردهای دفاعی كشور از دیگر اقدامات نیروی دریایی در جهت نیل به خودكفایی و ارتقای توان زیرسطحی به شمار می رود و در واقع براساس اوامر فرماندهی معظم كل قوا نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رفتن به راه ناپیموده را آغاز نموده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست