شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

بخوانید تا بدانید


بخوانید تا بدانید

۱) تقویت ارا ده : برنامه های رمضان، عالی ترین راه برای بالندگی اراده است. روزه بهترین برنامه مناسب با روحیه انسان را دارا است که اگر از آن استفاده بهینه شود تأثیر اعمال آن حتی در …

۱) تقویت ارا ده : برنامه های رمضان، عالی ترین راه برای بالندگی اراده است. روزه بهترین برنامه مناسب با روحیه انسان را دارا است که اگر از آن استفاده بهینه شود تأثیر اعمال آن حتی در دنیا آن قدر زیاد است که نمی توان آن را ارزیابی کرد.

۲) بیداری عاطفه: روزه حس هم دردی و هم سویی با قشر مستضعف را در انسان بیدار می کند. بیداری عاطفه یکی از ویژگی های انبیا و اولیای الهی است.

۳) پالایش گناه: دوری از گناه روح را تلطیف نموده و توفیق همیشگی بندگی را فراهم می نماید.

۴) حیا و عفت: رمضان تمرین خود داری از معاصی و بالا رفتن حیا و شرم بنده است. بی حیایی مساوی است با عمل به خواسته های نفس و روزه ضریب حیا را بالا می برد و میزان مفاسد را کم و عفت عمومی را ضمانت می کند.

۵ ) اعتماد به نفس: اعتماد به نفس و پذیرش مقابله با سختی های جسمی و روحی از دیگر آثار روزه است.

۶ ) کنترل زبان: کنترل زبان در بخش مثبت و منفی آن تمرین زیاد لازم دارد و چه بسا گناه زبان اعمال نیک چندین ساله را محو می کند. در رمضان شخص روزه دار با قرائت قرآن و دعا و ترک گناهِ زبان چون غیبت و دروغ و تهمت پالایش واقعی این عضو را عهده دار می شود.

۷) پاکی از رسوبات جسمی حرام: انسان ممکن است آگاهانه یا ناآگاهانه لقمه های حرام بخورد که روزه موجب ذوب این لقمه ها و صفای باطن و آرایش صفات حسنه در انسان می گردد.

۸ ) پاکی پندا ر: پندارِ همراه با ملاک عقل و شرع( نه براساس رؤیا و خیال پردازی های غلط و سوءظن) از آثار معنوی روزه داری است.

۹) تقویت معارف دینی: وفور برنامه هایی چون دعا، قرآن، بیان معارف طبعاً با شکم خالی و عدم حجاب بیشتر مثمر ثمر خواهد بود.

۱۰) تمرین نظم: نظم از عوامل مهم پیروزی بزرگان دین بوده و هست. رمضان، نظم در زمان، گفتار، رفتار، حالت و خواب و خوراک را آموزش می دهد.

۱۱) شکرگزاری: روزه داری و توجه به خداوند،انسان را در برابر نعمات پروردگار مانند نزول قرآن، شب قدر، نزول ملائکه و روح و برای باز شدن ابواب رحمت الهی در این ماه و میهمانی خدا و توفیق عبادت و کسب تقوا شاکر می نماید.

۱۲) اقدام به توبه: از آثار معنوی و مهم روزه، طهارت درونی و حرکت صحیح برای بندگی و سیر به سوی کمال الهی و رسیدن به محبوب در پرتو برنامه های عملی روزه است.