سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
گزارش وبلاگستان در سال ۱۳۸۶
۸۶ هم گذشت.... قضاوت با خودمان است که چگونه گذراندیم، خوشایند، ناخوشایند و شاید هم سرگردان خواستنها و نخواستنها.
اگر گذری به وبلاگستان فارسی در سالی که گذشت بزنیم، با فعالیت بی سروصدای این دنیای مجازی روبرو میشویم، سالی که در مقایسه با سال های پیش در پی اتفاقات متعدد در این عرصه، هیجان اولیه از قلم وبلاگنویسان گرفته شد و آنها را دچار نوعی روزمرگی کرد.
با وجود این که آغاز فعالیت وبلاگستان فارسی از دیدگاه وبلاگنویسان بسیار مناسب ارزیابی میشد، اما این روند در سال ۸۶ با نوعی توقف مواجه شد، به گونهای که در سال گذشته پیشرفت قابل توجهی را در این عرصه شاهد نبودیم. با توجه به این که برخی از صاحبنظران علم ارتباطات، وبلاگها را رقیبی برای رسانههای خبری عنوان میکنند، انتظار میرفت که در این عرصه شتاب، وبلاگستان فارسی همچون گذشته حرکتی رو به جلو داشته باشد و از دنیای واقعی بیرون عقب نمانند.
کودکی و کم تجربگی مشکلی است که همچنان وبلاگها درگیر آنند. به طوری که پس از ۷ سال فعالیت وبلاگنویسی، این عرصه هنوز دوران بلوغ و حتی کودکی خود را طی می کند و تا رسیدن به یک انسجام گروهی و محتوایی راه زیادی مانده است.
هنوز نمیتوان مشخص نمود که وبلاگها در چه مقطعی و در چه مسیری حرکت میکنند. گاهی به موازات فضای بیرونی و گاهی در مسیر مخالف حرکت میکنند. بنابراین بدون تردید این عرصه نیز نه تنها در سالی که گذشت که تقریبا در بیشتر مواقع دستخوش تحولات تلخ و شیرینی شده است که هم ریشه در بیرون جامعه مجازی و هم در درون آن دارد.
وبلاگستان فارسی در سال ۸۶ با تحولات نسبتا آرام و یکنواختی مواجه بود؛ اما برخی موضوعات هم در حد قابل قبولی مورد توجه قرار گرفتند؛ از انتخابات گرفته که توجه وبلاگها را از چندین ماه قبل از برگزاری آن، به خود جلب کرد و در این راستا گرایشهای مختلف سیاسی وبلاگنویسان مطرح شد تا حاشیهنویسی بلاگرها بر مسائل ریز و درشت تحولات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه. از انعکاس رویدادهای خبری در وبلاگها گرفته تا تحلیلها و نقل قولها و واکنشهای مثبت و منفی بلاگرها و حمایتها و مخالفت آنها نسبت به رویدادها.
برگزاری نشستها و مسابقههای مختلف موضوعی و مناسبتی یکی از مهم ترین رویدادهای هرساله و دائمی عرصه وبلاگنویسی است. در سال گذشته برگزاری جشنواره و نمایشگاه رسانههای دیجیتالی و نرم افزارهای چند رسانهای که «پایگاههای اینترنتی و وبلاگها» یکی از بخشهای آن بود، مهم ترین برنامه برگزارشده وبلاگی در خارج از فضای مجازی بود که توانست تا حدود زیادی وبلاگ نویسان را در فضای واقعی دور هم جمع کند. هر چند که تعداد کم بازدیدکنندگان و عدم حضور بخش بزرگی از جامعهی وبلاگنویسی در این جشنواره آسیب زیادی را به روند برگزاری جشنواره وارد کرد که سبب شد از این جشنواره تنها تاثیر گذاری گذرایی بر جای بماند.
رقابت سرویس دهندگان وبلاگی و تلاش برای بهبود و افزایش امکانات خود هم یکی از مسائلی است که پیوسته رخ میدهد و به فضای وبلاگستان رونق خاصی می بخشد. این در حالی است که در سال گذشته بحرانهای فنی و محتوایی همچنان بلاگسرویسها را درگیر خود کرد و برای مدتی وبلاگنویسان را سرگردان در این فضا نگه داشت.
در سال گذشته سرویس دهنده بلاگفا و پرشین بلاگ بیش از دیگر وبلاگ سرویسها دچار مشکلات فنی شدند که این مساله بیاعتمادی و مهاجرت بسیاری از بلاگرها به سرویس دهندگان خارجی را موجب شد و آسیب زیادی را به لحاظ کیفیت و کمیت محتوایی به وبلاگستان وارد کرد و بیش از هر زمان دیگر اهمیت حفظ امنیت سرویس دهنگان احساس شد.
راه اندازی وبلاگ از سوی شخصیتهای سیاسی، هنری و علمی کشور از دیگر تحولات مهم وبلاگستان در سال ۸۶ بودند.
ایجاد تشکلهای مذهبی و سیاسی یکی از رویدادهای مهم در سال ۸۵ بود که انتظار میرفت فعالیت آن ها در سال ۸۶ به لحاظ کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته باشد. اما متاسفانه این روند کاملا برعکس بود و این گروه ها سیر کاملا نزولی را طی کردند و حتی فعالیت برخی از آن ها به تعطیلی کشیده شد.
دومین اردوی بازدید از مناطق عملیاتی جنوب کشور ویژه وبلاگ نویسان با عنوان «از بلاگ تا پلاک» در پایان سال ۸۶ در حوزه وبلاگهای دینی و از سوی دفتر توسعه وبلاگ های دینی که یکی از فعالترین گروههای وبلاگ نویسی مذهبی در وبلاگستان فارسی است، برگزار شد. این اردو برای نخستین بار در سال ۸۵ با حضور وبلاگ نویسان برگزار شد. این در حالی است که دفتر توسعه وبلاگهای دینی در میان سایر گروههای وبلاگ نویسی دینی بیش از همه از زمان آغاز فعالیت خود اقدام به برگزاری برنامههای مختلف برای وبلاگنویسان کرده است.
از سویی دیگر باشگاه وبلاگ نویسان تهران و هیات وبلاگنویسان ایران(هیات بلاگ) در حالی در سال ۸۶ یک سال از فعالیت خود را پشت سر گذاشتند که اکنون تنها نامی از آنها باقی مانده و سوالات زیادی را از فعالیت آنها پشت علامت سوالها ردیف میکند...
در وبلاگستان سال ۸۶، نکاتی از قبیل افزایش و یا کاهش روندهای کاری و محتوایی در برخی مقاطع خاص، کم کار شدن وبلاگنویسان و فروکش کردن تب اولیه وبلاگ نویسی و تمایل به سمت دل نوشتههای شخصی، افزایش و کاهش مقطعی مستعار نویسی و همچنین رشد قابل توجه وبلاگهای تخصصی، آموزشی و دانشجویی نیز به چشم می خورد.
طبیعت بی جان با آمدن بهار جامه نو به تن کرده است. امید است در این طراوت و شادابی، وبلاگنویسان نیز همزمان با خانه تکانی چهار گوشه وبلاگیشان فضای نو و متفاوتتر از گذشته را به مخاطبان خود عرضه کنند
مائده سادات موسوی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست