دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

از مزایده تا موانع خصوصی سازی مخابرات


از مزایده تا موانع خصوصی سازی مخابرات

برگزاری مزایده وایمکس، یکی از چند مزایده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار می رفت که البته از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد و با مخالفت هایی از …

برگزاری مزایده وایمکس، یکی از چند مزایده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار می رفت که البته از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد و با مخالفت هایی از سوی بخش خصوصی و همچنین دیگر کارشناسان مواجه شد اما این مزایده آنقدر برای وزارتخانه اهمیت داشت که حتی با وجود غیرقانونی اعلام شدن آن از طرف سازمان بازرسی کل کشور اقدام به برگزاری مراسم اعطای پروانه وایمکس به سه شرکت و با حضور کلیه مدیران وزارتخانه و شرکت های تابعه صورت گرفت؛ مراسمی که روز یکشنبه با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد تا آب پاکی را روی دستان همه آنهایی که مخالف اجرای مزایده بودند، بریزد. به نظر می رسد تجربه برگزاری مزایده وایمکس یک فعالیت مثبت در کارنامه وزارت ارتباطات و شرکت های تابعه را به همراه داشت، چراکه شرکت ارتباطات زیرساخت نیز در اقدامی مشابه اما نه در زمینه وایمکس بلکه در حوزه خدمات تلفن اینترنتی VOIP اقدام به برگزاری مزایده ای کرد. ناگفته نماند که اعطای پروانه یکی از وظایف مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است چرا که با وجود اعطای پروانه وایمکس ک هر شرکت که این پروانه را داشته باشد می تواند VOIP نیز ارائه دهدک پروانه دیگری در زمینه خدمات تلفن مبتنی بر اینترنت ک VOIP ک داده خواهد شد. مزایده ای که با انتشار بیانیه انتقادی تندی از سوی انجمن ISPها روبه رو شد.

اظهار نظرهای محمد سلیمانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه خصوصی سازی هم قابل توجه است. اینکه به قول ایشان موانع خصوصی سازی در این وزارتخانه برطرف شده اما همچنان فرآیند واگذاری سهام شرکت مخابرات در هاله ای از ابهام قرار داشته و حتی برخی از سهامداران نسبت به عدم شفافیت واگذاری سهام در بورس به مقام رهبری نامه نوشته اند، جای سوال دارد. از طرفی تعیین ترکیب جدید اعضای هیات مدیره شرکت مخابرات نیز در حالی که پیشتر مدیرعامل این شرکت اعلام کرده بود که یکی از اعضا سهام عدالتی خواهد بود و حتی قبل از این نیز گفته شد که در فرآیند برگزاری مزایده ای ک توجه داشته باشید باز هم مزایده - «۵۰ درصد» سهام آن به سرمایه گذار خارجی واگذار خواهد شد که در این صورت سه کرسی از پنج کرسی اعضای هیات مدیره سرمایه گذار خارجی خواهد بود، پرسش دیگری است که باید به دنبال پاسخ آن در شرکت مخابرات ایران گشت. از همین روی شرکت مخابرات در نشست فوق العاده ای (مجمع عمومی) از سهامداران این شرکت خواست که در روز سه شنبه ۱۳ اسفندماه گردهم بیایند تا در مورد فرآیند واگذاری دیگر سهام بحث و گفت وگو کنند. شرکت هوواوی نیز همچنان به فعالیت ها و همکاری های خود با وزارت ارتباطات ادامه می دهد. انگار همکاری دیرینه این شرکت چینی با این وزارتخانه به خصوص در پروژه توسعه بیلینگ همراه اول شبهه هایی را ایجاد کرده است که وفا غفاریان رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات بیان می کند، این شرکت در اجرای پروژه دخیل است تا کسی نسبت به همکاری های مداوم هوواوی با شرکت های وزارتخانه تردیدی وجود نداشته باشد حتی اگر قبل از آن خود شرکت ارتباطات سیار همکاری هوواوی در انجام پروژه را تکذیب کند.