دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
تاثیر داروهای نیروزا بر باروری مردان
در سالهای اخیر، گرایش برخی از جوانان و ورزشکاران به افزایش حجم عضلهها با هدف زیبایی یا شرکت در مسابقات بدنسازی باعث شده است که استفاده از داروهای نیروزا افزایش چشمگیری پیدا کند.
شاید اصطلاح «پهلوان پنبه» بهترین عبارتی باشد که بتوان درباره این افراد به کار برد؛ چرا که در گذشتههای نهچندان دور، گودهای زورخانه در مراکز سنتینشین محلات، جایگاه پرورش جوانمردانی بود که با حفظ روحیه پهلوانی به تربیت اندام میپرداختند اما امروزه خیلیها برای خودنمایی و جلب توجه به بدنسازی و پرورش اندام روی میآورند و با مصرف مکملهای غذایی غیراستاندارد و داروهای نیروزا سعی در بزرگ کردن هر چه سریعتر عضلات خود دارند. این در حالی است که کارشناسان همواره نسبت به خطر این داروها برای سلامت افراد هشدار دادهاند.
در بسیاری از رشتههای ورزشی، بدنسازی بهعنوان ورزش مکمل و جنبی نقش مهمی در قدرت اندام دارد؛ بهطوری که مربیان بدنساز، ساعتها وقت خود را صرف کار با ورزشکاران میکنند تا آنها اندامی مناسب پیدا کنند. اما بسیاری از مراجعهکنندگان به باشگاههای ورزشی برای اینکه ره چندساله را یکشبه بپیمایند، به مصرف داروهای نیروزا روی میآورند؛ بیخبر از آنکه این داروها چه عوارض جبرانناپذیری دارند.
یکی از مهمترین عوارض این داروها، تاثیر نامطلوب آنها بر باروری مردان است؛ بهطوریکه مصرف این داروها در مردان باعث کاهش میزان اسپرم و در نتیجه ناباروری آنها میشود.
بیشترین طرفداران پرورش اندام، بین ?? تا ۳۰ سال سن دارند و برای رسیدن به اندام بهتر از داروها و مواد نیروزا یا حجمآور و برخی دیگر از استروییدهای خوراکی و تزریقی که عوارض بدی برای بدنشان دارد استفاده میکنند.
اکنون بدنسازان ازاستروییدهای آنابولیک که مشتقات صناعی از هورمون جنسی مردانه یا تستوسترون هستند، بهعنوان داروی حجمآور و تقویتی استفاده میکنند که روند اسپرمسازی را در بیضهها کند یا متوقف میکند.
خوراکی یا تزریقی؟
داروهای نیروزا به شکل خوراکی یا تزریق عضلانی استفاده میشوند اما در عمل تفاوتی با هم ندارند؛ چراکه مصرف مقادیر بالای استروییدهای آنابولیک در مردان باعث کاهش تمایل و قدرت جنسی، تحلیل بیضهها و افزایش تعداد اسپرمهای غیرطبیعی میشود. البته اغلب این آثار با توقف مصرف داروهای فوقالذکر، برگشتپذیر خواهند بود اما گاهی نیز موجب ناباروری دایمی مردان میشوند و حسرت پدر شدن را بر دل آنها باقی میگذارند.
مکانیسم تاثیر داروهای نیروزا بر ناباروری مردان
مصرف بیرویه داروهای هورمونی نیروزا موجب کاهش تولید هورمون تستوسترون در بدن فرد مصرفکننده میشود. افزایش غلظت این هورمون و به تدریج با قطع تولید آن، باروری فرد کاهش مییابد و به همین دلیل است که مصرف این داروها به هیچ وجه توصیه نمیشود. معمولا ۳ ماه پس از گذشت اولین مصرف داروهای نیروزا آثار منفی این داروها نمایان میشود.
پریسا اصولی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست