چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اظهار نظر خاور شناسان در باره امام حسین


▪ نظر ماربین
[ امام ] حسین (ع) با قربانی كردن عزیزترین افراد خود و با اثبات مظلومیت و حقانیت خود، به دنیا درس فداكاری و جانبازی آموخت و نام اسلام و اسلامیان را در تاریخ ثبت و در عالم …

نظر ماربین

[ امام ] حسین (ع) با قربانی كردن عزیزترین افراد خود و با اثبات مظلومیت و حقانیت خود، به دنیا درس فداكاری و جانبازی آموخت و نام اسلام و اسلامیان را در تاریخ ثبت و در عالم بلند آوازه ساخت. این سرباز رشید عالم اسلام به مردم دنیا نشان داد كه ظلم و بیداد و ستمگری پایدار نیست و بنای ستم هر چه ظاهراً عظیم و استوار باشد، در برابر حق و حقیقت چون پر كاهی بر باد خواهد رفت.

نظر جرج جرداق درباره امام [حسین] (ع)

وقتی یزید، مردم را تشویق به قتل [امام] حسین(ع) و مأمور به خون ریزی می‏كرد، آنها می‏گفتند:« چه مبلغ می‏دهی؟ » اما انصار [امام] حسین(ع) به او گفتند: ما با تو هستیم. اگر هفتاد بار كشته شویم، باز می‏خواهیم در ركابت جنگ كنیم و كشته شویم.

نظر سر پرسی سایكس درباره امام [حسین] (ع)

حقیقتاً آن شجاعت و دلاوری كه این عده قلیل از خود بروز دادند، به درجه‏ای بوده است كه در تمام این قرون متمادی هر كسی كه آن را شنید، بی اختیار زبان به تحسین و آفرین گشود.

....این یك مشت مردم دلیر غیرتمند، مانند مدافعان ترموپیل ، نامی بلند غیر قابل زوال برای خود تا ابد باقی گذاشتند.

اظهار نظر آنتوان بارا

هیچ حادثه ای در تاریخ کهن با کنونی بشر نتوانسته مانند رفتار [امام] حسین (علیه السلام) در کربلا شگفتی و احساسات مردمان را برانگیزد و چنین درس ها عبرت هایی را به دست دهد.

نظر ادوارد گیبون (۱۷۹۴ ـ ۱۷۳۷)

درباره امام حسین (علیه السلام)

صحنه مصیبت بار مرگ حسین همدردی بی عاطفه ترین خواننده را حتی در یک اقلیم و زمان دور بر می انگیزد .

نظر ادوارد گرانویل براون (۱۹۲۶ ـ ۱۸۶۲)

آیا قلبی پیدا می‏شود كه وقتی درباره كربلا سخن می‏شنود، آغشته با حزن و الم نگردد؟ حتی غیر مسلمانان نیز نمی‏توانند پاكی روحی را كه در این جنگ اسلامی در تحت لوای آن انجام گرفت انكار كنند.

نظر توماس کارلایل (۱۸۸۱- ۱۷۹۵)

بهترین درسی كه از تراژدی كربلا می‏گیریم، این است كه [امام] حسین(ع) و یارانش ایمان استوار به خدا داشتند. آنها با عمل خود روشن كردند كه تفوق عددی در جایی كه حق با باطل روبرو می‏شود اهمیت ‏ندارد و پیروزی [امام] حسین(ع) با وجود اقلیتی كه داشت، باعث شگفتی من است.

نظر رینولد الین نیكُلْسون (۱۹۴۵ ـ ۱۸۶۸)

بنی امیه،سركش و مستبد بودند، قوانین اسلامی را نادیده انگاشتند و مسلمین را خوار نمودند... و چون تاریخ را بررسی كنیم، گوید:دین بر ضد فرمانفرمایی تشریفاتی قیام كرد و حكومت دینی در مقابل امپراتوری ایستادگی نمود. بنابر این، تاریخ از روی انصاف حكم می‏كند كه خون [امام] حسین(ع) به گردن بنی امیه است.