یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
ورزش های رزمی, جایگزین اسباب بازی های خشن
بازی برای کودکان همچون زندگی برای بزرگسالان است. کودکان در بازیهای خود زندگی را میآموزند. آنها در بازیها یاد میگیرند چگونه با دیگران برخورد کنند و در عین حال احساسات خود را نسبت به اطرافیان نشان میدهند. به همین دلیل است که روانشناسان و روانپزشکان از نوع بازیهای بچهها میتوانند به تفکرات و ذهنیت آنها نسبت به محیط اطرافشان پی ببرند و در صورتی که کودک دچار برخی مشکلات روانی باشد آن را تشخیص دهند.
کودکان با اسباببازیهای خود مانند موجودات زنده ارتباط برقرار میکنند. از نوع بازی بچهها میتوان فهمید دیدگاه بچهها به اطرافیانشان تا چه حد مثبت یا منفی است. به طور مثال رفتار کودکی که اسباببازیهای خود را میشکند و عصبانیت خود را به این طریق تخلیه میکند، نشان میدهد رابطه خوبی با والدین خود ندارد. اسباببازیهای مناسب میتوانند خلاقیت بچهها را تقویت و آنها را با دنیا و مسائل واقعی آشنا کنند. اما اسباببازیهایی هم هستند که تاثیر منفی بر کودک دارند و روحیات بچه را تخریب میکنند. از این روست که والدین باید در انتخاب اسباب بازی برای کودکان دقت و توجه ویژهای به خرج دهند.
پسربچهها در سنین بین سه تا چهار سالگی به اسباببازیهای خشن یا بازیهای خشن رایانهای گرایش خاصی پیدا میکنند. این اسباببازیها میتواند روحیه خشونتطلبی را در آنها دامن بزند و آنها را به کارهای خشن وادارد. هرچند امروزه با وجود فیلمها و برنامههای خشن تلویزیونی کودکان بیشتر تحت تاثیر این صحنهها قرار میگیرند و خشونتی را که از دیدن این برنامهها کسب میکنند بسیار بیش از بازی با اسباب بازیهایی مانند تفنگ یا شمشیر است. البته باید به این موضوع هم توجه کرد که روحیه پسران در کل خشنتر از دختران است و نباید این غرایز را در آنها حذف کرد یا پس زد. زیرا این کار عوارض بیشتری در پی خواهد داشت و ممکن است باعث شکلگیری روحیه دخترانه در کودک شود. اگر پسر بچهای را از بازی با اسباببازیهای خشن محروم کنیم و در مقابل عروسک و اسباببازیهای دخترانه را جایگزین آن کنیم قطعا روحیه و تمایل به کارهای دخترانه در او شکل میگیرد و این موضوع آسیبهای بیشتری را متوجه کودک میکند. اما راههای دیگری نیز وجود دارد که ضمن تقویت روحیات پسرانه کودک او را در مسیر درست هدایت میکند. شرکت کودک در کلاسهای ورزشهای رزمی یکی از این راههای مناسب جایگزین برای پسربچههاست. پسران انرژی نهفته بیشتری نسبت به دختران دارند که سعی میکنند از طرق مختلف این انرژی را تخلیه کنند. آنها برای تخلیه این انرژیها ممکن است به بازیهای رایانهای روی آورند و ساعتها وقت خود را پای کامپیوتر بگذرانند و به بازیهای سراسر جنگ و خشونت بپردازند. در حالی که ورزش و بویژه ورزشهای رزمی، هم اعتماد به نفس کودک را تقویت میکند و هم تا حدودی جنبه هنری دارد. ضمن اینکه فعالیت فیزیکی که در این ورزشها وجود دارد انرژی نهفته پسر بچهها را تخلیه میکند، بدون آنکه غرایز آنها را سرکوب کند.
ذکر این نکته نیز ضروری است که روحیه خشونتطلبی و تمایل به اسباببازیهای خشن در نوجوانی بار دیگر در پسران زنده میشود. آنها برای نشان دادن استقلال خود ممکن است در مواردی به خشونت روی آورند. از این رو چنانچه آنها راههای درست تخلیه و بروز احساسات خود را نیاموخته باشند از راههای منفی به این کار دست میزنند. یکی از این راههای منفی میتواند تمایل شدید آنها به بازیهای کامپیوتری باشد. در حالی که دنبال کردن ورزشهای رزمی میتواند انرژیهای دوران نوجوانی را به طریق درست تخلیه کند.
با توجه به مباحث مطرح شده، والدینی که فرزند پسر دارند میتوانند در سنین چهار تا پنج سالگی یا زمانی که احساس میکنند، کودک امکان ورزش دارد و توانمندیهای فیزیکیاش در حال تکمیل است، او را به کلاسهای ورزشی بفرستند و به این طریق، هم قدرت جسمی و هم قدرت روحی و اعتماد به نفس کودک خود را تقویت کنند.
دکتر علی باغبانیان
روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست