پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
دانشجوی مصری از تجربه اقامت در توکیو می گوید چرا ماه رمضان یک علامت تعجب بزرگ برای ژاپنی ها است
یکی از این تفاوت ها در معنی «دین» است. بگذارید تصویری از دین در ژاپن برای شما ارائه دهم. برای شروع، بودیسم و شینتو، دو دین مشهور ژاپن هستند. جالب است که ارزش ها و آموزه های این دو دین با هم مغایرت ندارند. بنابراین، شخص می تواند به هر دوی این مذاهب معتقد باشد، همانطور که اکثر ژاپنی ها به هر دو معتقد هستند. با وجود این، وقتی پای ازدواج یا مرگ به میان می آید، اکثر ژاپنی ها از آداب و سنن بودیسم تبعیت می کنند.
بر اساس تجربیات من، اکثر ژاپنی ها درست نمی دانند که فرد معتقدی هستند یا نیستند، این حالت به ویژه در میان جوانان بیشتر دیده می شود. به همین خاطر است که مذهب برای ژاپنی ها به کارهایی که می بایست یا نمی بایست انجام دهند، ارتباطی ندارد و نیز بر نحوه تفکر و رفتار آنان تأثیر نمی گذارد.
همچنین برای ژاپنی ها پذیرفتنی نیست که در صحبت های معمولی خود در مورد چیزهایی مانند بهشت و جهنم، آخرت یا خدا با همکار خود یا با دوست خود بر سر میز نهار صحبت کنند. این کار را درست نمی دانند و اگر شما این کار را انجام دهید، احتمالاً آن شخص دیگر با شما صحبت نخواهد کرد.
با توجه به این، کاملاً قابل درک است که چرا ژاپنی ها وقتی می فهمند که ما ۵ بار در روز نماز می خوانیم، گوشت خوک نمی خوریم، الکل نمی نوشیم و یک ماه از صبح تا شب چیزی نه می خوریم و نه می نوشیم، تا به دین خود عمل کنیم و پروردگار را از خود راضی نگه داریم، تعجب می کنند و سردرگم می شوند.
با دانستن همه این ها در مورد ژاپنی ها، اجازه دهید شما را با روی دیگر این داستان نیز آشنا کنم که به واقع مرا متحیر کرده است. همیشه فکر می کردم، این تصویری که برای شما از ژاپنی ها ترسیم کردم در مورد همه آن ها صادق است اما اینطور نبود. خوشبختانه من شانس آن را داشتم که غیر مسلمانانی را در ژاپن ببینم که برای مدت یک ماه روزه می گرفتند، درست مانند ما مسلمانان. این حقیقت واقعاً باعث تعجب من شد و مرا مدت ها به فکر واداشت.
چرا ماه رمضان یک علامت تعجب بزرگ برای ژاپنی ها است
این رمضان، دومین ماه رمضان من در ژاپن است و من قبلاً فرصت آن را داشته ام که دو سال هم ماه رمضان را در آمریکا تجربه کنم. خوشبختانه من همیشه در میان مردمی بودم که به اسلام علاقه نشان می دادند. اما صادقانه بگویم، تا به حال چنین اشتیاقی برای روز ه داری یک ماه در میان غیر مسلمانان ندیده بودم به ویژه اینکه همه دانشی که در مورد اسلام دارند یا بسیار کم یا بسیار جدید است. همچنین آن ها «چراهای» بی صدای زیادی را از طرف خانواده و دوستان مواجه هستند.
من از آن ها سؤال های زیادی پرسیدم تا بفهمم که چرا این کار را انجام می دهند. حالا اجازه بدهید که دو پاسخ متفاوت و جالب دو زن ژاپنی را که روزه می گیرند به شما بگویم.
بانوی اول
او سال گذشته شروع به یادگیری زبان عربی کرد به همین خاطر با چندین مسلمان آشنا شد. ماه رمضان سال گذشته، برای مدت یک روز روزه گرفت که به گفته خودش بسیار کار سختی بود چون این کار را دلی نکرده بود. او در ابتدا تصویر خوبی نسبت به مسلمانان در ذهن نداشت زیرا چند مسلمانی که دیده بود به زمان احترام نمی گذاشتند و به قول خود عمل نمی کردند.
امسال او مانند یک مسلمان روزه می گیرد. به من گفت که در طول سال قبل دو مسلمان را ملاقات کرده که اهمیت می دهند و انسان های بسیار خوبی هستند. بنابراین می خواهد با استفاده از ماه رمضان امسال برای امنیت و شادی آنان و همینطور برای خوشبختی دختر خودش دعا کند.
او می گوید: من مسلمان نیستم و تصمیم هم ندارم مسلمان بشوم اما هنگامیکه قرآن و یا اذان را از نرم افزار موبایلم می شنوم، بسیار احساس آرامش می کنم.
بانوی دوم
داستان من چهار سال پیش شروع شد هنگامیکه در دبیرستان بودم. برای اولین بار یک مسلمان را دیدم و با هم در مورد مرگ حرف زدیم. متأسفانه، همه ژاپنی ها باید مطابق قانون اجساد مردگان را بسوزانند. من همیشه فکر می کردم که شاید عاقبت همه مردم آتش جهنم است.
وی افزود: و آن مسلمان به من گفت که مسلمانان اجساد را نمی سوزانند، این برای من بسیار مهم بود و موجب تعجب من شد. از آن زمان، من همیشه در مورد اسلام فکر می کنم. گوشت خوک نمی خورم، الکل نمی نوشم و نماز می خوانم و قرآن را در گوشی موبایلم می خوانم.
یکی از چیزهایی که غیر مسلمانان ژاپنی را از غیر مسلمانان دیگر کشورها جدا می کند، این است که آن ها تصورات قالبی موجود در مورد مسلمانان را ندارند. آن ها اطلاعات را می گیرند، منطقی تحلیل می کنند(به شیوه ژاپنی) و به آن واکنش نشان می دهند.
حقیقت این است که دنیا آنقدر بزرگ است که همیشه می توان یاد گرفت، ارتباط برقرار کرد، کمک کرد، اکتشاف کرد، سعی کرد و خندید. ماه رمضان مبارک!
نوشته کارمان یاسین، دانشجوی ۲۶ ساله مسلمان مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد در توکیو که علاقمند به شناختن فرهنگ ها و مردم است.
ایکنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست