چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

نان شکم پر


نان شکم پر

در ظرف کوچک، شکر و آب ولرم را هم بزنید. مایه خمیر را اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۰دقیقه بماند تا عمل بیاید. توجه داشته باشید آب باید ولرم باشد.

مواد لازم برای تهیه نان:

آرد - ۲پیمانه

خمیر مایه خشک - یک قاشق غذاخوری

نمک - نصف قاشق مرباخوری

شکر - یک و نیم قاشق غذاخوری

شیر ولرم - نصف پیمانه

آب ولرم - یک چهارم پیمانه

روغن مایع - ۴قاشق غذاخوری

کنجد - یک قاشق غذاخوری

تهیه مواد داخل نان:

سیب زمینی متوسط - ۲عدد

پودر زنجبیل - یک قاشق مرباخوری

زیره - نصف قاشق مرباخوری

پیاز کوچک - یک عدد

پودر زردچوبه - نصف قاشق مرباخوری

گشنیز خرد شده - ۲قاشق غذاخوری

پودر تخم گشنیز - نصف قاشق مرباخوری

پودر کاری - نصف قاشق مرباخوری

نمک - به اندازه کافی

طرز تهیه:

در ظرف کوچک، شکر و آب ولرم را هم بزنید. مایه خمیر را اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۰دقیقه بماند تا عمل بیاید. توجه داشته باشید آب باید ولرم باشد.

در کاسه بزرگی آرد، نمک، روغن و شیر را با خمیرمایه مخلوط کنید و هم بزنید، سپس روی سطحی که حاوی کمی آرد است به مدت ۶ تا ۷ دقیقه ورز دهید.

خمیر به دست آمده را در کاسه کمی چرب شده قرار دهید روی خمیر نیز کمی روغن بمالید و روی آن را با حوله مرطوب یا فویل نایلونی بپوشانید.

خمیر را به مدت یک ساعت و نیم در مکان گرم قرار دهید تا حجم آن ۲برابر شود.

در این زمان سیب زمینی را آب پز و پوست کنید و به شکل پوره در آورید.

نصف قاشق غذاخوری روغن در ماهیتابه داغ بریزید و زیره را اضافه کنید، سپس پیاز خرد شده و پودر زنجبیل را بیفزایید و هم بزنید.

در این مرحله نمک، زردچوبه، پودرگشنیز و پودرکاری اضافه کنید و هم بزنید. سپس پوره سیب زمینی را اضافه کنید و به مدت ۲دقیقه بپزید.

مواد را از روی حرارت بردارید و گشنیز خرد شده به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.

پف خمیر را با مشت بخوابانید و به مدت ۳دقیقه ورز دهید.

خمیر را به چند قسمت تقسیم و هر قسمت را با دست پهن کنید و کمی مواد را وسط آن بریزید و ببندید و روی هر کدام کمی روغن بمالید و در سینی که کمی چرب کرده اید قرار دهید و روی نان مقداری کنجد بریزید.

نان ها را به مدت ۲۰دقیقه در مکان گرم نگه دارید تا ور بیاید.

فر را روی ۱۹۰درجه سانتی گراد تنظیم کنید و نان ها را به مدت ۲۰دقیقه تا زمانی که روی آن طلایی شود در فر قرار دهید.