دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

نوشیدنی بین المللی


نوشیدنی بین المللی

با قهوه بیشتر آشنا شوید

قهوه یا cofee نام یک نوشیدنی است که از دانه برشته شده گیاه قهوه به دست می آید. بیشتر از یک سوم مردم جهان قهوه را به عنوان یک نوشیدنی محبوب می نوشند. نام قهوه از زبان عربی گرفته شده است و به معنای تحریک کننده و زائل کننده اشتها است. بهترین و مرغوب ترین قهوه که طعم و عطر منحصر به فردی دارد از بوته ای به نامArabica در برزیل به دست می آید. ویتنام، کلمبیا و اندونزی تولیدکنندگان مهم قهوه در جهان هستند. دانه های قهوه در هر منطقه، عطر و طعم متفاوت خودشان را دارند به همین دلیل قهوه را معمولا به نام کشور تولید کننده اش می شناسند. مثل قهوه جاوا یا قهوه کلمبیایی.

● قهوه ایرانی

قهوه در دوران صفویه به میان مردم ایران آمد و تا قرن نوزدهم پیش از ورود چای به ایران نوشیدنی غالب مردم ایران بود. امروزه انواع قهوه مثل قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و قهوه فوری و شیر قهوه در ایران رواج پیدا کرده است. در میان انواع قهوه، قهوه ترک نوشیدنی محبوب ایرانی ها است. با گسترده تر شدن کافی شاپ ها و قهوه خانه‌های مدرن در ایران قهوه دوباره در میان مردم ایران محبوبیت پیدا کرده است.

● قهوه پرخاصیت

قهوه منبع آنتی اکسیدان ها است و استفاده روزانه قهوه خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد. قهوه یک داروی لاغری است. نه تنها برای افراد چاق مفید است بلکه اگر می خواهید در رژیم لاغری وزن خود را حفظ کنید قهوه به شما کمک می کند تا در وزن ایده آلتان باقی بمانید. قهوه به شما احساس سیری می دهد و تمایل به خوردن را کم می کند. با این حال یادتان باشد که روزانه نباید بیش از چهارصد و پنجاه میلی گرم قهوه مصرف کنید. بیش از دو فنجان قهوه در روز می تواند باعث افزایش فشار خون، تپش قلب، سردرد، سرگیجه و پریشانی و اضطراب شود. محققان می گویند مصرف منظم قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد، دیابت را بسیار کم می کند.

قهوه نشاط آور و ضد افسردگی است. در بسیاری از مواقع نوشیدن یک فنجان قهوه سردرد را آرام می کند. اگر موقع آشپزی اشتهایتان را از دست می دهید کمی دانه قهوه را بو کنید. هم آرام می شوید و هم اشتهایتان باز می شود.

● دانه های قهوه

دانه قهوه سه نژاد متفاوت دارد:Robusta، liberica و Arabica. لیبریکا کمیاب است. اما آنچه شما به عنوان قهوه مصرف می کنید یا از نوع عربیکا است و یا از نوع روبوستا است. دانه های روبوستا طعم خوبی ندارند و قهوه عربیکا بسیار خوشبو و خوش طعم است. معمولا این دونوع دانه قهوه باهم ترکیب و استفاده می شوند. در ابتدا میوه گیاه آن سبز رنگ است اما بعد از هفت ماه که رسیده و قرمز می شود. عطر و طعم قهوه چه به شکل دانه های قهوه و چه آسیاب شده اش پس از بو دادن به تدریج از بین می‌رود. بهترین زمان مصرف قهوه دو هفته پس از باز شدن بسته بندی آن است.

● نکات مهم برای دم کردن قهوه

-قهوه را نجوشانید. جوشیدن، قهوه را تلخ می کند.

- قهوه را فقط یک بار دم کنید. همیشه نوشیدنی تازه مصرف کنید.

- از آب سرد و تازه استفاده کنید.

- تفاله های قهوه را دور بریزید و دوباره آن را مصرف نکنید.

- به ازای هر ۱۰گرم قهوه ۱۸۰میلی لیتر آب اضافه کنید.

- قهوه را بیش از ۲۰دقیقه گرم نگه ندارید. عطر و طعم قهوه از بین می رود.

● تفاوت در قهوه ها

قهوه را می توان به شیوه های متفاوتی دم کرد. معمولا قهوه را در سه نوع دسته بندی می کنند قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو. تمام انواع دیگر قهوه ابتدا به یکی از این سه روش تهیه می شوند و سپس با ترکیبات دیگر سرو می شوند.

● شرایط نگهداری قهوه

قهوه همه بوها را به سمت خود جذب می کند. به همین دلیل است که در عطر فروشی ها به شما قـــهوه می دهند تا بو بکشید.

قهوه را در یک ظرف در بسته و تاریک نگهداری کنید. اگر قهوه را به شکل دانه نگهداری کنید و هربار برای مصرف آن را آسیاب کنید، کیفیت نوشیـــدنی را بالاتر می برید و عطرو طعمش را حفظ می کنید.

تهیه یک فنجان قهوه خوب با قهوه جوش

از قهوه جوش استیل یا مسی استفاده کنید.

سپس به ازای هر نفر یک فنجان آب معمولی، یک قاشق مرباخوری قهوه ترک و اگر تمایل داشتید یک قاشق شکر بریزید. روی شعله ملایم هم بزنید.

پس از چند دقیقه کف دور قهوه جـــــوش جمع می شود و بالا می‌آید.

قهوه جوش را از روی شعله بردارید. قهوه آماده است.

قهوه نباید جوش بیاید. یادتان باشد که قهوه را روی شعله رها نکنید.

کف قهوه را ابتدا به طور مساوی در فنجان های قهوه بریزید و سپس قهوه را اضافه کنید.

طرز تهیه کاپوچینو معطربرای دو تا سه نفر

صد میلی لیتر قهوه غلیظ دم کرده

دویست میلی لیتر شیر

یک قاشق دسر خوری کاکائو

کمی دارچین

کمی جوز هندی

کمی وانیل

یک تکه پوست پرتقال

شیر را با دارچین بجوشانید. جوز هندی، وانیل و پوست پرتقال را اضافه کنید و روی شعله کم برای ده دقیقه هم بزنید.

شکر و کاکائو را با شیر و قهوه داغ هم بزنید.

کمی عسل هم برای طعم بهتر اضافه کنید و با کیک ساده آن را سرو کنید.

طرز تهیه شیر قهوه برای یک نفر

کمی شیر جوشیده

یک فنجان قهوه اسپرسو یا فرانسه

کمی پودر شکلات یا فرانسه

مقداری شیر جوشیده را به یک فنجان قهوه اسپرسو یا فرانسه اضافه کنید.

کمی کف شیر را برای رویه آماده کنید.

روی شیر قهوه را با قهوه یا دارچین تزیین کنید.

طرز تهیه قهوه هلندی برای یک نفر

یک هشتم لیتر قهوه غلیط داغ

یک قاشق دسر خوری خامه زده شده

یک قاشق دسرخوری قهوه فرانسه

نصف قاشق چای خوری کاکائو

قهوه داغ را در فنجان بریزید و خامه زده شده را به آن اضافه کنید. قهوه فرانسه را با پودر کاکائو مخلوط و روی آن را با خامه تزئین کنید و همراه یک قاشق چای خوری سرو کنید.

کاپوچینوی ونیزی برای دو تا سه نفر

صد میلی لیتر قهوه اسپرسو تازه آماده شده

دویست میلی لیتر شیر داغ

نه قاشق دسرخوری خامه ساده

قهوه اسپرسو را آماده کنید.

شیر جوشیده را به آرامی به قهوه اضافه کنید.

با خامه زده شده تزیینش کنید.

میلک شیک قهوه برای دو نفر

دو فنجان شیر

دو قاشق دسر خوری شکر

چهار قاشق بستنی وانیلی

قهوه غلیط و سرد

مواد را به ترتیب در دستگاه مخلوط کن بریزید و با سرعت زیاد و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید

مخلوط را در لیوانی یخ زده بریزید

کافه گلاسه برای دو تا سه نفر

یک و نیم لیوان قهوه غلیظ سرد

یک فنجان خامه رقیق

دو فنجان بستنی وانیلی

شش قاشق غذاخوری شکر

چهار قاشق غذاخوری خامه زده شده

بستنی و خامه را مخلوط کنید.

قهوه و شکر را باهم مخلوط کنید.

مخلوط قهوه را به بستنی اضافه کنید و هم بزنید. سپس درفریزر بگذارید تا قوام پیدا کند.

در لیوان بریزید و با خامه تزیین کنید.