شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا
مواد غذایی ضدپیری
معمولا عقیده بر این است که پیری روندی اجتناب ناپذیر است و با گذشت هر سال خطر بروز بیماری های مربوط به سن افزایش می یابد. اگر چه نمی توان مانع از گذشت زمان شد اما می توان با مواد غذایی مناسب سلامت خود را حفظ کرد.
دانه کتان؛ به نقل از سایت «Readers Digest» این دانه سرشار از «لیگنانز» است که به خصوص برای زنان فواید زیادی دارد. «لیگنانز» از بدن در برابر نوعی ترکیب سمی موجود در مواد مختلف از جمله پلاستیک و حشره کش محافظت می کند. این ماده سمی خطر بروز سرطان را افزایش می دهد. «لیگنانز» نیز بدن را در برابر سرطان های دیگر از جمله کولون محافظت می کند.
گل کلم؛ گروه صیفی جات مانند کلم برگ، برگ چغندر، کلم بروکلی دارای ترکیبی به نام« دی ایندولیمتین» است که از بدن در برابر سرطان سینه محافظت می کند.
برگ چغندر؛ سبزی های سبز و برگ دار، سرشار از اسیدفولیک نوعی ویتامین Bاست که از بدن در برابر سرطان گردن رحم محافظت می کند.
میوه قره قاط؛ این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است که برای مقابله با بیماری آلزایمر مفید است. بیماری آلزایمر، یک نفر از هر ۶ زن را گرفتار می کند. این میوه خاصیت قوی ضدالتهابی دارد و خطر بروز سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
چای سبز؛غنی از آنتی اکسیدان است و از بروز سرطان سینه پیشگیری می کند و سلول های سرطانی موجود را از بین می برد. از بروز سرطان پوست نیز پیشگیری می کند.
زیتون؛ این نوع ماده غذایی، سرشار از چربی های غیراشباع شده است که کلسترول مضر را کاهش می دهد و از بروز التهاب می کاهد. زیتون و روغن آن دارای ترکیب آنتی اکسیدان است که تاثیر محافظتی برای قلب دارد. بادام، بادام زمینی و آواکادو نیز سرشار از تک چربی غیراشباع شده است.
زردچوبه؛ این ادویه علاوه بر کاهش علایم آرتریت روماتوئید از بروز آن نیز پیشگیری می کند. کورکومین، ترکیب فعال در زردچوبه از سیستم دفاعی بدن در برابر عفونت محافظت می کند.
لوبیا؛ غنی از فیبر قابل حل است که کاهش دهنده کلسترول و محافظ قلب است و خطر بروز سرطان کولون را کاهش می دهد. لوبیا سرشار از پروتئین است و جایگزین گیاهی گوشت به حساب می آید. مصرف بیش از حد گوشت قرمز خطر بروز سرطان کولون را در زنان افزایش می دهد.
گوجه فرنگی؛ غنی از لیکوپن است. لیکوپن نوعی آنتی اکسیدان است که خطر بروز حمله قلبی، سرطان سینه و گردن رحم را کاهش می دهد. نتایج برخی بررسی ها نشان می دهد که افزودن روغن زیتون به گوجه فرنگی، جذب لیکوپن را آسان تر می کند.
اسفناج؛ این گیاه غنی از لوتئین نوعی کاروتینوئید است که از چشم در مقابل تباهی لکه زرد محافظت می کند. اسفناج غنی از ویتامین K است که برای سلامت استخوان مفید است.
مترجم: کشمیری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست