چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
عوامل ژنتیكی و محیطی در بروز اضطراب نقش دارند
شكلگیری اضطراب مانند بسیاری از علائم روانپزشكی دیگر، منشاء ژنتیكی و محیطی دارد.
دكتر جعفر عطاری مقدم دارای برد تخصصی روانپزشكی در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان مطلب فوق اظهار كرد: به عبارتی افراد دارای سابقه اختلال اضطرابی در خانواده یا بستگان استعداد بیشتری برای ابتلا به اضطراب نسبت به سایرین وجود دارند.
وی افزود: البته عوامل متعددی موجب شعلهور شدن اضطراب میشوند كه شامل استرسهای مختلف روانی، اجتماعی یا جسمی از قبیل مرگ نزدیكان، از دست رفتن شغل، مشكلات اقتصادی، مشاجره شدید، فروپاشی روابط و بیماریهای جسمی است.
این متخصص، اختلالاتی را كه در روانپزشكی، كلیدیترین علامت آنها اضطراب باشد را شامل اختلالات اضطراب منتشر، اختلا وسواسی ـ اجباری، اختلال پانیك، اختلال هراس و اختلال استرس پس از سانحه دانست و گفت: اختلال اضطراب منتشر، اضطراب و نگرانی مفرط درباره چندین واقعه یا فعالیت در اكثر اوقات روز و طی یك دوره ۶ ماهه است.
وی همچنین در خصوص اختلال وسواسی ـ اجباری و اختلال پانیك عنوان داشت: اختلال وسواسی ـ اجباری، وجود وسواسها و اجبارهای شدید است كه موجب رنج و عذاب بسیار یا مختل شدن چشمگیر كاركرد فرد مبتلا میشود، ضمن آن كه اختلال پانیك كه با علایم روانی ترس مفرط و احساس قریبالوقوع بودن مرگ و نیستی همراه است با علائم جسمی تپش قلب، تنگی نفس، لرزش و تعرق شروع شده و در عرض ۱۰ دقیقه به سرعت تشدید میشود و عموما ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و به ندرت بیش از یك ساعت نیز به طول میانجامد.
دكتر عطاری مقدم ترس شدید و مداوم از موقعیتها یا اشیاء جاندار و بیجان مانند ترس از مكانهای شلوغ یا حتی ترس از تزریق آمپول را از نشانههای اختلال هراس دانست و اعلام داشت: همچنین، اختلال استرس پس از سانحه به مجموعهای از علایم اطلاق میشود كه به دنبال مواجهه با عامل استرسزای شدید مانند سیل، زلزله و جنگ بروز میكند، كه واقعه به طور مداوم در ذهن فرد مبتلا، مجسم شده و در عین حال وی میخواهد از یادآوری آن و یا هرآنچه تداعیكننده آن باشد اجتناب كند و به این ترتیب باعث وحشت و ترس در وی میشود.
وی درمانهای اختلالات اضطرابی را شامل درمانهای دارویی و غیردارویی دانست و ادامه داد: درمانهای غیر دارویی اضطراب شامل روان درمانی، مشاوره، حمایت اجتماعی، ورزشهای ایروبیك و تمرینات آرامسازی است. این متخصص با اشاره به این كه وقتی فرد استرس را تجربه میكند به طور طبیعی تمایل به تنفس سریع داشته و این عامل خود باعث تشدید اضطراب میشود، عنوان كرد: همچنین، فرد مبتلا بیش از حد متعارف دچار افكار منفی و نگران كننده شده كه این مسئله باعث تشدید تمامی عوارض در وی میشود.
این متخصص در پایان توصیه كرد: برای كنترل اضطراب تغییر در روش تنفسی، تنفسهای آرام و عمیق و كاهش افكار نگرانكننده مفید است، ضمن آن كه بهترین روش كاستن عوارض شروع یا مقدار پایین دارو تحت نظر پزشك و افزایش تدریجی میزان آن همراه با پیگیریهای دورهای است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست