یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

۳ نوامبر ۱۷۹۳ ـ درباره بانو "اولمپ دو گوژ" که در زمان روبسپیر با گیوتین گردن زده شد!


۳ نوامبر  ۱۷۹۳ ـ درباره بانو "اولمپ دو گوژ" که در زمان روبسپیر با گیوتین گردن زده شد!

در مطالب چهارم نوامبر درباره بانو «المپ دو گوژ = دوگوژه» نویسنده انقلابی فرانسوی که سوم نوامبر سال ۱۷۹۳ و در زمان اقتدار روبسپیر و انقلابیون رادیکال در دادگاه انقلاب، عنصری …

در مطالب چهارم نوامبر درباره بانو «المپ دو گوژ = دوگوژه» نویسنده انقلابی فرانسوی که سوم نوامبر سال ۱۷۹۳ و در زمان اقتدار روبسپیر و انقلابیون رادیکال در دادگاه انقلاب، عنصری خطرناک تشخیص داده شده و در ملاء عام با گیوتین گردن زده شده بود اشاره آمد و اینک شرح بیشتری درباره او که هنگام اعدام ۴۵ ساله بود:

بانو اولمپ با نوشتن چند داستان و نمایشنامه کمک بسیار به آماده ساختن مردم فرانسه برای انقلاب کرده بود از جمله نمایشنامه «بردگی»، «زندان زن و مرد»، «زندگی دو دشمن در زیر یک سقف» و ... که دو نمایشنامه اخیر الذکر برضد ممنوعیت طلاق میان کاتولیکها بود. وی بود که در آستانه انقلاب شعارهای آتشین و برانگیزاننده می نوشت و به صورت شبنامه توزیع می کرد که بر نقاط پر رفت و آمد نصب می شدند. انقلابیون فرانسوی بیشتر شعار های خود را از میان همین جملات شعرگونه او بیرون کشیده بودند. این بانوی انقلابی پس از پیروزی های اولیه انقلاب، همچنین کمک کرده بود تا دسته های مسلح زنان برای پاسداری از انقلاب تشکیل شود. او پس از برچیده شدن زنان مسلح از خیابانها به دستور رادیکالها، دست به مبارزه تازه ای زد و از حقوق سیاسی زنان (از جمله رای دادن و به مقام اداری رسیدن) به دفاع برخاست و سپس با اعدام افراد در پی محاکمات کوتاه مخالفت کرد و آن را تهی ساختن فرانسه از اتباعش خواند و اعلام داشت که این عمل نوعی ضدیت با اراده ملی است که اکثریت فرانسویان مایلند به جای اعدام، مخالفانی که به راه انقلاب باز نگردند تبعید و خنثی شوند.

شورای انقلاب سه بار به او اخطار داده بود که ساکت شود و برای مدتی به زادگاه خود در جنوب فرانسه برود که نپذیرفته بود و پاسخ داده بود که به اصول انقلاب همچنان وفادار است و اگر ضدیتی تصور می رود با روش های تازه و از جمله اعدامها، خشونت های غیر ضروری و وارد آوردن اتهامات سیاسی بی اساس به این و آن است. شورا تحت فشار روبسپیر سرانجام دستگیری و محاکمه وی را تصویب کرد و چند روز پس از اعدام ۲۱ تن از میانه روهای انقلاب باهم، بانو اولمپ نیز گردن زده شد. وی در دادگاه انقلاب و پای گیوتین نیز از شعار دادن بر ضد روش رادیکالها دست برنداشته و خواهان بازگشت به اصول انقلاب شده بود. اعدام بانو «اولمپ دو گوژه» فرانسویان را از انقلاب دلسرد کرد و ....