جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
نسل چهارم ارتباطات موبایلی
امروزه تلفنهای همراه به یکی از پرکاربردترین ابزارهای زندگیمان بدل شده است. اهمیت این دستگاه به حدی است که برای برخی شاید زندگی کردن بدون این وسیله ارتباطی ممکن نباشد.
معمولا ما همه روزه تماسهایی را با گوشی همراهمان برقرار میکنیم، اما چندان به اینکه این تماسها به چه طریقی و با چه استانداردی برقرار میشود، توجهی نمیکنیم.
بد نیست بدانید تلفنهای همراه برای برقراری ارتباط با شبکه موبایلی و در نهایت ارسال و دریافت صوت و اطلاعات و جاری کردن یک تماس از شبکههای مختلف بیسیم با استانداردهای گوناگون استفاده میکنند.
این شبکهها یا بهتر است بگوییم استانداردها با حرف G - که از ابتدای واژه Generation انگلیسی به معنای نسل است - گرفته شده است.
تقریبا هر ۱۰ سال شاهد ظهور و دگرگونی نسلهای شبکههای موبایلی بودهایم. برخلاف استاندارد قبلی یعنی نسل سوم، نسل چهارم به کلی بر مبنای پروتکلهای اینترنتی است و امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت از طریق موبایل را فراهم میکند.
اگر بخواهیم برخی امکاناتی را که شبکه نسل چهارم در اختیارمان قرار میدهد، برشماریم میتوانیم به وابستگی کامل به پروتکلهای اینترنتی، اشتراکگذاری پویای منابع شبکه برای پشتیبانی از کاربران بیشتر، استفاده از پهنای باند مقیاسپذیر بین پنج تا ۲۰ مگاهرتز و نهایتا تا ۴۰ مگاهرتز و پشتیبانی بالا از محتوای با کیفیت بالا و چند رسانهای ارتباطی اشاره کنیم.
غیر از این موارد ویژگی بسیار مهمی که در مورد شبکه نسل چهارم وجود دارد و آن را بسیار دوست داشتنی میکند، سرعت بالای انتقال اطلاعات آن است.
سرعت انتقال دادههای شبکه نسل چهارم در حین حرکت برای نمونه در سفر با قطار یا خودرو صد مگابیت در ثانیه (۱۲.۵ مگابایت در ثانیه) و در حالت ساکن برای نمونه نشسته یا پیادهروی یک گیگابیت بر ثانیه (۱۲۸ مگابایت درثانیه) تعریف شده است.
اولین شبکههای نسل چهارم در سال ۲۰۰۹ و در دو پایتخت اسکاندیناویایی یعنی شهر استکهلم و اسلو راه اندازی شد.
شبکه نسل چهارم راه خود را به خاورمیانه نیز باز کرده و چند ماه پیش مناطق مختلفی در کشور امارات و عربستان سعودی توسط اپراتورهای محلی تحت پوشش این شبکه قرار گرفتهاند.
غیر از کاربرد شبکههای نسل چهارم در ارتباطات موبایلی که نیازمند گوشیهای هوشمند نسبتا پیشرفتهای هم هستند، میتوان توسط این شبکه و یک واسط که معمولا یک مودم جیبی است، لپتاپ یا هر وسیله دیگری که قابلیت اتصال به اینترنت را دارد به شبکه متصل کرد.
رامین فتوت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست