پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

برای معیشت مردم چه کرده ایم


برای معیشت مردم چه کرده ایم

در هفته بسیج قرار داریم هفته گرامیداشت بیداردلا ن بی ادعا که با گذشتن از نام و نان در سخت ترین روزهای تاریخ این ملت به دفاع از میهن و انقلا ب پرداختند سلا م خدا بر شهیدان بسیجی که الگوهای همیشگی عزت, افتخار و سربلندی ملت ایران هستند و درود خدا بر جانبازان بسیجی که پیوسته درد و رنج ایثار را با خود حمل می کنند

۱) در هفته بسیج قرار داریم. هفته گرامیداشت بیداردلا‌ن بی‌ادعا که با گذشتن از نام و نان در سخت‌ترین روزهای تاریخ این ملت به دفاع از میهن و انقلا‌ب پرداختند. سلا‌م خدا بر شهیدان بسیجی که الگوهای همیشگی عزت، افتخار و سربلندی ملت ایران هستند و درود خدا بر جانبازان بسیجی که پیوسته درد و رنج ایثار را با خود حمل می‌کنند.

رضوان خداوند بر امام شهیدان که افتخار تشکیل بسیج به نام اوست. همو که با تدبیر الهی، نیروهای مسلح را به پرهیز از دخالت در جناح‌بندی‌های سیاسی داخلی امر کرد و با دستور به انتخاب میان جناح‌گرایی و حزب‌گرایی سیاسی، یا فعالیت در نیروهای مسلح، نیروهای مسلح را در خدمت تمام ملت قرار داد و آنان را از پشتیبانی آحاد مردم برخوردار ساخت. متاسفانه امروز عده‌ای با تحریف آشکار و تاویل صریح سخنان امام، قصد تزریق سم فرقه‌گرایی سیاسی به نیروهای مسلح و آلوده کردن آنان در راستای اهداف سیاسی خاص خود را دارند. زینهار، دلسوزان انقلا‌ب در برابر مخاطرات جدی دخالت نیروهای نظامی در منازعات سیاسی و جناحی به‌ویژه انتخابات، سکوت پیشه نکرده و بر وحدت، انسجام و همبستگی ملی آنان اهتمام ورزند.

۲) در آستانه ۱۶ آذر- روز دانشجو- قرار داریم. روزی که دانشجویان آزاده با ایستادگی در مقابل استبداد و استعمار، سندی ماندگار در تاریخ ایران آفریدند. با تبریک این روز به همه دانش‌آموختگان و دانشجویان کشور، تاسف عمیق خود را از تضییقات روزافزون بر دانشجویان فهیم و اساتید مجرب کشور اعلا‌م می‌دارم و تاکید می‌نمایم هیچگاه ملتی از فشار بر فرهیختگان خویش نفعی نبرده است و این محدودیت‌ها ثمره‌ای جز ناامیدی دانشجویان از اصلا‌ح امور و در نتیجه توجه به خارج از مرزها نخواهد داشت. امیدوارم از تجربه گذشتگان درس بیاموزیم و دانشجویان، اساتید و روشنفکران را در ابراز عقیده آزاد بگذاریم که موثرترین راه کمک به کشور، همین امر است.

۳) تورم و گرانی افسار‌گسیخته که به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس رقم آن به حدود ۲۴ درصد رسیده است، برای همه اقشار جامعه مخصوصا طبقات پایین کمرشکن شده و تاب تحمل را از آنان گرفته است. در حالی که کشور از درآمدهای حیرت‌انگیز نفتی برخوردار شده که در طول تاریخ حیات سیاسی این کشور سابقه ندارد، متاسفانه بی‌کفایتی مدیران، ناکارآمدی دست‌اندرکاران و غیرکارشناسانه بودن تصمیم‌ها و اقدامات دولت، کشور را به وضعیتی رسانده که رئیس‌جمهور محترم برای جبران تبعات تصمیم‌های نادرست خود و همکارانش، در دور دوم سفرهای استانی، شخصا وظیفه توزیع ارزاق عمومی و کمک‌های مالی ۵۰ یا ۱۰۰ هزار تومانی به مردم را به عهده گرفته‌اند. مردمی که وعده‌های عدالتخواهی این دولت را باور کرده بودند، امروز فقط خواهان آن هستند که دولت بار هزینه جدیدی بر دوش آنان نگذارد و وضعیت گذشته را به آنان برگرداند؛ سوگمندانه باید گفت در کمال ناباوری و در عین برخورداری کشور از درآمد افسانه‌ای نفت، روز به روز بر مشکلا‌ت کشور و مردم افزوده می‌شود. معضل مسکن اقشار کم‌درآمد امروز تبدیل به مصیبت همگانی شده است و وعده‌های توخالی، تاکنون جز گران کردن پناهگاه مردم اثری در بر نداشته است.

۴) اصرار دولت بر حذف نیروهای کارشناس و کارآمد و حذف مدیران و جایگزین کردن نیروهای غیرکارشناس و بی‌تجربه با انحلا‌ل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان قلب کارشناسی دولت به اوج رسیده تا دیگر کسی در داخل دولت، مانع رفتار بی‌ضابطه و غیرکارشناسی و خروج از قوانین موضوعه و نظامات مالی کشور توسط دولتمردان نباشد. امروز این امر نیز متوجه حذف مجلس از نظارت بر بودجه سالا‌نه شده است تا این حداقل امید مردم به کارشناسی شدن امور را هم به یأس تبدیل کنند. تغییر ساختار بودجه‌نویسی به گونه‌ای که مجلس، حداقل نظارت را داشته باشد، به معنی ویرانی بیشتر اقتصاد کشور و فشار بیشتر و سرسام‌آور گرانی بر مردم ضعیف خواهد بود که متأسفانه دست‌هایی نیز در مجلس سعی در همراه کردن اکثریت با این تصمیم غلط دولت را دارند. نمایندگان محترم بدانند که سوگند یاد کرده‌اند از حقوق ملت دفاع نمایند. باید پرسید مجلسی که نمی‌تواند از حق قانونی خود دفاع کند، چگونه می‌تواند از حقوق ملت دفاع نماید؟

۵) اجرای ناقص مصوبه مجلس در مورد مصرف سوخت نه‌تنها مشکلا‌ت ناشی از مصرف بی‌رویه بنزین را کاهش نداده، بلکه بی‌تدبیری و سوء مدیریت، مشکلا‌ت و سردرگمی مردم و نیز رانت‌خواری و فساد را افزایش داده است. امروز بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها به عنوان عالی‌ترین نمایندگان اجرایی دولت در شهرستان‌ها تبدیل به عوامل توزیع رانت سوخت شده‌اند و تبعیض و بی‌عدالتی را گسترش می‌دهند. رفتار غیرکارشناسی در این زمینه نیز با اصرار بر طرح‌های غیرعلمی و شکست‌خورده مانند منوریل و عدم تخصیص اعتبارات مترو موجب افزایش ترافیک کلا‌ن‌شهر تهران شده است. مجلس باید هرچه سریع‌تر جلوی این اقدامات خودسرانه و غیرکارشناسی را بگیرد تا مردم آسیب کمتری ببینند و نیز کمتر به زحمت بیفتند!

۶) نگاه غیرکارشناسی و رفتار غیرعلمی فقط به حوزه سیاست داخلی و اقتصاد محدود نمی‌گردد، بلکه ماجراجویی در سیاست خارجی و اقدامات خلا‌ف عرف دیپلماتیک و نامه‌نگاری‌های بی‌فایده نیز بر مشکلا‌ت کشور افزوده است. بی‌‌پاسخ ماندن نامه‌ها و سفرهای تکراری خارجی و بی‌اثر به کشورهای کوچک و ضعیفی که حاکمان و بعضا وزرای آنان از سفر به ایران خودداری می‌کنند، مایه سرشکستگی ملت ایران و برخلا‌ف اصول عزت، حکمت و مصلحت مورد تایید مقام معظم رهبری است. این اقدامات که با مخالفت جدی کارشناسان وزارت امور خارجه هم روبه‌رو شده است باید هرچه سریع‌تر پایان یابد تا زمینه‌های تحقیر بیشتر ملت فراهم نشود. ماجراجویی‌های موصوف جز تشدید تحریم‌ها و فشار بیشتر بر اقتصاد ایران و گرانی‌های گسترده‌تر و پیچیده شدن موضوع پرونده هسته‌ای نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

۷) نفی و تخریب هرچه متعلق به گذشته است، اتهام‌افکنی بر بزرگان انقلا‌ب و مدیران سابق، بد جلوه دادن و متهم کردن پیشینیان، ترجیع‌بند موضعگیری‌های دولتمردان نهم شده است. برچسب‌هایی چون جاسوسی، همسویی با دشمنان، شبکه‌های قدرت و ثروت و مافیای نفت و اخیرا کشف جدید معاون اول رئیس‌جمهوری مبنی بر حضور نامحرمان در تدوین برنامه‌های پنج ساله کشور و تنظیم آنها براساس ایده‌های اومانیسمی و سکولا‌ریسمی، تنها نمونه‌هایی از صدها اتهام، توهین و تخریبی است که به راحتی نثار گذشته انقلا‌ب و انقلا‌بیون می‌گردد. حال باید پرسید اکنون که بحمدا... مدیران اقتصاد و سیاست و فرهنگ، همه ناب و اسلا‌می شده‌اند و دست غارتگران از کشور کوتاه شده است، کدام بهبودی در وضعیت کشور رخ داده است؟ آیا حق نداریم بپرسیم برای معیشت مردم چه کارهایی انجام گرفته است؟ آیا عشری از شعارهای داده شده تحقق یافته است؟ آیا تهدیدها نسبت به کشور و نظام کمتر شده است؟ و ده‌ها پرسش دیگر که ملت شریف و حق‌جوی ایران مسلما حق دارد پاسخ آنها را به شکل شفاف و مستند از مسوولا‌ن دریافت کند. در پایان از تغییر ناگهانی و پیاپی مدیرعامل محترم خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و دخالت دولت در حوزه اطلا‌ع‌رسانی ابراز نگرانی می‌کنم. امید است اجازه داده نشود تنها خبرگزاری بی‌طرف کشور از مشی حرفه‌ای و رسانه‌ای خویش خارج شود و با ورود به مناقشات جناحی به سرنوشت سایر خبرگزاری‌های دولتی و عمومی که از بیت‌المال ارتزاق می‌کنند، دچار شود و حقوق مسلم عمومی نادیده انگاشته گردد.

ولی‌ا... شجاع‌پوریان