سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
۵ مکان محبوب میکروب ها
میکروبها همهجا در کمین هستند؛ در رستوران، سوپرمارکت و حتی مطب پزشکان. در این بین ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز جرقهای است برای پخش شدن بیشتر آنهایی که روی سطوح سخت حتی فولاد ضدزنگ به مدت ۴۸ ساعت یا حتی بیشتر زنده میمانند...
اگر شما در تماس با این مکانها هستید حتما برای لمس چشم، بینی یا دهان، دستهایتان را بشویید. این مطلب شما را با آلودهترین مکانهای محبوب میکروبها آشنا میکند.
۱. منوها و چاشنیهای روی میز غذا
در رستورانها بیشتر روی میزهای غذا، ظروف چاشنیهایی مانند نمک، فلفل، سماق و سس گوجهفرنگی گذاشته میشود تا مشتریان برای خوشطعمتر شدن بیشتر غذاهایشان از آنها استفاده کنند، اما نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که معمولا بعد از استفاده هر مشتری، ظرفهای این چاشنیها تمیز نمیشوند. به همین دلیل محیط مناسبی برای تجمع میکروبها به شمار میروند. این موضوع در مورد منوی سفارش غذا نیز صادق است و به نظر میرسد منوی غذا نیز یکی از آلودهترین وسایل باشد.
توصیه بهداشتی: بعد از اینکه برای سفارش غذا منو را به دست گرفتید، قبل از اینکه بخواهید دست به کارد و چنگال یا بشقابتان بزنید، حتما دستهایتان را بشویید. همچنین برای برداشتن ظروف چاشنی، آنها را با دستمال کاغذی تمیز بردارید به طوری که هیچ ارتباط مستقیمی با دستتان نداشته باشند.
۲. چرخدستیهای خرید
براساس نتایج مطالعه دانشگاه آریزونا در سال ۲۰۰۷، مشخص شد نزدیک به دوسوم از تمام چرخدستیهایی که برای خرید از فروشگاه استفاده شدهاند حامل باکتریها هستند، بهخصوص دستههای چرخدستیها و حتی صندلیهای کودک که در رستورانها وجود دارد.
توصیه بهداشتی: پس از استفاده از چرخدستیهای خرید، حتما دستتان را با دستمالهای ضدعفونیکننده تمیز کنید. اگر هم کودک کوچکی همراه دارید قبل از اینکه او را روی صندلی بنشانید، حتما از دستمالهای مرطوب ضدعفونیکننده که در فروشگاههای بزرگ به صورت رایگان عرضه میشوند، برای پاک کردن دسته و اطراف صندلی استفاده کنید. با توجه به اینکه این صندلیها یکی از وسایل آلوده هستند، اگر قبل از تمیزکردن، کودک را روی آن بگذارید ممکن است پوشک کودک عاملی برای تجمع و انتقال باکتریها باشد. اگر در فروشگاه دستمال مرطوب ضدعفونیکننده به مشتریان به صورت رایگان عرضه نمیشود آن را بخرید.
۳. برشهای میوه در انواع نوشیدنی و بستنیها
نتایج مطالعهای که در سال ۲۰۰۷ در مجله بهداشت محیط زیست منتشر شد، نشان میدهد ۷۰ درصد از برشهای میوهای که در کافیشاپها یا رستورانها برای تزیین لیوان نوشیدنی به کار میرود، به میکروبهای بیماریزا مانند باکتری ایکولای آلوده هستند.
توصیه بهداشتی: قبل از سفارش به پیشخدمت بگویید تکههای میوه کنار آبمیوهتان نگذارد. در صورتی هم که میوهها به درستی شسته نشده باشند، احتمال آلودهبودنشان بیشتر است. از سوی دیگر، تکههای لیمویی که در رستورانها از قبل آماده شدهاند، ممکن است از طریق عطسه یا سرفه کارکنان یا حتی مشتریان آلوده شده باشند. اگر هنوز هم قانع نشدهاید فقط به این فکر کنید که احتمال میدهید در روز چند بار گارسونها دستهایشان را بشویند یا برای برداشتن تکههای میوه از انبرک مخصوص به جای دست استفاده کنند!
۴. نمونههای غذایی
ممکن است در نانوایی یا فروشگاهها، نمونههای موادغذایی مجانی به مشتریان پیشنهاد شود. در صورتی که این موادخوراکی در ظروف کوچک و با قاشقهای یکبار مصرف، در اختیار هر مشتری قرار گیرد، مشکلی نیست اما گاهی مشاهده میشود در این مکانها برای تست طعم شیرینی یا نان، آنها را در یک ظرف ریختهاند و از مشتریها میخواهند که برای یکبار آن را امتحان کنند درحالی که ناخنک زدن مشتریان باعث آلودهشدن این موادخوراکی و انتقال میکروبها به سایر افراد خواهد شد.
توصیه بهداشتی: با خوردن چنین موادخوراکیای، خودتان را در معرض خطر قرار دادهاید زیرا مردم وقتی میخواهند از این نمونهها بخورند دستشان را در این ظروف فرو و مستقیما وارد دهانشان میکنند. رابطه مستقیم ظرف و دست میتواند باعث منتشرشدن ویروسها شود بنابراین از تست این موادخوراکی و غذاهایی که برای عموم سرو میشود، اجتناب کنید به خصوص در مراسم عروسیای که فرد از قاشقی که یکبار به دهان زده است، برای برداشتن مجدد غذا استفاده میکند. اگر در مکانی تمام نکتههای بهداشتی رعایت و از دستکش و ظرفهای کوچکتر و جداگانه استفاده شود، مشکلی برای صرف این نوع خوراکیها نیست.
۵. رستورانهای سلفسرویس
بسیاری از رستورانهای سلفسرویس برای محافظت از موادغذایی و قرارنگرفتن آنها در معرض سرفه و عطسه اطرافیان، از ظرفهای مخصوص شیشهای استفاده میکنند با این حال، این پوشش بهطور کامل از موادغذایی محافظت نمیکند چون گاهی اوقات مشاهده میشود مشتری پس از یکبار سرو غذا، برای استفاده از سالاد، انواع پیشغذا یا تکههای میوه، از قاشق خودش استفاده میکند. گاهی ممکن است فرد با آنکه بیمار است در این محیط حضور داشته باشد و دست آلوده خود را به قاشق یا انبرهای مخصوص در این ظروف بزند. این کار باعث آلوده شدن موادغذایی و قاشقهای مخصوصی که در آنها وجود دارد، خواهد شد و از سوی دیگر دست زدن مشتریان دیگر به این قاشقها و لمس دهان و چشم یا برداشتن تکهای غذا با دست و خوردنشان، زمینه را برای ابتلا به بیماری فراهم میکند.
توصیه بهداشتی: اگر دچار سرماخوردگی هستید یا آنفلوآنزا گرفتهاید، بهتر است از رفتن به چنین مکانهایی اجتناب کنید.
منبع: besthealth
ترجمه: مریم یوسفی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران شهادت بالگرد تبریز حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم شهادت رئیسی
تهران کنکور هواشناسی شهرداری تهران شورای شهر تهران تعطیلی مدارس هلال احمر قوه قضاییه پلیس سیل بارش باران آموزش و پرورش
قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا یارانه بورس خودرو دلار بازار خودرو سایپا حقوق بازنشستگان ایران خودرو بازنشستگان
شهادت رئیس جمهور داریوش ارجمند پیام تسلیت تلویزیون لیلا حاتمی سینمای ایران آیت الله سید ابراهیم رئیسی سینما شعر زری خوشکام رسانه ملی نمایشگاه کتاب
کنکور ۱۴۰۳ دانش بنیان دانشگاه پیام نور تلسکوپ فضایی هابل
رژیم صهیونیستی اسرائیل ترکیه امیرعبداللهیان روسیه غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه چین حماس اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیورپول لیگ برتر ایران لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال بازی رئال مادرید منچسترسیتی
هوش مصنوعی مایکروسافت تبلیغات گوگل سامسونگ موبایل اپل اینترنت آیفون فناوری
رژیم غذایی آلزایمر طول عمر سلامت روان کاهش وزن افسردگی مغز انسان